Szoktam rövidebb írásokat közzé tenni. Azt vettem észre, hogy ha van lehetőségen 2X 3X pihentetni 2-3 hetet és újraolvasni, akkor lehet, hogy jó lesz, ha valami aktuálisra kell reagálni és nincs meg ez a lehetőség, akkor vállalhatatlan?
Figyelt kérdés
Hogy lehet a néhány hetes pihentetést kiváltani? Néha 1-2 napon belül kell reagálni egy eseményre. Olyankor vagy "szakmai" szöveget írok, vagy tele lesz hibával.2022. júl. 26. 08:30
1/1 anonim válasza:
Az írás nem is úgy megy, hogy elsőre leírsz valamit és készen van. Úgy érik meg a szöveg, ha vissza-visszaolvasod és dolgozol rajta. Erre megértem, hogy nem mindig van sok idő, de attól is függ, milyen műfajú írások ezek, szépprózát írsz, cikkíró vagy egy szórakoztató magazinban, tényfeltáró újságíró, propagandista...? Milyen az, amikor tele van az írásod hibával, milyen hibákról van szó? Mindenképp legyen valaki, aki átolvassa a szöveged, és visszajelzést, javaslatokat tesz hogy mit változtathatnál. Az íráskészségedet azzal is segítheted, ha te magad sokat olvasol. A gyakorlat teszi a mestert pedig itt is érvényes:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!