Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Más is gusztustalannak tartja...

Más is gusztustalannak tartja az angolok önimádatát?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy ők mennyire különleges értékes képződmények.
2022. okt. 19. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

Akiket én ismerek, azok nem imádják magukat.

Nem szép egy teljes nemzetet egy kalap alá venni.

2022. okt. 19. 13:49
 2/9 A kérdező kommentje:

1

Elnézést.

Akiket én ismerek mind arrogánsak legbelül, mégha megjátsszák is magukat az udvarias, tárgyilagos, toleráns stílusukkal.

Plusz olvasok nemzetközi fórumokat.

2022. okt. 19. 13:53
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Nem is találkoztam ilyesmivel, pedig évekig éltem arrafelé. Persze ettől nyilván lehetnek önimádó angolok, de ennek semmi köze ahhoz, hogy ők angolok. Magyarok közt is vannak önimádóak, németek közt is, stb.
2022. okt. 19. 14:04
 4/9 A kérdező kommentje:

3

Merrefele éltél?

Ott éltél vagy arrafele?

2022. okt. 19. 14:12
 5/9 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem nevetséges az önimádatuk.
2022. okt. 19. 16:53
 6/9 A kérdező kommentje:

5

Szerintem is szánalmas.

Mármint ez határozza meg mindennapjaikat, hogy ők angolok és milyen jó nekik?

Szánalmasabb életvitelt el sem tudnék képzelni.

2022. okt. 19. 17:30
 7/9 anonim ***** válasza:
38%

Alig hiszem, hogy a mindennapjaikat különösebben meghatározná, hogy "ők angolok és milyen jó nekik". Azt viszont kár tagadni, hogy hatalmas történelmi múlttal, a művészetre, a filozófiára, a tudományra és a populáris kultúrára igencsak nagy hatással bíró nép, és hát egy világnyelv az övék...

Engem nem zavar, ha tisztában vannak saját jelentőséggükel, de mondjuk a mértékegységek vagy a kresz terén mutatott makacs különcködésük valóban megmosolyogtató.

2022. okt. 19. 18:32
 8/9 A kérdező kommentje:

7

Plus Brexit.

Ők a különlegesek.

Egyedül ők tudják jól csinálni a dolgokat, egyedül ők tudják mi a humor, ők a világ közepe.

Kína, Róma, franciák, spanyolok, németek, Egyiptom, Görögország ugyancsak rengeteget adott a világnak és ennyire nem követelik a figyelmet.

2022. okt. 19. 18:36
 9/9 anonim ***** válasza:
53%

8

Részben igazad van, viszont a Kínai Népköztársaság nem túl sok teret enged a nemzeti múlt életben tartásának, Olaszország, Spanyolország, Görögország és Egyiptom már évszázadok - ha nem évezredek - óta szinte jelentéktelen, Németország esetében meg ugye ne csodálkozzunk azon, hogy pihentetik a "Deutschland über alles" ideológiát.

A franciák viszont legalább annyita büszkék a történelmükre és kultúrájukra, mint az angolok vagy akár az amerikaiak. Legalábbis nekem ez a benyomásom.

Viszont érdekelne, hogy konkrétan kire vagy mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy az angolok szerint "egyedül ők tudják jól csinálni a dolgokat, egyedül ők tudják mi a humor, ők a világ közepe". Mert persze van bennük egy (szerintem jogos) büszkeség, de én még sosem találkoztam ennyire nyílt kijelentésekkel.

2022. okt. 19. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!