Melyik Magyarország legtúlértékeltebb városa?
Szerintem Debrecen, engem pár utcától eltekintve egy nagyközségre emlékeztet, a lakosságszámban utána következő városok sokkal élhetőbbek és városiasabbak.
Második helyen pedig Győr, nagyjából nulla szórakozási lehetőség, fenyegető aurájú emberek kisvárosi mentalitással, akik büszkék arra, hogy milyen fejlett a városuk, pedig a belvárostól eltekintve úgy néz ki mint Csepel.
Budapesten és Győrön kívül van olyan város egyáltalán, amit sokan felértékelnének? Leszámítva mindenkinek a saját járási / megyeszékhelyet. Legfeljebb turista célpontok, mint mondjuk Siófok, ami valóban túlértékelt turista célpont.
Győrről nem tudok nyilatkozni, mert nem éltem ott. El tudom képzelni, hogy a kérdezőnek van igaza és csak egy kutyaszaros iparváros, de legalább közel van Bécs, Pozsony és Budapest, ha kicsit ki akar mozdulni az ember.
Budapest szerintem azoknak kiváló város, akik nem olyan típusúak, hogy az otthonuk és munkahelyük között mozognak. Legyen valaki akár bulizós, akár színházba járós, vagy akármilyen otthonról kimozdulós fajta, akkor Budapesten jól fogja magát érezni. Aki nem ilyen, annak csak főni fog a feje, hogy milyen drága minden, milyen messze van minden egymástól, és mekkora a zsúfoltság.
Debrecen mezőváros volt, lehet, hogy emiatt érzékeled ilyennek. Én nagyon rég jártam arra.
Sok olyan város van, aminek nem kéne annak lennie egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!