Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy képes a magyar ember...

Hogy képes a magyar ember ennyire gyűlölni hazáját? Miért nem veszi figyelembe a valódi értékeket? (A tájak, a nyelv, a szatirisztikus magyar életnézete és szatirisztikus humora stb.)

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, politikai nézettől és beállítottságtól függetlenül írom kérdésem. Szerintem sincs messze minden rendben se a gazdasággal, se a kormánnyal. Sok ember életét nehezebbé, rosszabbik esetben élhetettlenné tette sajnos. Viszont én személy szerint nem tudom meggyűlölni ezért a hazámat, maximum a vezetőséget (ami egyébként teljesen érthető). Tisztában vagyok azzal is, hogy megélhetőségünk és mindennapi életünk is függ az ország vezetésétől és gazdaságától, ámbár mégis úgy gondolom ettől teljesen függetlenül, hogy gyönyörű helyen élünk, csodálatos, változatos és kifejező nyelvvel, és azért valljuk be, akármilyen hátrányos helyzetben van kishazánk gazdaságilag, nem ez fogja meghatározni hogy hegyeink, domjaink hogy zöldülnek, domborulnak, nem ez fogja elrontani nyelvünk különlegességét. Képes vagyok többek között ezen felsorolt okok miatt hazaszeretetet táplálni kishazánk iránt. Nem O.V.-t, és nem is a kormányt kell szeretni, hanem az országodat, a hazádat.

Ám mégis azt veszem legtöbbször észre, hogy sokan gyűlölik Mo.-t, ócsárolják, figyelmen kívűl hagyva a fentebb említetteket. Szerintem ti is több negatívumot hallotok otthonunkról, mint pozitívumot.

Véleményem szerint túlsagosan elvakítja polgártársainkat a vezetőségünk döntéseinek gyűlőlete, miközben szerintem mégsem élünk olyan helyen, ami ennyi gyűlöletet érdemel kizárólag a kormányunk baklövései miatt. Nektek mi a véleményetek? Ennyire meg lehet gyűlőlni ezt az országot kizárólag a "fejesek" ballépései miatt?

2023. okt. 4. 18:01
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
41%
Az emberek többsége faék egyszerű, materialista és pénzért még az anyja lelkét is eladja. Csak lásd az itt lévő kommenteket is. Ez bele van kódolva az emberek dnsébe. Amikor egy ilyen bolyóra születsz ne csodálkozz, hogy aki tudja megy összevissza mint valami patkány.
2023. okt. 6. 04:59
 12/41 anonim ***** válasza:
62%

Nem akarok személyeskedni, de pl. 7-es szépen bemutatja, milyen emberek miatt is "utálják". Pl. a hozzá hasonló emberek miatt.

13 éve tűri ez a nép azt, hogy a fidesz szétlopja az országot, gyakorlatilag már alig működik vmi, és még mindig semmi és semmi...

Közben meg tele van az ország a 7-es hasonló max. átlagos képességű, de beképzelt, frusztrált emberekkel, akikkel sok mindent nem lehet kezdeni. Munkahelyemen is tapasztalom, hogy a magyarok többsége addig profi, amíg szövegelni, közben a gyakorlatban egy nagy nulla.

A nyelv nagyon szép, a tájak :D hagyjuk már. Bármelyik környező ország szebb.

Magyarország semmiben sem különleges, de legalább élhetetlen, de szolgalelkű, fejlődésre képtelen társadalommal, tisztelet a kivételnek.

2023. okt. 6. 08:40
 13/41 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem az is fejlodesre keptelen, aki elmegy (nem tarsadalmilag fejlodsz, hanem egyenileg keresel tobb penzt). Hisz attol, hogy elmesz nem oldodik meg a problema (sot a "magyar" mentalitasod ugyanugy megvan, csak nem veszel rola tudomast), csak elmenekulsz elole.

Itt arra lenne szukseg, hogy mindenki osszefogjon. De a külföldi magyar utalja a hazai magyart, a hazai magyar utalja a kulfoldi magyart. A kulfoldi magyar utalj a kulfoldi magyart stb. Mindenki valtozast akar, de senkise tesz semmit. Es ezt hasznalja ki a kormany, a szethuzast. Az oseink valoszinuleg szemenkopnenek minket...

Sok magyar aki kulfoldon dolgozik nem utalja a hazajat es a magyarsagat, csak nem tud itt megelni, de ha tudna visszamenne a csalad es baratok miatt. Persze van az a reteg, aki kulonbnek hiszi magat, mar csak attol, hogy kulfoldon van(ezt barki megtudja tenni) es azt hiszi, sot kizarja magat a magyarsagbol, "magyar mentalitasbol" pedig ugyanolyan fasszopo, mint volt csak a kulfokdieknek nem mutatja, csak a hazai oldalakon, hazai embereknek tud folenyeskedni. Hisz abban az orszagban ahol van "csak egy magyar", csak egy kulfoldi, csak egy migrans.

