Miért van az a tévhit az iskolai bántalmazással, csúfolódással hogy azért csinálják mert irigyek?
Szerintem pont az ellenkezője, azért csinálják mert rosszindulatúak, gonoszak és élvezik csinálni.
Nameg szerintem valamennyi utálat is van benne.
Kikre gondolsz?
Az elkövetőkre vagy a sima emberekre
Ha a csúfolódás tárgya nem negatív tulajdonság, hanem pozitív vagy semleges, akkor lehet irigység a háttérben, de negatívumra aligha irigy bárki is.
Pl. Ha egy szép vörös hajú lànyt csúfolnak a "barátnői", ott simán irigység van a háttérben, mert nekik csak átlagos tucathajuk van...
Vagy ha egy jeles tanulót szivatnak... Lusták ők maguk is teljesíteni, vagy még buták is....
De egy túlsúlyos gyerekre pl senki sem lesz irigy....
(Hozzáteszem, hogy szerintem ha olyan negatívum miatt csúfolnak valakit, amiről ő tehet, akkor bár súlyos bántalmazást ne már..., de egy-egy beszólást, piszkálódást el lehet ereszteni,vhogy kapcsoljon már..
Én is bullying áldozata voltam/vagyok, ezért is tettem fel ezt a kérdést
Lehet-e belőle maradandó károsodásom, ha alapból csendes visszahúzódó voltam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!