Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Néhány embernek miért ilyen...

Néhány embernek miért ilyen vállalhatatlan a szövegértése?

Figyelt kérdés
Nem tudom régebben milyen volt az oktatás, de nekünk már ha jól emlékszem harmadiktól a nyelvtan szerves része volt a szövegértés, szövegek elemzése. Mégis itt Gyk-n rengetegszer látom, hogy az emberek képtelenek rá. Pl volt nemrég az az elég népszerű kérdés, hogy "Ki a hibás, ha egy 21 éves lány egy bundáskenyeret sem tud elkészíteni?" Kíváncsiságból kiszámoltam (szeretek analizálni :D) hogy a válaszadók 13%-a nem fogta fel a kérdésben a "sem" szót, és olyanokat írt hogy jaj hát a bundáskenyér nem olyan alap étel, nem baj ha nem tudja megcsinálni. Ilyenkor pedig elgondolkodok hogy ezek az emberek hogyan írnak alá szerződéseket, vagy döntenek bármilyen összetettebb kérdésben, ha egy egyszerű mondatot sem fognak fel? Az oktatás hibája ez, vagy szimplán az intelligencia hiánya?

2022. jún. 11. 16:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%

Ezek az emberek azok akik eladósítják magukat mert nem olvassák el a szerződést mert : 🤑🤑

Aztán szidják a bankot.

Nem tudom minek a hibája ez. Valahogy Magyarországon elég sok a funkcionális analfabéta.

2022. jún. 11. 16:06
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Én még magasabb körökben is tapasztalaom ha azt írom hogy "nem járul hozzá" NEM ÉRTIK, le kell nekik "fordítanom", hogy nem írja alá! Aztán kapom azt ja, akkor azt másképpen kell kezelni.

És ezek hivatalos szervek és vezető beosztású alkalmazottak, meg "nagyfejek".

2022. jún. 11. 16:08
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

*A szerződésben foglaltakhoz nem járul hozzá a fél. Vagy nem adja hozzájárulását.

Ez nekik kínai. Azt kell mondanom, a szerződést nem írja alá a másik fél.

Kegyetlen értetlenek, és jogászok meg stb.

2022. jún. 11. 16:10
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

én azt vettem észre, hogy egyesek egyenesen fejlesztik ezt a tudományt. egyszerűen sportot űznek abból, hogy "félreértik" a témát, és a nemlétező állítások ellen érvelnek. (szalmabábozás)

és hogy miért? mert megtehetik, csürhébe verődve pláne bátrak.

2022. jún. 11. 16:22
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

A neten sok hülye van, részben lehet az oktatás hibája. Egyszer kiírtam egy kérdést ezzel kapcsolatban:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..

Sajnos azóta rájöttem hogy világszintű jelenség

2022. jún. 11. 16:33
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Tartok tőle tudatos butítás zajlik, pl az oktatási rendszer szisztematikus leépítésén keresztül is, vagy akár a médián át.

A buta embereket könnyebb megvezetni és irányítani, legyen szó fogyasztásról vagy akár politikáról, hatalomról.

2022. jún. 11. 17:27
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Én már egyre kevesebbet kommentelek itt is, mert pár hónapja elég komolyan nekem estek meg lepontoztak itt, és konkrétan szánalmas voltam meg minden olyan dolog miatt amit nem is írtam. Csak néztem, hogy még is miről beszél nekem itt a tag, mert semmi ilyen nem írtam.

Pedig rohadt rég használom az oldalt és ez sokadig regisztrációm, de már kezdem úgy érezni elég.

Amikor már a legalapabb dolog sem működik akkor mit vár az ember?

Azért még pár éve is elég jókat lehetett beszélgetni ebben a topikban kérdések alatt is nem offba (hát még korábban) de most konkrétan elképesztő ami megy.

Néha már úgy kell írni, mintha gyerekekkel beszélnél különben baj lesz, mert nem fogják fel.

2022. jún. 11. 17:30
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

7

én vagyok a 4. és komolyan mondom, hogy vannak, akik egyértelműen utaznak arra, hogy ilyen smear campaign-okat folytassanak. Elkezdik azzal, hogy kifordítja a kérdést vagy egy választ, aztán gyűlik a kis csipet-csapat... nagyon sok kérdés így megy a levesbe. Egyszerűen meg se értik, hogy mi a kérdés, és a normális válaszadóknak sincs kedve ilyen helyre írni sokszor.

2022. jún. 11. 17:36
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt is el tudom képzelni, hogy vannak ilyenek.

Az a kedvencem mikor van egy kérdés, van vagy 3-4 oldal, de már a 2. ba belelapozva is tök off, a többi meg konkrétan személyeskedős vita.

Szörnyű, hogy mennyi embernek van itt igénye erre.

2022. jún. 11. 17:42
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Volt, hogy jelentettem és maradt :(
2022. jún. 11. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!