2023. okt. 6. 12:47
 14/41 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem, akik utaljak a hazajuk, egyszeruen nem tudnak kapcsolodni a magyarsagukhoz. Bar azt sose ertettem, ha mar kijutottak külföldre,jol erzik magukat, nem kapcsolodnak Magyarorszaghoz, mi a f*sznak irkalnak meg mindig magyar csoportokba, ugy általában magyaroknak, ha mindenaron elakarjak kerulni oket es miert foglalkoznak vele(csak negativan). Biztos tudjatok kikre gondolok... olyanok mint akik kileptek a szobabol, onszantukbol, de mindig visszakukocskalnak a kulcslyukon, hogy mizu es bekiaballjak rajta szolgalelku es varjak hogy hogyan reagalsz.😅 Azon kivul, hogy kiment ugyanúgy nem tett semmit, a benti "tarsadalom" javara. Forradalmat akar, de ugy, hogy ne neki kelljen harcolnia, tettlegettsegrol beszel ugy, hogy o maga se tesz semmit.

Ez a magyarok legnagyobb gyengesege, nem Orban...

2023. okt. 6. 13:05
 15/41 anonim ***** válasza:
28%

Egy szót se olvastam el a leírásból, de nagyon el vagy tévedve, kisfiam.

Az igazi értékek az, amit a Magyar 200 éve képviselt, meg korábban. Egy igaz Magyar gyűlöli a hazáját. Ime az főbb okokból csak pár érintés, hogy hátha egyszer benő a fejed lágya. A belső igazság. Ez a bölcsesség, az érték, a gondolkodás, a megélés, a család, a szeretet. Egy igaz Magyarnak ezek igazán fontosak, és azt látva, hogy a hazád eltébolyult, lerészegedve fordult le a természet és őseink által kijelölt útról, gyűlölöd azt. Ez a Magyar nép. Magyar, aki magyaráz. Mi vagyunk a föld nem is legokosabbjai, bár az IQ-nk is top, de mi vagyunk a leginkább gondolkodásra specializálódott nép. A bölcs átlátók, akik olyan ötletekkel állnak elő, amik a többi nép kidolgozott terveihez képest is csupa arany. Ehhez képest most mi van? Mi vagyunk a nép, akinek történelméből és genetikájából fakadóan kb vezetnie kéne az egész bolygót, helyette mi vagyunk a legeltaposottabb, legkihasználtabb nép, majdnem az egész bolygón, megválasztva a legnagyobb hazug országrabló, embereket kínba és öngyilkosságba hajszoló férgeket "vezetőként". Mi a nagy Magyarok, a rettegett nép, akiknek harci tudásuk és képességeik az ellenfeleik felfogóképességén túli, amely népből a a nobel díjasok csak úgy forognak, a nép amiből mindig véletlen 60% felett vannak olyan csoportokban, amik az egész bólygóról válogatnak nemes tudósokat.

Te a szaros tájakat nevezed meg érétkeknek? Hogy van merszed? Te taknyosorrú hülyegyerek. A nagyapáid nagyapjai azért küzdöttek, hogy egy ilyen helyen élhess, és te csak a helyet veszed észre, mint értéket? Te tiszteletlen suhanc.

Őseinknél volt az összes bölcsesség, a természet ismerete, erő és okosság, képesség és tervezés. Igazságosság és jó szándék. Mai világban azt látod, hogy ez az ország a sor végén van bolygó szinten, és követi a romlást, sőt szívja azt be, a nép pedig olyan idegeneket rak vezetésére, akik ezt tovább segítik.

Ha te, nem kérdező, mert téged kérdező mélységesen megvetlek és lenézlek. Talán nem is, de leírhatatlanul sajnállak. De te, mindenki más.., ha nem utálod ezt az országot, akkor utálod a Magyarságot. A Magyarság annyira tiszta és esszenciális, hogy még más népek is könnyen megtalálhatják magát benne. Sokkalta inkább a végső igazságra specializálódott a kultúránk, hogy az élethez hű életet élhessünk, abban pontosan ismerve a saját helyünket. A mai "magyar".., már nem Magyar. Még az ilyen kis semmik is mint én.., bennem még él az igaz szellem, bennem még megvan az igaz tudás, nem úgy, mint a kérdezőben. Én még tudom mi az igazi érték? Na és? Mire megyünk egyedül, mi kevesen, akik értik mi van itt, és látják merre tartunk, de van selytésünk, honnan jöttünk? Nem a "szép tájak"ból jöttünk... A szép tájak csak egy leírhatatlanul lényegtelen mellékeredménye az egykori igaz Magyarnak.

