A pénz nem boldogít?

Figyelt kérdés
Szerintem igenis boldogít a pénz. Ha meg szomorú vagyok így is-úgy is,akkor is inkább gazdagon legyek szomorú.

2022. aug. 1. 16:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja de ha gazdagon is szomorú vagy akkor a pénz nem boldogít, nem?
2022. aug. 1. 16:11
 2/11 A kérdező kommentje:
1/1 Ez igaz,de azért nem árt ha kitudom fizetni pl.az áramot
2022. aug. 1. 16:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A pénz nem boldogít, a pénz hiánya tud boldogtalanná tenni. De ha van elég pénzed ahhoz, hogy kényelmesen megélj, akkor a több pénztől nem leszel boldogabb.
2022. aug. 1. 16:17
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Önmagában nem, de a hiánya garantáltan boldogtalanná tesz.

N

2022. aug. 1. 16:19
 5/11 anonim ***** válasza:
28%
De igen ez csak szerénykedés hogy nem.
2022. aug. 1. 16:52
 6/11 anonim ***** válasza:
48%

"Szerintem igenis boldogít a pénz. Ha meg szomorú vagyok így is-úgy is,akkor is inkább gazdagon legyek szomorú"

Aztán rájön a delikvens hogy még a sok pénz sem tudja boldoggá tenni, és kínjában felhúzza magát egy kötéllel.

2022. aug. 1. 17:49
 7/11 anonim ***** válasza:
60%
De még mindig ott tartunk ha gazdagon vagy szomorú akkor a pénz nem boldogít. Nem lehet belekötni ebbe a mondásba
2022. aug. 1. 18:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ha nincs.
2022. aug. 1. 21:40
 9/11 Shaddark ***** válasza:

A pénz önmagában nem boldogít szerintem sem.

Sőt, ha több van mint amennyit helyén tud kezelni az ember, inkább tönkre tesz. Lásd lottó milliárdosok 80%a pár éven belül szegényebb lett mint előtte volt és se barátok, se család...

De azt aláírom, hogy a pénz szükséges ahhoz, hogy tudja valaki keresni a boldogságot.

Ha arra megy rá valaki összes energiája és ideje hogy lét-fenntartsa magát, ez leszívja az energiáját, akkor pici esélye van rá hogy boldoggá váljon mert azért ez egy önismereti út is valamennyire. Ha valaki nem tudja mi teszi igazán önfeledten boldoggá, nem tud azzá válni.

Így azt mondom, hogy ez is olyan mint MINDEN MÁS, a középút a nyerő.

Kell a pénz, hogy járhasd a saját utad, önmegvalósíthass, tudj a számodra lényeges dolgokkal foglalkozni.

Ha kevés van, kevés esély marad megtalálni.

Ha sok van, akkor meg félre viszi az embereket. Sokan elhiszik a médiának, az influenszereknek és hírességeknek azt hogy mi a jó élt titka. Pedig jobbára az ő életük se nem boldog, se nem normális. A bérelt autós klippekből olyanokat vesznek le, ami nincs. Szóval akinek nem volt előtte milliárdja az nagyon könnyen tévútra téved, és a világ összes pénze sem elég hogy vissza találjon önmagához.

2022. aug. 2. 09:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt vizsgálják tudományosan, és kb. az van, hogy egy bizonyos mértékig együtt jár a birtokolt pénz és a boldogság, de egy szint fölött már nem leszel annyival boldogabb, amennyivel gazdagabb leszel.

Másrészt viszont szerintem tűrhetetlen, hogy a 8 leggazdagabb embernek akkora a vagyona, mint a legszegényebb 2,6 milliárd embernek. De ez tabu.

2022. aug. 2. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!