Illik ázsiai nevet adni egy magyar gyereknek?
török és finnugor
---------------
Ez hogy jön ide? A magyar nyelv az indogermán és germán nyelv.
Hát dulva vahgyunk ázsiai nevekkel: Sámuel, Jakab, Pál, József....
Illik.Azt illik ami tetszik, szerintem ezek nem is nagyon kirívóak. a többi közül.
Szóval jók.
Zarina,Zita,Indira cool
Szamira nekem túlságosan hasonlít a szamárhoz, nehogy baj legyen belőle , inkább Szabinát adnék, v van egy csaj, Szabira, tv-ben volt, mondjuk a Szabina név jobban tetszik; meg még a Szamira is hangzásra szebben hangzik, mint a Szabira -nekem; de azért az is jó.
Aisa meg nekem kicsit ilyen arabos/németes, de ponthogy mintha azt olvastam volna régebben, hogy amúgy magyar eredetű, meg is lepődtem, de szal oké. :):) Amúgy, nekem az Aisa nem tetszik hangzásra, de adjad nyugodtan, teljesen vállalható, mer' másnak meg más tetszik. :):) De szal jó név, csak szerintem nem annyira szép.
Első nem járt iskolába.
Zita mint ázsiai név???
Tudtommal olasz (azt hiszem).
A “magyar” nevek többsége meg héber, mint Éva, Mária, Ádám, Dániel, pl.
Zita
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Zita[1] női név, a magyarba a német nyelvből került át, ott a Felicitász név becézett formája, és c-vel is ejtik. Az olasz Zita név is c-vel ejtendő, jelentése: hajadon.[2]
Egyébként van egy magyar híres csaj, olasz pasihoz ment feleségül; a csajt Zitának hívják; és a családja tökre ki volt akadva, mármint a pasinak a családja, hogy őt Zitának hívják, mert, most megnéztem, azt jelenti, hogy "Pofa be" :S XD Valami interjúban mondta, hogy a párja családja ki volt akadva a nevén. :):) Már nem emlékeztem a jelentésére; azt most megnéztem a googlefordítóban, a csajszi pontos nevére sem emlékszem, csak belefutottam egy interjúba. :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!