Jogos a felháborodásom? Válthatok - legálisan - fogorvost? L/21
Válthatsz fogorvost, ha van olyan fogorvos, aki vállal és felvesz a betegei közé. Ha nincs, akkor magán.
De amúgy elég durva történet. Én már eleve azt sem értem, hogy miért mondta, hogy egyáltalán ki kéne húzni? De ha még ki is kell, akkor ha előre látta, hogy valószínűleg nem fogja tudni kihúzni, mert macerás, akkor meg miért nem alapból a szájsebészetre küldött?
Durva sztori. Én se mennék oda többet a helyedben.
Mint szakmabeli, erre csak azt tudom mondani, hogy előfordul. Sajnos vannak olyan esetek, amikor a húzást a szájsebészeten kell befejezni, s ez nem feltételenül az orvos hibája. Az arcüreged - ha anatómiailag olyan adottságokkal rendelkezel (pl.: alacsonyan húzódik az arcüreg, esetleg a gyökerek bele is lógnak) - a szájsebészeten is megnyílt volna, mégha a kezelőorvosod nem is állt volna neki a húzásnak.
Én értem a felháborodottságodat, csak nem tudok amellett elmenni, hogy sokan (és itt nem csak rá gondolok) a megfelelő háttértudás hiányában az orvost hibáztatják bizonyos dolgokért, amelyekről az esetek többségéről nem tehet. A te esetedben esetleg abban hibázott, hogy rosszul mérte a fog állapotát, és neki állt az eltváolításának ahelyett, hogy inkább széjsebészetre utalt volna. Na de erről ennyit.
Válaszolva valódi kérdésedre, válhatsz körzeti orvost úgy, hogy elmész a másik kiszemelthez és megkérdezed, hogy járhatnál-e oda. Ez csak az orvos jóindulatán múlik. Az OEP-es rendszer úgy működik, hogy az orvos a területéhez bejelentett beteglétszám után kap egy alapbért, valamint a beavatkozások után pontrendszer alapján plusz pénzt. Mivel te máshova vagy bejelentve, ezért az a alappénzedet is más kapja, ezért nem biztos, hogy elvállal majd.
Remélem tudtam segíteni.
Egy fogászati asszisztens
Biztos kellemetlen volt ez az egész, de szerintem ezért ne válts orvost, hogyha amúgy a töméseket jól megcsinálja és nincs rá panaszod.
Én amikor ki kellett húzni a fogamat, akkor már úgy mentem a fogorvoshoz, hogy beutalót kérek a szájsebészetre. Ott vannak megfelelő eszközök, ott bármit megtudnak oldani. Profik.
Végül nekem is megnyílt az arcüregem és erről nem a doki tehet, egyszerűen a gyökér felért odáig. Persze lezárta, varrta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!