Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit érzel, ha a Székely...

Mit érzel, ha a Székely Himnuszt hallod? Mit jelent Neked?

Figyelt kérdés

Nekem mindig könnyes lesz a szemem,és a hideg futkos rajtam. Szerintem a világ legszebb himnusza!

25/N

2010. szept. 17. 10:30
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Nem vagyok székely, Magyarországon élek, de nagyon, nagyon szeretem a székely himnuszt, hihetetlenül szép. Én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mennyire igazságtalan a világ, a 20. század, és, hogy mindenképpen szeretnék egyszer eljutni Erdélybe, találkozni az ottani emberekkel.

17 L

2010. szept. 17. 18:48
 32/38 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ott fognak kirabolni...
2010. szept. 17. 20:08
 33/38 A kérdező kommentje:
Ahoz elég elmenni borsodba.....
2010. szept. 17. 20:49
 34/38 anonim ***** válasza:
36%
Számomra az égvilágon semmit nem jelent,abszolút nem érdekel. Na most jöhet, a zsidózás,antimagyarozás,lepontozás stb. nem érdekel,én magyar vagyok,de szerintem nem attól lesz valaki magyar,hogy a székely himnuszt énekli,meg vesszen Trianon-t ordibál. Inkább tanulni kellene,hogy valamit az illető fel is tudjon mutatni. Persze,ezt a mai divathungaristák nem tudják felfogni.
2010. szept. 17. 22:26
 35/38 anonim ***** válasza:
Az általános sulim egyik testvériskolája Székelyudvarhelyen volt, és többször is voltam ott elszállásolva családoknál, és mivel énekkaros voltam meg kellett tanulnunk a székely himnuszt is, szerintem csodálatos, és a székely emberek is azok (jó párat megismertem) és ugyanúgy tudok rajta bőgni, mint a mi himnuszunkon. De úgy gondolom kár a múlton rágódni, és inkább a jövőre kellene koncentrálni, mert az erdélyiek is ezt teszik, inkább erősíteni kellene a kapcsolatokat az emberek között, hiszen ők is magyarok mint mi.
2010. szept. 17. 23:35
 36/38 anonim válasza:
A szekely himnusz nekem a mindenem...nekem is konnyek szoknek a szemembe:)brassoi vagyok:)...15/l
2010. szept. 18. 21:36
 37/38 anonim ***** válasza:
A Székely himnusz egy hatásvadász giccs. Magyarország nemzeti énekei a Himnusz és a Szózat. A Székely himnusz magyarországi éneklése pedig diszkrimináció felvidéki, délvidéki, kárpátaljai és nyugati magyar testvéreinkkel szemben.
2011. jan. 15. 09:00
 38/38 anonim válasza:
A válaszokat olvasva én szégyellem magamat... A székelyek is magyarok és a múltat nem lehet feledni! Ha hallom a székely himnuszt, összeszorul a szívem, sokszor már a sírás kerülget... Annyira gyönyörű és érzem benne a fájdalmat, de egyben a reményt is. Mindig eszembe jut az ottani táj, az emberek stb... Én nagyon szeretem...
2014. márc. 12. 16:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!