Még hogy tájak, meg humor. Még csak nem is kapargatod az igazi értékeket, nem hogy azokról írj. Eszem megáll... Ez a jövőnk.. Még a normálisok sem tudják köztetek, hogy mit is csinál, mit is kéne elérni. Hát még a többi akkor? Éljen hát sátán. Éltessétek tovább.

2023. okt. 6. 13:20
 16/41 anonim ***** válasza:
69%

Bár én ki nem állhatom a jelenlegi kormányt, szerintem ez inkább tünete mint oka annak, hogy nem vagyok jó véleménnyel Magyarországról.

A fő problémám a társadalom.

A kormány a társadalom eredménye (kivéve persze az olyan totalitárius államokat mint Oroszország vagy Kína, ahol az embereknek nincs beleszólása abba, hogy ki legyen kormányon).

"a szatirisztikus magyar életnézete és szatirisztikus humora"

Ez lehet, hogy számodra pozitív, de én egyáltalán nem kedvelem sem a pesszimizmust, sem a "sírva vigad a Magyar" mentalitást.

Nem gondolom, hogy csak azért mert a Magyar történelemben voltak sötét időszakok, folyamatosan keseregnünk kéne a múlton, hanem inkább a jövőt építeni, és méginkább a mai napnak örülni.

2023. okt. 6. 14:03
 17/41 anonim ***** válasza:
48%

8-as epphogy a fidesz hivek elnek itt jol, lasd aki kozel all hozzajuk kapnak ezt-azt. Legyen politikus, vallalkozo,stb.

A mezei ember sz*opik csak.

Te pedig ertelmisegi vagy, mert kimentel kulfoldre?? Manapsag ehez nem kell semmi... erettsegi nelkul is talalsz ott melot. Es ki vagy te ott, es mas orszagban, hogy eldontheted ki mehet ki es ki nem? Itt a fene nagy "magyar" mentalitasod, ugyanolyan rosszmaju vagy mint az itteni fideszesek.

2023. okt. 6. 15:33
 18/41 anonim ***** válasza:
27%
Tipikus magyargyűlölő kommentek. Gratulálok. Ami itt rossz az már külföldön szép, jó, különleges stb. Viccek vagytok. Nem hiába utálják azokat akik kimennek és ilyeneket mondanak.
2023. okt. 6. 16:52
 19/41 anonim ***** válasza:
51%

Kulfoldon is magyarellenesek a sajat csoportjuk (kulfoldi magyarok) ellen. Szerintem kulfoldon megjobban eszreveheto.

Pl. Egymast hatbaszurjak a munkahelyen, addig hasznaljak csak ki a masikat, mig hasznuk van belole.

Ha mar külföldön meghalljak a magyar nyelvet(legyen ottlako vagy csak turista) "letagadjak", hogy magyarok lennenek, sot kerulik oket mint a pestist.

Nem tanitjak mar a gyerekeiknek a nyelvet se sokan, sot onmaguk is "elfelejtik".

Mindenki okoskodik, egyik kulfoldi ország arat hasonlítják a masik kulfoldi orszageval vagy eppen magyareval. Es konkretan osszevesznek hol jobb es hulye vagy mert nem ...helyen vagy.

A lopasrol es a munkamoralrol meg ne is beszeljunk, sokan ezért nem szeretik kulfoldon a magyart. Megvan a "jo hirunk", es ez mar jopar eve megvan, nem a kormany intezkedesei miatt van, hanem hogy hogyan viselkednek mas orszagokban egyesek.

Ja es jopar, lehuzos munkahirdeteseket is raknak ki.

Szoval attól, hogy kulfoldon vannak ugyanolyanok, csak a helyszinvaltozastol masnak kepzelik magukat. De hidd el minden forumon, facebook csoportban, ilyen olyan oldalakon megtalalod oket, csak hogy beszolhassanak az ittenieknek.

Nyilvan itt Magyarorszagon is megvannak ezek a szelsoseges emberek, akik hazaaruloznak hivja oket, fideszesek meg ilyesmi.

Mindenki hajtja a maga igazat. De ezzel csak azt erjuk el, hogy mas nepek de meg magunk is utalni fogjuk a magyarsagot.

Tisztelet a kivetelnek!!!!

2023. okt. 6. 17:42
 20/41 anonim ***** válasza:
66%
Ami Magyarországon történik az elmegy South Park epizódnak. Még a keresztények is menekülnek itthonról. A magyar nyelven nagyon provinciális kultúrát lehet elérni, ha fisset szeretnél fogyasztani meg kell tanulni angolul. Ez van.
2023. okt. 6. 20:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!