Szlovákok! Van itt olyan ki kiváltotta a szlovákságáról az igazolást? (lent)
Figyelt kérdés
Erre a kártyára gondolok:
osvedčenia Slováka žijúceho v zahraničí
Részben szlovák származású vagyok és szeretném megcsináltatni.
Érdekelne van-e esetleg olyan aki végigment a procedúrán.
2022. dec. 5. 15:41
1/8 anonim válasza:
Erre minek van szükséged? Hol szokták ezt kérni?
2/8 anonim válasza:
Az egy dolog, hogy részben szlovák származású vagy, de szlovák állampolgár is? Szerintem ehhez alapfeltétel, azt meg nem osztogatják csak úgy mióta igen okos felvidéki magyar politikusaink, meg a NER nagyágyúi forszírozták a szlovák-magyar állampolgárságot a felvidéki magyarságnak. Meg is lett az eredménye...
3/8 A kérdező kommentje:
Légyszi ne írjon olyan aki abszolút nincs képben a dologgal.
Ez állampolgárságtól függetlenül jár annak aki igazolja a származását. Mivel pont az a lényege, hogy a külföldön élő szlovákok, akik nem állampolgárok, megkapják ezt az igazolványt.
Köszi!
2022. dec. 7. 21:43
4/8 anonim válasza:
Szerintem többre mennél, ha hivatalos szlovák oldalon néznél utána a dolgoknak.
5/8 A kérdező kommentje:
Nyilván próbáltam...
Egyelőre elég kevés infót találva. Megpróbálom majd a konzulátust ha odáig jutok.
Vannak itt magyarországi szlovákok, remélem majd valaki idetalál.
2022. dec. 7. 21:53
6/8 anonim válasza:
Csak kíváncsiságból: milyen előnyei vannak ennek a kártyának?
8/8 anonim válasza:
Úgyhogy igazolnod kell a szlovák nyelvtudásod, szlovák állampolgárnak nyilatkoznia kell a szlovák identitásod meglétéről, és okirattel kell igazolnod, hogy szülő/nagy/dédszülő szlovák volt. Személyesen lehet bevinni a kérvényt vagy a szlovák konzulátusra, vagy Pozsonyba. Minden más szükséges irattal és fényképpel együtt. 10 euró a díja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!