Más is gusztustalannak tartja az angolok önimádatát?
Akiket én ismerek, azok nem imádják magukat.
Nem szép egy teljes nemzetet egy kalap alá venni.
1
Elnézést.
Akiket én ismerek mind arrogánsak legbelül, mégha megjátsszák is magukat az udvarias, tárgyilagos, toleráns stílusukkal.
Plusz olvasok nemzetközi fórumokat.
3
Merrefele éltél?
Ott éltél vagy arrafele?
5
Szerintem is szánalmas.
Mármint ez határozza meg mindennapjaikat, hogy ők angolok és milyen jó nekik?
Szánalmasabb életvitelt el sem tudnék képzelni.
Alig hiszem, hogy a mindennapjaikat különösebben meghatározná, hogy "ők angolok és milyen jó nekik". Azt viszont kár tagadni, hogy hatalmas történelmi múlttal, a művészetre, a filozófiára, a tudományra és a populáris kultúrára igencsak nagy hatással bíró nép, és hát egy világnyelv az övék...
Engem nem zavar, ha tisztában vannak saját jelentőséggükel, de mondjuk a mértékegységek vagy a kresz terén mutatott makacs különcködésük valóban megmosolyogtató.
7
Plus Brexit.
Ők a különlegesek.
Egyedül ők tudják jól csinálni a dolgokat, egyedül ők tudják mi a humor, ők a világ közepe.
Kína, Róma, franciák, spanyolok, németek, Egyiptom, Görögország ugyancsak rengeteget adott a világnak és ennyire nem követelik a figyelmet.
8
Részben igazad van, viszont a Kínai Népköztársaság nem túl sok teret enged a nemzeti múlt életben tartásának, Olaszország, Spanyolország, Görögország és Egyiptom már évszázadok - ha nem évezredek - óta szinte jelentéktelen, Németország esetében meg ugye ne csodálkozzunk azon, hogy pihentetik a "Deutschland über alles" ideológiát.
A franciák viszont legalább annyita büszkék a történelmükre és kultúrájukra, mint az angolok vagy akár az amerikaiak. Legalábbis nekem ez a benyomásom.
Viszont érdekelne, hogy konkrétan kire vagy mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy az angolok szerint "egyedül ők tudják jól csinálni a dolgokat, egyedül ők tudják mi a humor, ők a világ közepe". Mert persze van bennük egy (szerintem jogos) büszkeség, de én még sosem találkoztam ennyire nyílt kijelentésekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!