Én szeretem mind a kettőt! A németen én is röhögök, főleg amikor egy igazi "Fritz" rákezdi, de ettől függetleül bírom, talán azért, mert könnyűnek tartom reprodukálni a kiejtését. Egyékbkét tud szép lenni, és szeretem benne a KATI-szórendeket meg a zu+Inf. szerkezeteket.
Oroszt is tanul(gat)ok magamtól. És azt is szeretem. Azt szeretem benne, hogy "hajlékonyabb", mint mondjuk a német. Szerintem szép az is. Hiába, én egyszerűen bírom az ilyen "kemény" nyelveket:D
2010. okt. 25. 20:51
14/19 anonim válasza:
Nekem is tetszik mind a kettő.
Németben szeretem a zu+Infinitivet és a passiv-ot
Oroszban a lágy betűket, meg a jerü-t (persze csak ha vki ki tudja mondani normálisan) meg a X betűt.
És egyet értek azzal a vlaszolóval, aki azt írta, hogy ha nő beszéli akkor az orosz szebb.
2010. okt. 25. 21:46
15/19 anonim válasza:
Szögezzük le, hogy a cirill betűktől nem lesz nehéz egy nyelv. Én 30 perc alatt tanultam meg minden betűt, s napok alatt olvasni is. A nyelvek nehézségét a nyelvtani esetek, szabályok okozzák. Ezért is mondják a szlovákot és a csehet a világ legnehezebb nyelvének (ezt nem én állítom), nem pedig a kínait. A német valami iszonyú angol utánzó nyelv, csomó hasonló szó (and-und, in:aus-in:out), amik persze angolban sokkal szebbek. Orosz nyelv többnyire azoknak nem tetszik, akik élték az orosz megszállás idejét (persze a nyelvnek semmi köze, de azért ez eléggé el tudja rontani az ember kedvét tőle). Az oroszról nem tudod eldönteni, hogy akkor most túl lágy (ny, ty stb) vagy túl kemény (egymás mellett két mássalhangzó, amik közül a második sokszor R, ami az r kiejtését elég feltűnővé teszi). Persze az oroszt legjobban az oroszok tudják beszélni, ha egy magyar nemzetiségű orosz tanár beszél oroszul, akkor nem hangzik igazából sehogy.
2014. aug. 5. 12:13
16/19 anonim válasza:
A német nyelv pattogós, tanultuk, senki nem szerette. Talán Hitler miatt !! Orosz nyelvet 8 évig tanultunk, nem volt szimpatikus, ezt mindenki tudja miért. Nem tetszik a hangzása, ugatós, föleg, ha férfiak beszélnek. Szóval, sem a német, sem az orosz nemhogy nem szép, egyszerüen ronda !
2020. febr. 23. 20:45
17/19 anonim válasza:
Nekem mindkettő tetszik, de a német nyelv jobban! :D
Én a puhány nyelveket, például az angolt és a franciát nem szeretem.
2021. júl. 19. 09:46
18/19 anonim válasza:
9. válaszoló, jartál te már valaha is Németországban? Mert én rendszeresen járok ki oda (rokonság+van egy házunk is Bajorországban) De a németek tapasztalatom szerint jó fejek, jó a humoruk, segítőkészek stb. Biztos van olyan része, mivel egy meglehetősen méretes országról van szó, de szerintem a magyarok között százszor annyi bunkó ember van, mint Németországban, pedig jóval kisebb! De ez csak az én személyes tapasztalatom, de mivel sokszor jártam ott, eléggé tudom, milyenek, az osztákok például sokkal bunkóbbak:// Nekem nem volt velük rossz élményem:-) Szeretem a németeket:):)
2022. júl. 30. 22:31
19/19 anonim válasza:
Egyiket sem szeretem, 8 év elég volt az oroszból, a hangzása durva. A német nyelv - 4 évig tanultam - kifejezettem visszataszító,ebben főleg politkai indíttatás van,/Hitler eszement ordítozása örökre ellenszenvessé tette a nyelvet. Ami, egyáltalán nem könnyü, a ragozás, ugyanúgy, mint az oroszban. Elfogult vagyok,nekem magyar nyelv a legszebb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!