Angolok vajon tudják hogy ők Aladár, nemzetségének a leszármazottai ? Aladár a világtörténelemben Csaba testvére volt akiknek apja Attila a hún király volt .
"Lassan kiderül csak Róma létezett és még most is csak Róma van"
Nem, ahogy már korábban is írtam, a Római Királyságot i.e. 753-ban alapították, i.e. 509-ben köztársaság lett, i.e. 27-ben, Augusztus uralkodásától számítjuk a Római Birodalmat. A birodalom 286-ban részekre bomlott, utána többen is egységesítették, de 395-ben véglegesen két részre lett osztva, onnantól Nyugatrómai és Keletrómai Birodalomról szokás beszélni. Ettől függetlenül mind a Nyugatrómai, mindpedig a Keletrómai császár úgy gondolt a Római Birodalomra, mint egy egységes állam, két császárral, az egyik Konstantinápolyban, a másik pedig Ravennában, Mediolanumban, vagy Rómában, az adott időszak függvényében. Amikor a Nyugatrómai Birodalom elbukott, az NEM a Római Birodalom bukását jelentette, hiszen a keletrómai császárok még közel ezer évig uralkodtak, mint római császárok.
Természetesen voltak rokonok, de az ilyen hülyeségekre, minthogy a hunok valami pártusok rokonai, semmi bizonyíték nincsen. A pártusok nem egy vérvonal, hanem egy népcsoport. Ha egy angolban magyar vér van, az azt jelenti, hogy mind a 60 millió angol a világon mind magyar?
Odoaker nem lehetett Attila unokája, hiszen Attila 27 éves volt, amikor Odoaker született, így ez az elmélet "logisztikai problémákba" ütközik. Odoaker ráadásul nem a "Római Világbirodalmat" döntötte meg, hanem a már csak Ravennát kontrolláló Nyugatrómai Birodalmat.
"Ennek a Odavacar nak legnagyobb segítője Saverin pápa aki maga is hún volt"
Saverin nevű pápa sosem létezett, ahogy hun pápa sem.
"Odavacar 476-dönti romokba Rómát"
Nem, mert addigra Róma gyakorlatilag üres volt, a Nyugatrómai Birodalom fővárosa Ravenna volt, maga a birodalom már 20-30 éve romokban hevert.
Látom már a baj gyökerét, már az elején sejtettem hogy ide hordót "tudás" az internetről lett össze rakva .
A te Odoaker-ed aki gót harcosnak van írva nem azonos az én Odavacar-omal .
Mint ahogy Saverin-i pápáról nem talál semmit az internet akkor már nem is létezik ?
Na de tegyük tisztába, Odavacar-nek a görög császár volt a keresztapja ne keverd a gót harcossal .
Savarin pápa magyarul Szent Zakariás ként keresd Odavacar pedig a Liutprand longobárd király volt .
Olyan mint írod a hunok nem léteztek akkor hogy lehetett hogy Attila
Bendegúz fia, a nagy Magor unokája, ki Engadiban nevelkedett, a hunok, médek, gótok, dánok királya, a földkerekség ijedelme, Isten ostora.
"A te Odoaker-ed aki gót harcosnak van írva nem azonos az én Odavacar-omal."
Én arról az Odoakerről beszélek, aki megdöntötte Romolus Augustulust, megalapította az Itáliai Királyságot, majd Nagy Theuderik osztrogót király áldozata lett. Na, neki semmi köze nem volt Attilához.
"Na de tegyük tisztába, Odavacar-nek a görög császár volt a keresztapja ne keverd a gót harcossal ."
Sosem volt olyan, hogy "görög császár". Keletrómai császár volt.
"Savarin pápa magyarul Szent Zakariás ként keresd Odavacar pedig a Liutprand longobárd király volt"
De akkor b@zdmeg írd ezt, ne rébuszokban beszélj! Most akkor szerinted a 8. században élt Liutprand döntötte meg Rómát, vagy mi a tököm? Ő sem lehetett Attila unokája, mert ő meg 300 évvel Attila után élt.
Zakariás pápa és Liutprand legalább kortársak voltak, ez legalább stimmel...
"Bendegúz fia, a nagy Magor unokája, ki Engadiban nevelkedett, a hunok, médek, gótok, dánok királya, a földkerekség ijedelme, Isten ostora."
Sem Bendegúz, sem Magor nem létezett, ezek kitalált, mitológikus figurák.
Hát ezen en nagyon jól szórakoztam :)
Össze kéne ereszteni a germagyar barátunkkal jól ellennének :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!