A szuzesseg ertek vagy allapot?
Nos, ha engem kérdezel én a saját magam részéről azt tudom mondani, hogy érték. Számomra nagyon is értékes dolognak számít, és szintén fontos, hogy megőrízzem a szüzességemet a házasságig. Ehhez természetesen a hívői mivoltom is hozzájárul, de egyébként mielőtt hívő lettem, azelőtt is hasonlóan gondolkodtam ezzel a témával kapcsolatosan.
Ezek alapján gondolom levontad már a következtetést, hogy szűz vagyok.
Sokféleképpen tudnék érvelni amellett, hogy miért is olyan nagy érték ez számomra, de az elég hosszú lenne, szóval ha nem gond, akkor ezt most nem tenném meg.
Mindenképpen egy állapot, hogy érték-e, az önmagában értelmezhetetlen, kell hozzá kontextus :)
Értem, hogy arra gondolsz, hogy fontos-e házasságig megőrizni a szüzességet. A mai magyar társadalom kontextusában nincs sok értéke, hiszen nem számít elítélendőnek a házasságon kívüli szex és amúgy is 30-40 évesen házasodnak az emberek, mert nagy, romantikus elképzeléseik vannak a párkapcsolatokról, illetve közben meg előrébbvalónak tartják a karriert.
Szóval van olyan társadalom, ahol van értéke, mert a házasság továbbra is a párkapcsolat intézményesített formája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!