Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lenéznétek egy ilyen régi...

Lenéznétek egy ilyen régi rokont, vagy be kell tudni körülményeknek?

Figyelt kérdés
nagyon fura helyzetben vagyok. anyai ágról "nemesi felmenőim" vannak, nagyapám volt a 17. utolsó, legkisebb gyerek a családban. nem írtam el nem viccelek nagycsalád. valamilyen gróf leszármazásból eljutottunk oda hogy az ősrokon tipikusan elkártyázta a vagyont, jöttek be dolgok, a földjeiről egyből adósságba szállították el a terményt stb. lehet hogy amúgy is elvesztette volna mindenét, de ha minden máshogy alakul és nem az van hogy a legkisebbnek semmi sem jut már, lehet a továbbiakban sem nehezíti meg az utódok helyzetét
2022. szept. 15. 22:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Utólag már nem mindegy?

Őt pláne nem fogja zavarni.

Állítólag az én családomban is van nemesi felmenő, de semmit nem tudok róla. Nagyapád is elveszíthetett volna mindent, elvihette volna az államosítás, a szüleid is elveszíthették volna...

Ha lenne belőle valami, és most elvinné a gazdasági helyzet, szerinted hibáztatnának téged az utódaid? Változna valamit?

Oké, elkártyázta, de ahogy írod más is történhetett volna...

2022. szept. 15. 23:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem például mindenkim kulák volt... Gyakorlatilag a környéken az összes föld a családom tulajdona volt. De aztán jöttek a kommunisták. És az eredmény ugyan az mint nálatok.
2022. szept. 16. 05:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Akkor is ősöd és te az ő leszármazottja vagy, ha lenézed és akkor sem változik semmi, ha felnézel rá.

Ha szégyelled ősödet, te is szégyellnivaló vagy.

2022. szept. 16. 06:57
 4/4 anonim ***** válasza:
81%

Maradjunk annyiban, a "lenézés" alapvetően a lenézőt minősíti. Nem túlságosan sokra. Ugyanakkor egy konkrét személyt alapvetően a tettei alapján értékelünk, nem a távoli felmenői szerint.

Történetesen nem érdekel, valakinek a messzi felmenője király volt-e, kegyúr, netán utcai csavargó vagy gyilkos. Annál inkább érdekel, miként viselkedik az illető.

2022. szept. 16. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!