Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Manapság nagyon fel szoktak...

Manapság nagyon fel szoktak háborodni azon, hogy a nők kevesebbet keresnek. De tényleg az egyforma lenne igazságos? Lásd alább

Figyelt kérdés
Ki szokták hagyni a számításból, hogy a nők többet élnek, hosszabb ideig fognak nyugdíjat kapni például.

2023. dec. 22. 22:08
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

"A munkabért az elvégzett munkáért cserébe adják, nem a várható élettartam miatt."

Ha egyet is értek azzal, hogy az elvégzett munkáért jár a bér, és ebben igazat adok neked (bár nem hiszem hogy erről ne lehetne vitát nyitni, és ellenpéldákat mondani), akkor is az a lényeg, hogy a nőknek hosszabb a várható életkoruk, és emiatt többet osztunk vissza nyugdíjba a közösből. Ez úgy lenne igazságos, ha többet fizetnének be a nyugdíjba, és így kevesebb lenne a bérük. Egy idős ember esetében is teljesen más az életbiztosítás, mint egy fiatal ember esetében, ez a piaci életben is teljesen természetes, akármilyen rosszul is hangzik, de ez színtiszta matek.

2023. dec. 25. 20:56
 12/33 A kérdező kommentje:

"Biztos vagyok benne hogy pasi vagy, de nem tudom mit szólnál ahhoz, ha nőnek születtél volna, mondjuk tegyük fel akárhova mennél dolgozni 30%-al kevesebb fizu"

Az életkori különbség nem indokol 30%-ot, de 10-15-öt biztos. De nem a fizu lenne kisebb, hanem a nyugdíjjárulék kéne nagyobb legyen, amit levonnak! Te mit szólnáél ahhoz, ha fiatalon az életbiztosításod ugyanannyiba kerülne, mint egy 90 éves embernek?

2023. dec. 25. 20:58
 13/33 A kérdező kommentje:

"A logikád mentén akkor egy diabéteszesnek vagy egy súlyosan elhízottnak nagyobb kellene legyen a fizetése, hiszen hamarabb meghal. Hülyeség a köbön."

Szerintem létezik az a diskurzus, hogy egy dohányos mondjuk többet fizessen a társadalombiztosításba. Jelenleg ez is történik, csak a cigire kivetett adó formájában érik el, vagy a chipsadóval az elhízottak esetében. Egyáltalán nem hülyeség a köbön, hanem normális vita tárgya, sőt létezik valójában. Inkább ez nézőpont kérdése, és nem szeretjük ebből a nézőpontból nézni, de valójában ez matek.

2023. dec. 25. 21:01
 14/33 anonim ***** válasza:

A férfiak körében magasabb az alkoholizmus és az elhízás. Ennyi erővel akkor fizessenek ők több adót. A nők fizetése pedig nem azért alacsonyabb, mert többet adóznak, éppen azért adózbak kevesebbet, mert alacsonyabb a fizetésük.

A kérdező csak egy buta troll aki a legalapvetőbb összefüggéseket nem érti.

2023. dec. 26. 08:12
 15/33 anonim ***** válasza:
16%

9-es:

"De valós jelenség, hogy ugyanabban a munkakörben egy nő kevesebbez keres."

Pontosan fogalmaztál, ugyanabban a _munkakörben_. Ülhetnek egymás mellett, lehet ugyanaz a munkaköri leírásuk, mégsem ugyanaz a munkájuk minősége.

Tapasztalatból beszélek. A nő kódjait nekem kellett kijavítanom, és csak fogtam a fejemet a logikátlanságain.

2023. dec. 26. 11:35
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

15

Nekem pedig a férfi kollégáim munkáját kell nem egyszer kijavítanom.

2023. dec. 26. 12:51
 17/33 anonim ***** válasza:
En ugyis meghalok nyugdij elott. Es igyis ugyis keves a fizu.. ha megtortenne az a veletlen, hogy akkor meg elni fogok, akkor meg azert halok meg mert nem birok fizetni semmit sem a nyugdijbol.
2023. dec. 26. 16:10
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én rájöttem, miért keresnek többet a férfiak.

Csoportos tréningen az oktató megkérdezte, hogy milyen nehéz feladatokat sikerült megoldanunk az elmúlt fél évben. A srácok azonnal előadták a történeteiket, mi meg a csajokkal csak tátottuk a szánkat, hogy ezt kajak úgy állítják be, mintha nehéz lenne? Nekünk eszünkbe sem jutott, hogy ilyeb banális példákkal álljunk elő.

Lassan, de megtanultam, hogy úgy kell hozzáállni a dolgokhoz, mint a fiúk az irodában. Csöndben minőségi munkát végezni? A nagy faszt. A legapróbb többletfeladatot is hangos hőzöngés közepette kell megcsinálni. Folyamatosan le kell járni cigizni a feletteseiddel (ez a legfontosabb), mindenre és mindenkire panaszkodni kell, magadat beállítva a hősnek és így tovább. Egyszer megpróbáltam, és láss csodát, működött az értékelőn.

Addig ezerszer elvégeztem más feladatait, kussban csináltam a legszarabb munkákat és szó nélkül hagytam, hogy mindent rám sózzanak. A kutyát nem érdekelte, én meg úgy vagyok vele, hogy ha hiszti kell, akkor hisztit kapnak. És nő is a fizum rendesen...

2023. dec. 26. 16:18
 19/33 A kérdező kommentje:
Visszatérhetnénk az eredeti kérdésre? Tök másról beszéltek.
2023. dec. 26. 19:32
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
19 Minek? Marhaságokat beszélsz...
2023. dec. 26. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!