Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A szuzesseg ertek vagy allapot?

A szuzesseg ertek vagy allapot?

Figyelt kérdés
Kivancsi vagyok, hogy a mai kor embere mikent gondolkodik errol.

2022. aug. 2. 12:07
A kérdező szavazást indított:
Érték
Állapot
Jo kerdes…
33 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kinek mi.
2022. aug. 2. 12:23
 2/10 anonim ***** válasza:
33%
A kérdés az, hogy hány éves korig?
2022. aug. 2. 12:55
 3/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk házasságig
2022. aug. 2. 18:42
 4/10 A kérdező kommentje:
Illetve ez lemaradt, de szeretném kérni, hogy akik szavaznak, írják le az aktuális állapotukat. Tehát, hogy mondjuk szűzként szavaznak e az állapotra vagy sem. Ez az objektivitás miatt fontos. :)
2022. aug. 2. 19:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nos, ha engem kérdezel én a saját magam részéről azt tudom mondani, hogy érték. Számomra nagyon is értékes dolognak számít, és szintén fontos, hogy megőrízzem a szüzességemet a házasságig. Ehhez természetesen a hívői mivoltom is hozzájárul, de egyébként mielőtt hívő lettem, azelőtt is hasonlóan gondolkodtam ezzel a témával kapcsolatosan.

Ezek alapján gondolom levontad már a következtetést, hogy szűz vagyok.

Sokféleképpen tudnék érvelni amellett, hogy miért is olyan nagy érték ez számomra, de az elég hosszú lenne, szóval ha nem gond, akkor ezt most nem tenném meg.

2022. aug. 2. 20:19
 6/10 anonim ***** válasza:

37/F

szűzen nem szűz

2022. aug. 2. 23:07
 7/10 Isti22 ***** válasza:

Mindenképpen egy állapot, hogy érték-e, az önmagában értelmezhetetlen, kell hozzá kontextus :)

Értem, hogy arra gondolsz, hogy fontos-e házasságig megőrizni a szüzességet. A mai magyar társadalom kontextusában nincs sok értéke, hiszen nem számít elítélendőnek a házasságon kívüli szex és amúgy is 30-40 évesen házasodnak az emberek, mert nagy, romantikus elképzeléseik vannak a párkapcsolatokról, illetve közben meg előrébbvalónak tartják a karriert.

Szóval van olyan társadalom, ahol van értéke, mert a házasság továbbra is a párkapcsolat intézményesített formája.

2022. aug. 3. 05:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Legtöbbször állapot, néha teher. Szűz 23
2022. aug. 3. 21:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Alapvetően egy állapot. Azonban, ha társít hozzá valaki egy ideológiát, lehet érték is.
2022. aug. 4. 00:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Hmmm, de hogyha ezt veszem alapul, akkor maga az élet is egy allapot es nem ertek, a gyermek neveles is cselekves es nem a szeretet egy formaja es meg sorolhatnam
2022. aug. 4. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!