Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy képes a magyar ember...

Hogy képes a magyar ember ennyire gyűlölni hazáját? Miért nem veszi figyelembe a valódi értékeket? (A tájak, a nyelv, a szatirisztikus magyar életnézete és szatirisztikus humora stb.)

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, politikai nézettől és beállítottságtól függetlenül írom kérdésem. Szerintem sincs messze minden rendben se a gazdasággal, se a kormánnyal. Sok ember életét nehezebbé, rosszabbik esetben élhetettlenné tette sajnos. Viszont én személy szerint nem tudom meggyűlölni ezért a hazámat, maximum a vezetőséget (ami egyébként teljesen érthető). Tisztában vagyok azzal is, hogy megélhetőségünk és mindennapi életünk is függ az ország vezetésétől és gazdaságától, ámbár mégis úgy gondolom ettől teljesen függetlenül, hogy gyönyörű helyen élünk, csodálatos, változatos és kifejező nyelvvel, és azért valljuk be, akármilyen hátrányos helyzetben van kishazánk gazdaságilag, nem ez fogja meghatározni hogy hegyeink, domjaink hogy zöldülnek, domborulnak, nem ez fogja elrontani nyelvünk különlegességét. Képes vagyok többek között ezen felsorolt okok miatt hazaszeretetet táplálni kishazánk iránt. Nem O.V.-t, és nem is a kormányt kell szeretni, hanem az országodat, a hazádat.

Ám mégis azt veszem legtöbbször észre, hogy sokan gyűlölik Mo.-t, ócsárolják, figyelmen kívűl hagyva a fentebb említetteket. Szerintem ti is több negatívumot hallotok otthonunkról, mint pozitívumot.

Véleményem szerint túlsagosan elvakítja polgártársainkat a vezetőségünk döntéseinek gyűlőlete, miközben szerintem mégsem élünk olyan helyen, ami ennyi gyűlöletet érdemel kizárólag a kormányunk baklövései miatt. Nektek mi a véleményetek? Ennyire meg lehet gyűlőlni ezt az országot kizárólag a "fejesek" ballépései miatt?

2023. okt. 4. 18:01
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
55%
Valakinek a helyesírásán lovagolni se az intelligensebb. Bőven a személyeskedés úgyan úgy.
2023. okt. 20. 10:38
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

31.

Te miről is beszélsz?

Tehát én voltam, aki arra buzdítottam itt egyeseket, húzzanak el ebből az országból nyugodtan!

A törölt hozzászólásban "az én fajtámat" szidta valaki, de még ezt sem tudta hibátlanul leírni. Zavaros írásában az említett francia kifejezést sem.

Szóvá tettem, hogy milyen alapon merészeli az "én fajtámat" szidalmazni, miközben más fórumokon "fajtázásért" törölnek, tilthatnak is. Utaltam az illető intelligenciájára is, elvégre milyen dolog ez, milyen szintű emberre vall, fajtázni?

Ilyen szintű emberekre biztosan szükség van ebben az országban?

A "fajtázós" hozzászólás hamarosan törlésre került, az én reakciómmal együtt, ezt már csak akkor vettem észre, amikor elküldtem a másik (29.) beírásom.

Erre neked van képed ezzel jönni (31.).

Igazad sincs, mert a normális magyar írás elvárható, alap dolog. Intelligencia kérdése.

Másik fórumon van olyan hozzáállás, hogy aki politikai vitákra adja a fejét, adjon a helyesírásra is! Így kisebb a támadási felület, ugyanakkor hitelesebben adhatja elő magát, komolyabban vehető esetleg az ember véleménye (már amelyik, de legalább megpróbálta).

Ráadásul én már csak azért reagáltam így, mert a "fajtázó" engem sértegetett. Egyébként nem tértem volna ki a helyesírásra.

Pontosan arról van szó, hogy amikor látunk egy alacsony szintű sértegetést, amellett látjuk az illető igénytelen helyesírását, azzal rögtön le is járatja magát. Hogyan magyarázzam el, annyira szánalmas látni, amikor egy igénytelen ember, aki írni sem tud normálisan, a maga butácska módján, zavaros írásával, sérteget mást.

Nagyon gagyi.

Csak alátámasztja, hogy akkor mégis nekem lehet igazam, egyszerűen nem vagyunk egy szinten. Húzzon el az országból, semmi szükség ilyenekre!

Fajtázzon máshol!

2023. okt. 20. 21:07
 33/41 anonim ***** válasza:
78%
Nyugi. Sok országban simán meg választanak hasonló színű forgalmazási képességgel embereket. Például Trump fel se tudta normálisan olvasni a súgógépet. Vagy éppen nincs nála az olvasó szemüvege, ha hivatalos dokumentum van előtte. Orbán szuper haverja.
2023. okt. 22. 18:09
 34/41 anonim ***** válasza:
34%

33.

Így van, kártékony Szenilis Joe kiváló példa, csak remélni lehet, hogy Trumpék elzavarják a francba.

