Szerintetek német vagy orosz nyelv a szebb?
Az, hogy egy nyelv "szép"-e, elsősorban a beszélőtől és a beszédhelyzettől függ, a nyelvtől csak másodsorban. Minden nyelven szebben beszélnek a rádióbemondók vagy a képzett operaénekesek, mint egy fogatlan analfabéta vénasszony.
A némettel az az egyik nagy baj, hogy ha tisztán, jól artikuláltan beszélik, akkor láthatóan és hallhatóan köpködnek, csattog a nyál a szájukban. Néha hátborzongatóan gusztustalan.
Ha nők beszélik, szerintem az orosz szebb. Ha férfiak, akkor a kettő kb. ugyanolyan.
Tetszik mind a kettő, főleg, ha egy jó, mély hangú férfi beszél. Uhhhh. :D (nem viccnek szántam)
21/L
Én az orosz nyelvet gondolom szebbnek.
A németek "cincognak", köpködnek, fennhangon óbégatva kommunikálnak, - eszük ágába nem jut, hogy élnek más nemzetiségű emberek is - esetleg - a környezetükben, önfeledten önimádó a stílusuk.
Az orosz nyelv sem egyszerű, - nagyon oda kell figyelni egy anyanyelvi szinten beszélő orosz emberre, amikor beszél, mert hiába "lágyabb" a szláv nyelvcsalád a németnél, "pörög" rendesen a nyelve az illetőnek, ha beindul a beszélőkéje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!