Mit érzel, ha a Székely Himnuszt hallod? Mit jelent Neked?
Nekem mindig könnyes lesz a szemem,és a hideg futkos rajtam. Szerintem a világ legszebb himnusza!
25/N
Ennyi a hozzáfűznivalóm: "A hazaszeretet ott kezdődik, amikor egymást szeretik azok, akik egy hazában élnek. De ezt olyan nehezen értik meg az emberek." (Wass Albert)
Annak pedig aki le "gyökerezett",csak annyit,hogy ez a Te szegénységi bizonyítványod,hogy csupán azért így vélekedsz rólam,mert járok templomba. De nem tehetsz róla,téged ilyennek neveltek...
Már megbocsáss,de én kezdtem el gyökerezni,vagy Te? Kaptam érdekes válaszokat,de ha megnézed senkit nem zsidóztam,cigányoztam,vagy kommunistáztam. Nem is ismersz,hogy jössz ahoz,hogy felettem ítélkezz?
Na akkor ki néz le kit?
"Ennyi a hozzáfűznivalóm: "A hazaszeretet ott kezdődik, amikor egymást szeretik azok, akik egy hazában élnek. De ezt olyan nehezen értik meg az emberek." (Wass Albert)"
Értem ezen idézet mögöttes tartalmát is, mint célzást, de a kérdezőhöz lenne egy kérdésem: szabad-e a más nemzetiségű embereket "kevésbé szeretni", mint embert, csak mert más a nemzetisége, nyelve, kultúrája, esetleg vallása? Ezt egy templomba járó, valószínűleg magát kereszténynek tartó embertől kérdezem.
Ha nem szabad, akkor mi a jelentősége Wass Albert iménti bölcselkedésének?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!