Feljelentett a fogorvos. Mit csináljak?
Te Jóságos Ég!!! Ilyen van???
Lakóhelyed szerint illetékes jogi segítségnyújtó osztályt keresd fel. (Persze, csak hétköznap tudod ezt megtenni, most az ünnepek alkalmával nincs lehetőséged semmiféle jogorvoslatra.)
Normális körülmények között fizetési haladékot adnak. Esetleg a családsegítő szolgálathoz tudsz még fordulni - ha egyedülálló vagy és anyagi természetű bajba kerültél ott is segítenek.
Ui: édesanyámat "csak" a korai elhalálozásához segítette hozzá egy olyan embertelen fogorvos, aki sokáig emberségesnek tűnt...
Vidd vissza a maradékot. Vagy miért nem utatlad át helyszínen vagy egyben? Ha a kártyádon nincs annyi pénz, de otthon kp-ban van nem hiszem, hogy senkit ne tudtál volna megkérni hogy sos utaljon.
Vagy eszedbe se jutott, hogy megkérdezd kb. milyen összegre számíts?
Ezt te cseszted el, igaza van az orvosnak. Reménykedj, hogy nem fogja veled kifizizettetni az ügyvédet ha fogad.
Miért nem kérdezted meg előre, mennyibe fog kerülni? Legalább nagyságrendileg?
Vagy kereshettél volna egy atm-et a közelben, átutalhattad volna a pénzt, elvihetted volna neki másnap.
"Én azt hittem ilyen 15.000 Ft kb."
Miért hitted azt? Ötvenezer forint alatt már ki sem lehet mozdulni otthonról. De ahhoz is kell vagy húszezer, hogy otthon ülsz.
Az a lényeg, hogy létezik a fizetési haladék fogalma. Nem több.
Hány éves vagy Kérdező? (Ha középkorú, akkor sem vagy vesztes helyzetben.) Nagyon sok mindent nem tudhat előre egy ember. Tévedésbe bárki eshet.
1-es válaszoló voltam.
Volt a rendelő honlapján árlista? Ha nem, miért nem tisztáztátok előre, hogy mennyi lesz? (15-ből manapság max. egy fogkőeltávolítás jön ki, sajnos).
Hibás vagy, mert az ember rákérdez, főleg, ha nincs nála tartalék pénz.
Igaz, tőle sem stílusos rögtön rendőrt emlegetni, kérdés, miben maradtatok, hogy mikor egyenlíted ki a hátralékod vagy esetleg úgy gondoltad, hogy otthagytad azt a 15-öt, és ezzel a részedről vége. Mert ha az utóbbi, akkor igaza van, ha feljelent - és remélem, kamatostul behajtják rajtad.
Gondolom szarul megy neki a bolt, és nem bírja a lízingelt Porschét. :)
Különben a 15 rugó egy sarlatánnak... elnézést, fogorvosnak aprópénz.
Legyen ez tanulság, kérdezz rá. Én is majdnem hasonlóan jártam, nekem röntgenezni akarta a fogaim, aztán kiderült, hogy bár körzetis, ha ott nála csináltatom, az 5 rugó, hiába fizetem a tb-t. Nálam meg nem is volt annyi, jó hogy rákérdeztem. Amúgy direkt mismásolják el, mert ha már kész van, akkor nem igen tudsz visszatáncolni. Ha meg előre közlik, hogy ennyi, akkor meg inkább elmész a szájsebészetre, illetve esetedben a körzetihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!