Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit érzel, ha a Székely...

Mit érzel, ha a Székely Himnuszt hallod? Mit jelent Neked?

Figyelt kérdés

Nekem mindig könnyes lesz a szemem,és a hideg futkos rajtam. Szerintem a világ legszebb himnusza!

25/N

2010. szept. 17. 10:30
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
65%
Együtt élni kellene már megtanulni, nem pedig egymás ellen élni!!!
2010. szept. 17. 14:18
 22/38 anonim ***** válasza:
Nagyon szeretem,gyönyörű himnusz!
2010. szept. 17. 14:19
 23/38 A kérdező kommentje:

Ennyi a hozzáfűznivalóm: "A hazaszeretet ott kezdődik, amikor egymást szeretik azok, akik egy hazában élnek. De ezt olyan nehezen értik meg az emberek." (Wass Albert)

Annak pedig aki le "gyökerezett",csak annyit,hogy ez a Te szegénységi bizonyítványod,hogy csupán azért így vélekedsz rólam,mert járok templomba. De nem tehetsz róla,téged ilyennek neveltek...

2010. szept. 17. 14:34
 24/38 anonim ***** válasza:
62%
Nem azért, hanem azért mert tényleg úgy viselkedsz mint egy gyökér. De nem tehetsz róla, így neveltek téged. Szemellenzősnek, makacsnak, aki mást, és más véleményét lenézi. Büszke lehetsz magadra.
2010. szept. 17. 15:18
 25/38 A kérdező kommentje:

Már megbocsáss,de én kezdtem el gyökerezni,vagy Te? Kaptam érdekes válaszokat,de ha megnézed senkit nem zsidóztam,cigányoztam,vagy kommunistáztam. Nem is ismersz,hogy jössz ahoz,hogy felettem ítélkezz?

Na akkor ki néz le kit?

2010. szept. 17. 15:24
 26/38 anonim ***** válasza:
62%
Én azután szóltam le, hogy te ítélkeztél, lenéztél másokat. Szerinted normális ember mond ilyet valakire, hogy nem igazi magyar, ha nem kezd el hüppögni, mihelyst meghall egy olyan himnuszt, ami még csak nem is a sajátja? Annyira logikátlan vagy, hogy az fáj. Hogy a te szavaiddal nézve: szégyen...
2010. szept. 17. 15:31
 27/38 A kérdező kommentje:
Tudod mit,legyen neked igazad....
2010. szept. 17. 15:39
 28/38 anonim ***** válasza:
62%

"Ennyi a hozzáfűznivalóm: "A hazaszeretet ott kezdődik, amikor egymást szeretik azok, akik egy hazában élnek. De ezt olyan nehezen értik meg az emberek." (Wass Albert)"

Értem ezen idézet mögöttes tartalmát is, mint célzást, de a kérdezőhöz lenne egy kérdésem: szabad-e a más nemzetiségű embereket "kevésbé szeretni", mint embert, csak mert más a nemzetisége, nyelve, kultúrája, esetleg vallása? Ezt egy templomba járó, valószínűleg magát kereszténynek tartó embertől kérdezem.

Ha nem szabad, akkor mi a jelentősége Wass Albert iménti bölcselkedésének?!

2010. szept. 17. 15:40
 29/38 A kérdező kommentje:
Igen,szabad!
2010. szept. 17. 15:43
 30/38 anonim ***** válasza:
a székelyek is magyarok...
2010. szept. 17. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!