Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek ha valaki megüt...

Szerintetek ha valaki megüt egy betörőt/gyilkost/pedofilt vagy bármilyen bűnözőt aki ártott neki az súlyosbító körülmény kéne hogy legyen, azért hogy elrettentse az embereket az önbíráskodástól?

Figyelt kérdés
A TikTokon láttam egy nagyon beteg videót ahol a The Vr vagy mi a neve csatorna valamelyik tagja arról beszélt hogy náluk Debrecen valami nagyon veszélyes és elmaradott részén egy ház több lakója is megvert egy szimpla betörőt ráadásul brutálisan, talán életveszélyesen is szinte. Ez azért valami olyasmi ami a Harlembe is durva és beteges volna. De állítólag megtörtént itt Magyarországon. Na most mivel ez egy sorozatgyilkos esetében sem lenne elfogadható bánásmód ahogy egyetlen pofon sem hiszen senkit sem lehet bántalmazni a sorozatgyilkosokat és gyerekmolesztálókat sem. Viszont még ha egy gettóban is de konkrétan félholtra vertek valakit egy szimpla betörés miatt mi van ha olyan valakit kapnak el aki a házat gyújtotta fel vagy valami sokkal rosszabb. Meg is ölik? Ha bizonyos gettókban ilyen állapotok vannak Magyarországon és néhány szélsőséges az interneten még pozitív dolgokat is ír erről az azt jelenti hogy pont a bűnözőket bántalmazni ugyanúgy súlyosbító körülménynek kellene lennie mint kiskorúakat bántalmazni vagy még súlyosabbnak. Nyilván nem hangzik jól hogy pont a bűnözők szinte még több jogot kapnának de azért ezek tarthatatlan állapotok hogy ilyen bàrhol is megtörténhet.

2023. febr. 11. 16:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
10-es el is olvastad te a kérdést? Csak mert nem kontextus nélkül tettem fel hanem pontosan le is írtam miért is lenne erre szükség.
2023. febr. 11. 18:23
 12/18 anonim ***** válasza:
85%

Persze, sok energiát fektettél bele, hogy morális analfabétának tüntesd fel magad, egy kis hergelés kedvéért. Te is tudod, hogyha ártottál nekem, akkor kitaposom a beledet, amit még évezni is fogok, és ez így van rendjén. Így természetes, sőt így egészséges. Valamiért izgalmas a számodra, hogy ettől eltérő gondolkodást tettes.

Jó szórakozást hozzá, mi most elköszönünk egymástól! ;)

2023. febr. 11. 18:52
 13/18 A kérdező kommentje:
Oh értem szóval csak troll vagy.
2023. febr. 11. 18:59
 14/18 A kérdező kommentje:
Amennyiben viszont mégsem hanem csak elmebeteg vagy akkor javaslom költözz Mexikóba vagy valamelyik elmaradottabb Dél-Amerikai országba mert itt ezzel a gondolkodásmóddal nem sokáig leszel szabadlábon. Tudod lehet újdonság számodra de egy olyan társadalomban amely legalább civilizáltnak hazudja magát be kell tartanod bizonyos minimumot például hogy senkit sem bántalmazol semmilyen szinten sem fizikálisan. Ez teljesen alap.
2023. febr. 11. 19:02
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ha jól értem te ugy gondolod, hogyha a 10 éves lányomat megerőszakolja egy emberi jogokkal rendelkező személy, akkor én nem okozhatok neki maradandó testi fogyatékosságot? Hidd el leszarnám, hogy neki milyen jogai vannak.

"Tudod lehet újdonság számodra de egy olyan társadalomban amely legalább civilizáltnak hazudja magát be kell tartanod bizonyos minimumot például hogy senkit sem bántalmazol semmilyen szinten sem fizikálisan. Ez teljesen alap."

És ez nem vonatkozik arra aki megerőszakolta a 10 éves lányomat?

2023. febr. 11. 19:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Inkább enyhítő körülmény!
2023. febr. 11. 19:29
 17/18 A kérdező kommentje:
15-ös rá is ugyanúgy vonatkozik ezért kerülne börtönbe. Viszont nézzük a tényeket, ha csak megerőszakolta de nem ölte meg (és te mondjuk azt feltételezed hogy jó apja vagy a lányodnak) akkor miért lesz jobb neki hogy amikor a legnagyobb segítségre lenne szüksége magára marad és nem láthatja az apját? Ebben az esetben semmit nem segítesz a lányodnak csak börtönbe kerülsz. Bár ez tényleg nagyon súlyos helyzet amennyiben a lányod él, azzal hogy a primitív ősemberi ösztöneidnek engedsz csak saját magadat elégíted ki de a legjobban a lányod érdekei maradnak ki a történetből mert ugye azon ami történt vele ez már semmit sem változtat csak hogy apa nélkül fog felnőni.
2023. febr. 11. 19:35
 18/18 A kérdező kommentje:
A másik dolog hogy az elkövetőnek is lehetett nehéz gyerekkora vagy csak alapból nem ép mentálisan stb… most amennyiben ezt a te lányoddal teszi az empátia az irányába nyilvánvalóan kizárva, ugyanakkor amennyiben mondjuk te kívülállóként nézed a helyzetet miért lennél te jobb attól hogy valaki bántalmazását támogatod mondván hogy “ő milyen rossz ember” stb…? Amennyiben nincs személyes érintettséged még az alapvető civilizált emberi normákat mint hogy még szóban sem támogatod senki (de tényleg senki) bántalmazását, főleg megnyomorítását azért betarthatnád. Hogy ha személyesen érintett vagy valami ilyesmibe nyilván nem érdekel morálisan mi a helyes, de amég nem, addig legalább próbálhatnád követni az olyan alapvető társadalmi normákat hogy mindenki jogait szentnek tartod.
2023. febr. 11. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!