Manapság nagyon fel szoktak háborodni azon, hogy a nők kevesebbet keresnek. De tényleg az egyforma lenne igazságos? Lásd alább
"A munkabért az elvégzett munkáért cserébe adják, nem a várható élettartam miatt."
Ha egyet is értek azzal, hogy az elvégzett munkáért jár a bér, és ebben igazat adok neked (bár nem hiszem hogy erről ne lehetne vitát nyitni, és ellenpéldákat mondani), akkor is az a lényeg, hogy a nőknek hosszabb a várható életkoruk, és emiatt többet osztunk vissza nyugdíjba a közösből. Ez úgy lenne igazságos, ha többet fizetnének be a nyugdíjba, és így kevesebb lenne a bérük. Egy idős ember esetében is teljesen más az életbiztosítás, mint egy fiatal ember esetében, ez a piaci életben is teljesen természetes, akármilyen rosszul is hangzik, de ez színtiszta matek.
"Biztos vagyok benne hogy pasi vagy, de nem tudom mit szólnál ahhoz, ha nőnek születtél volna, mondjuk tegyük fel akárhova mennél dolgozni 30%-al kevesebb fizu"
Az életkori különbség nem indokol 30%-ot, de 10-15-öt biztos. De nem a fizu lenne kisebb, hanem a nyugdíjjárulék kéne nagyobb legyen, amit levonnak! Te mit szólnáél ahhoz, ha fiatalon az életbiztosításod ugyanannyiba kerülne, mint egy 90 éves embernek?
"A logikád mentén akkor egy diabéteszesnek vagy egy súlyosan elhízottnak nagyobb kellene legyen a fizetése, hiszen hamarabb meghal. Hülyeség a köbön."
Szerintem létezik az a diskurzus, hogy egy dohányos mondjuk többet fizessen a társadalombiztosításba. Jelenleg ez is történik, csak a cigire kivetett adó formájában érik el, vagy a chipsadóval az elhízottak esetében. Egyáltalán nem hülyeség a köbön, hanem normális vita tárgya, sőt létezik valójában. Inkább ez nézőpont kérdése, és nem szeretjük ebből a nézőpontból nézni, de valójában ez matek.
A férfiak körében magasabb az alkoholizmus és az elhízás. Ennyi erővel akkor fizessenek ők több adót. A nők fizetése pedig nem azért alacsonyabb, mert többet adóznak, éppen azért adózbak kevesebbet, mert alacsonyabb a fizetésük.
A kérdező csak egy buta troll aki a legalapvetőbb összefüggéseket nem érti.
9-es:
"De valós jelenség, hogy ugyanabban a munkakörben egy nő kevesebbez keres."
Pontosan fogalmaztál, ugyanabban a _munkakörben_. Ülhetnek egymás mellett, lehet ugyanaz a munkaköri leírásuk, mégsem ugyanaz a munkájuk minősége.
Tapasztalatból beszélek. A nő kódjait nekem kellett kijavítanom, és csak fogtam a fejemet a logikátlanságain.
15
Nekem pedig a férfi kollégáim munkáját kell nem egyszer kijavítanom.
Amúgy én rájöttem, miért keresnek többet a férfiak.
Csoportos tréningen az oktató megkérdezte, hogy milyen nehéz feladatokat sikerült megoldanunk az elmúlt fél évben. A srácok azonnal előadták a történeteiket, mi meg a csajokkal csak tátottuk a szánkat, hogy ezt kajak úgy állítják be, mintha nehéz lenne? Nekünk eszünkbe sem jutott, hogy ilyeb banális példákkal álljunk elő.
Lassan, de megtanultam, hogy úgy kell hozzáállni a dolgokhoz, mint a fiúk az irodában. Csöndben minőségi munkát végezni? A nagy faszt. A legapróbb többletfeladatot is hangos hőzöngés közepette kell megcsinálni. Folyamatosan le kell járni cigizni a feletteseiddel (ez a legfontosabb), mindenre és mindenkire panaszkodni kell, magadat beállítva a hősnek és így tovább. Egyszer megpróbáltam, és láss csodát, működött az értékelőn.
Addig ezerszer elvégeztem más feladatait, kussban csináltam a legszarabb munkákat és szó nélkül hagytam, hogy mindent rám sózzanak. A kutyát nem érdekelte, én meg úgy vagyok vele, hogy ha hiszti kell, akkor hisztit kapnak. És nő is a fizum rendesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!