Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Néhány embernek miért ilyen...

Néhány embernek miért ilyen vállalhatatlan a szövegértése?

Figyelt kérdés
Nem tudom régebben milyen volt az oktatás, de nekünk már ha jól emlékszem harmadiktól a nyelvtan szerves része volt a szövegértés, szövegek elemzése. Mégis itt Gyk-n rengetegszer látom, hogy az emberek képtelenek rá. Pl volt nemrég az az elég népszerű kérdés, hogy "Ki a hibás, ha egy 21 éves lány egy bundáskenyeret sem tud elkészíteni?" Kíváncsiságból kiszámoltam (szeretek analizálni :D) hogy a válaszadók 13%-a nem fogta fel a kérdésben a "sem" szót, és olyanokat írt hogy jaj hát a bundáskenyér nem olyan alap étel, nem baj ha nem tudja megcsinálni. Ilyenkor pedig elgondolkodok hogy ezek az emberek hogyan írnak alá szerződéseket, vagy döntenek bármilyen összetettebb kérdésben, ha egy egyszerű mondatot sem fognak fel? Az oktatás hibája ez, vagy szimplán az intelligencia hiánya?

2022. jún. 11. 16:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

7. 8. köszönöm hogy megerősítitek, nekem is hasonló dolgok tűntek fel! Annyi hogy én viszonylag még új is vagyok itt, szóval azt hittem csak én járok rossz témakörökbe, vagy csak nincs szerencsém néha a kérdéseknél. Pontosan ugyanez, ártatlan kérdés ahol jön 1-2 totál ignoráns kiforgató rosszindulatú kommentelő, kb mintha szándékosan beszólni lenne itt, gyanítom így is van. És akkor csürhe módon gyakran vérszemet kapnak még páran, legyen az komment vagy pontozás vagy mindkettő. Nagyon zavaró! És totál megöli a nyugodt és értelmes kommunikációt.

Annó adminok döntésében is megbíztam még sokáig, de egy ideje nem igazán tudom hova tenni ami itt folyik. Elvileg tilos a személyeskedés, tilos a szándékos provokálás, tilos a témák offolása. Na most sok esetben olyan kommentekből pattan ki a vita, ahol akár ebből mindhárom megtörténik. És mégse törlik az adminok, ha jelentve van néha akkor se! Kezdek afele hajlani hogy szándékos lehet ez, a nézettségérért és forgalomért. Akár 60-80-100 kommentet is generál egy ilyen vita, bármennyire is toxikus és kiégetős, de látogatottság szempontjából bizonyára izzik olyankor ott minden.

Egyébként még mindig nem tudom eldönteni hogy ezek 14 körüli kis buta userek, esetleg frusztrált 80 iq alatti emberek, vagy ahogy mondjátok szándékos provokálók, pusztán a vitagenerálás okán. Nagyon vegyes közeg jár ide gyakorira, az már feltűnt.

Illetve én már korábban is nézegettem kérdéseket ahol ezt taglalják hogy lezüllik az oldal, de sokan nagyon hangon tagadták ezt, meg hogy régen se volt jobb. Hát nem tudom.

2022. jún. 11. 18:12
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az a legjobb, hogy kis kutatómunkával rátalálhatsz régebbi kérdésekre, és lehet látni azt az össze nem hasonlítható színvonalat.

De őszintén ki mondaná meg igazán, hogy régen milyen volt? Van 1-2 tag, de a 90+% már rég itthagyta ezt az oldalt.

Én is jó sok évig rá se néztem.

Legtöbb mostani troll még nem is élt mikor ez az oldal sokkal jobb volt, vagy épp beszélni tanult kb.

2022. jún. 11. 19:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan emiatt nem szeretek már itt kérdést feltenni, mert nem fogják fel, mi a kérdés. Kiragadnak két szót a mondatból, és arra reagálnak.
2022. jún. 28. 10:05
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
13. pontosan így látom én is. Még annyit hozzátennék hogy sok esetben abból a kiragadott két szóból is teljesen téves és hibás következtetést vonnak le, gyakorlatilag az ellenkezőjét mint ami le van írva, és azon állnak neki őrjöngeni meg vitatkozni. Totális rosszindulat és elmebaj tombol egyesek által.
2022. jún. 28. 12:41
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Habár folyamatosan romlik az oldal színvonala, sztem a borzalmas magyar oktatás hibája, hogy sok embernek gondja van az alapkézségekkel.

de amúgy nem csak az a baj, h rossz szövegértés, a többség eleve nem is akar válaszolni, csak beszólni és megnevelni a kérdezőt.

pár hete kifogtam egy bolondot, aki napokon keresztül azon lovagolt, hogy miért írtam ki kérdést ilyen apró dologról.

2022. nov. 16. 10:16
 16/18 anonim ***** válasza:

Én mostanában olyanokat kaptam pl leirtam egy válaszban, hogy bnőm kikezdett a pasimmal, mindig ezt csinálja, ezért ignoráltam.

Erre megy a nullára pontozás, meg ezek a reakciók hogy ilyen már rég nem lenne a bnője ez nem bnő.

Mikozben ott áll, hogy ignoráltam.

Vagy kiírtam egy kérdést hogy a barátom igazat mondhat e?

Erre jön egy válasz hogy átver téged mindent beveszel kislany.

A kérdés akkor miért van, ha én mindent bevennék ugyan? De a gúnyolodás az megy.

2022. nov. 16. 11:25
 17/18 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. javítás: alap KÉSZSÉGEK.
2022. nov. 16. 11:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a gyakori kérdéseken jellemző ez a tendencia. Rendkívül idegesített a párkapcsolatunk elején, amikor kicsit komolyabb témába bonyolódtunk a párommal, hogy mindenhez egy hasonlatot csatol és olyan elemi szinten magyarázza a számomra egyértelmű dolgokat, hogy folyamat rákellett szóljak, nem vagyok félkegyelmű, értem enélkül is. Aztán pár hónapja egy új helyen kezdtem dolgozni, ahol sok emberrel kommunikálok és atyaúristen, már értem miért van nála jelen ez a megrögzött alapos magyarázás :(
2022. dec. 20. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!