Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Eltilthat a bíróság, hogy más...

Eltilthat a bíróság, hogy más valakivel beszéljek, úgy hogy nem is zaklatom az illetőt?

Figyelt kérdés

Az illető egy idős személy, akinek törvényes gondnoka van. Nem tetszik neki, hogy ezzel az idős személlyel beszélek, ezért megfenyegetett hogy bíróságilag eltilt tőle. Meg tudja ezt csinálni?

Hozzáteszem, az illető időssel jóban vagyok, soha nem zaklattam, de a gondnoka azt állítja, hogy rossz hatással vagyok rá.

Hálás lennék, ha válaszolna vki, aki járatos ilyen jogi ügyekben. El tud tőle tiltatni? Ő intézi (a gondnok) minden ügyét.

Köszönöm.

2023. aug. 28. 17:44
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Ha tudja bizonyítani, akkor simán eltilthat. És ezt a bíróság nagyon is komolyan veszi.
2023. aug. 28. 18:08
 2/5 A kérdező kommentje:

Mivel tudná bizonyítani? Az hogy ő állít valamit, hogy pl. pszichésen megterhelem? Állítani bármit lehet.

Az illető időssel jóban vagyok. Őt ki se kérdezné senki? 80 éves elmúlt, de szellemileg ép.

2023. aug. 28. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:
80%
Én csak válaszoltam a kérdésedre. Ne az én torkomnak essél neki lecci.
2023. aug. 28. 19:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem estem neki, csak rosszul esett a negatív válaszod.
2023. aug. 28. 19:36
 5/5 anonim ***** válasza:
70%

Feltetted az eldöntendő kérdést, benne a kockázattal, hogy negatív is lehet a válasz.

Igen, eltilthat, megakadályozhatja, hogy beszélj vele.

Teljes körűen ő dönt a gondozott idős helyett.

Ő látja, tapasztalja, hogy a veled való találkozás milyen hatással van rá.

Ha felzaklatják, fárasztják a veled való beszélgetések, simán megakadályozhatja a találkozást.

Ha pedig erőszakoskodsz, nem veszel tudomást róla, bíróilag sec perc alatt távolságtartást ítélnek meg.

Nagyon idős, nem tudja önmagát képviselni. Hogy megvédjék a befolyásolastól, a bíróság gondnokot rendelt melléje.

Szállj le róla! Ne zaklasd!

2023. aug. 28. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!