EU-választások lesznek, bárcsak buknának a balos kártékonyak, akik a lelküket, hazájukat is eladnák pár migráns szavazatáért.

Szánalmas nagyon.

Most még talán volna lehetőség visszavenni az irányítást, de már így is annyira sokan vannak a mi kultúránktól idegen migránsok, hogy a folyamat elvileg nem is visszafordítható Európában.

Nem gond, majd az utókor fog szívni a rövidlátó balosok miatt.

2023. okt. 23. 09:58
 35/41 anonim ***** válasza:
42%

Biden max dadogni szokott, de legalább egy 40 oldalas dokumentumot eltud olvasni az ország jövőjével kapcsolatban. Ilyen külpolitikai döntéseket nem lehet egy oldalra összefoglalni, hogy egy Trump értsde mi van a nagy világban. Ezt a kultúrát akarot normalizálni a világon.

2023. okt. 27. 10:20
 36/41 anonim ***** válasza:
37%

Az utolsónak igaza van.

A 34-es ragyogó példa a borzasztóan egyszerű megvezetett átlagproletárra...

Az meg egészen elképesztő, hogy vki Trumpot védi, miközben Biden szidja.

Lehet, hogy Biden túl idős, de könyörgöm, Trump egy 8 éves gyerek szintjén van. Trump mellé ápoló kéne.

Egyáltalán tud rendesen olvasni? Nem vagyok benne teljesen biztos.

2023. okt. 27. 10:45
 37/41 anonim ***** válasza:

36. Neked ez bonyolult szerintem. Trump sem tökéletes, de még mindig különb, mint a szenilis marha.

Noha már az is felvet kérdéseket, hogy a vezető világhatalomnál miért alakult ki ilyen helyzet, de azért vegyük tekintetbe azt is, hogy nem csak a vezető számít, hanem a mögötte állók is.

Biden mögött hülyébbek állnak szerintem. Itt tartunk sajnos.

Ezért is jobb lenne, ha Trump visszatérne. Hátha akkor a kártékony bajkeverő Zelenszkij is elpukkanna a méregtől, még mielőtt kiprovokálna egy világháborút.

2023. okt. 27. 21:00
 38/41 anonim ***** válasza:

Republikánus pártban nem kevés klímatagadó van. Átgondoltatt?

Egyben 80 éves Biden. Fiatalon csúnyán dadógot. Mai napig lehet látni a beszédjében, mert idegrendszerri adottság egész életére. Ez latjátott kognitív problémanak. Képes önálló munkára. Tudja a reggeli ajánlott 2 oldalas riportott olvas.

Trump 77 éves. Sose olvasott el egy könnyet az egész életében. A Bibliát se. The art of the deal írója mondta el, aki írta a könnyet Trumpról. Trump többször bevallotta, hogy nem szokta elolvasni szerződéseket, amikor aláírja. Határozottan kell neki segíts, mert ki van szolgáltatva. Ő ideáig egyszer se vallotta be, hogy diszlexiás, ami fura, mert elnökkén nem kénne szégyennek lennie. El kell magyarázni, hogy kompenzálja az országnak. Lehet látni rajta improvizációkat, amikor olyan helyzetbe kerül. 56 éves

Gavin Newsom kaliforniai demokrata kormányzó mesekönyvet írt a diszlexiájáról, hogyan kompenzálj, milyen volt gyerekként. Mind a kettő üzletember. Nincs ebben szégyen. Ha nem úgy kompenzálja, hogy egy ország vezető pozíciójában kell, akkor lehet érteni a bajokat.

2023. okt. 27. 22:14
 39/41 anonim ***** válasza:

38.

Azt látom, hogy neked meg zavaros az írásod, az észjárásod is.

Pedig egyszerű a képlet.

A liberálisok kártékonyak mindenhol, el kell takarodniuk mindenhonnan.

2023. okt. 27. 23:12
 40/41 anonim ***** válasza:

Gratulálok, Okos Biden megoldotta ezt is:

[link]

Gerhard Schröder: tavaly márciusban már megvolt a békemegállapodás az oroszok és az ukránok között

Szólt arról is, hogy a 2022 márciusában Isztambulban Rusztem Umjerovval folytatott béketárgyalásokon az ukránok nem egyeztek bele a békébe, mert nem volt rá lehetőségük. Mindenről, amiről beszéltek, először az amerikaiakkal kellett egyeztetniük.

Közölte, az volt a benyomása, hogy semmi sem történhetett, mert minden másról Washingtonban döntöttek. "Ez végzetes volt. Mert az eredmény most az lesz, hogy Oroszország szorosabban kötődik Kínához, amit a Nyugat nem akarhat". Úgy fogalmazott: az európaiak kudarcot vallottak. "Lett volna egy ablak 2022 márciusában. Az ukránok készek voltak beszélni a Krímről". Hozzátette: Szerinte az amerikaiak nem akarták a kompromisszumot Ukrajna és Oroszország között. Az amerikaiak úgy gondolják, hogy az oroszokat le lehet "nyomni".

2023. okt. 29. 19:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!