Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit érzel, ha a Székely...

Mit érzel, ha a Székely Himnuszt hallod? Mit jelent Neked?

Figyelt kérdés

Nekem mindig könnyes lesz a szemem,és a hideg futkos rajtam. Szerintem a világ legszebb himnusza!

25/N

2010. szept. 17. 10:30
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
A magyar himnuszban az nem tetszik,hogy nincs még egy olyan himnusz,ami ennyit sajnálkozna a multon,és ilyen szomorkás lenne.Igaz,hogy nemvolt szép történelmünk,mert jellemzően mindig a rossz oldalon álltunk,de nemkéne ennyire pesszimistának lenni.Inkább optimista módon kéne a jővőre nézni.A székely himnuszról nem mondok véleményt,olyan semleges.De együttérzek azokkal a magyarokkal,akik odakint vannak,és remélem egyszer újra egységes lesz a magyar társadalom.Amíg olyan emberek vannak,akiket egy kicsit se érint meg a rossz helyzetben lévő magyar származású erdélyi magyar,addig ilyen szar helyzetben lesz az ország.Az embereknek összekéne fogni,és figyelni a másikra is!
2010. szept. 17. 11:20
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Basszus kérdezel valamit,aztán meg háborogsz ha valaki nem ért egyet veled!Engem sem érdekel a székely himnusz,na most akkor mi van?
2010. szept. 17. 11:21
 13/38 anonim ***** válasza:
62%

11.01-es vagyok.

Azért a Székely himnuszon, meg SP-n kívül is léteznek még zenék szerencsére.

2010. szept. 17. 11:21
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
A Himnuszról volt szó és nem az emberekről...
2010. szept. 17. 11:22
 15/38 anonim ***** válasza:
Bocs a 11:22-es vagyok és azt a 11:20-asnak írtam.
2010. szept. 17. 11:23
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Engem kiráz a hideg ha a székely, ha a magyar himnuszt éneklem vagy hallom. Biztos mert régen ezt még sok helyen énekelték. Templomba is jártak az emberek, ott is sokszor előfordult de nyilván ezért sem jelent ez manapság sokat egy átlag mai fiatalnak mert templomot csak kivülről láttak még vagy turistaként külföldön ;)
2010. szept. 17. 11:24
 17/38 A kérdező kommentje:
Én hála Istennek elég gyakran látok templomot belülről! :)
2010. szept. 17. 11:27
 18/38 anonim ***** válasza:
63%

Magyar vagyok, és semmit nem jelent. Nem miattunk tart itt ez az ország, hanem a magukat az összes többi magyar felett álló, MAGYARnak tekintik magukat. Mert azt hiszik, ha belebújnak a székelyek s.eggébe, vesszent trianon-t ordítoznak, akkor hú, de menők vagyunk és milyen hatalmas hazafiak, ugye ?

Te vagy a szégyen ennyi erővel.

Ui.: Szerintem a mi himnuszunk a legszebb.

2010. szept. 17. 13:49
 19/38 anonim ***** válasza:
26%

Egyetértek veled kérdező. Sajnos elszomorítóak ezek a válaszok. Trianon igazságtalan volt és ebbe nem lehet beletörődni nem szabad hagyni hogy ezek a gyönyörű földek ilyen primitív kulturálatlan söpredék népek kezébe kerüljenek.

Nekünk a magyarság büszkeségét kell tovább vinni és vissza kell szerezni megszállt földjeinket!

Azt meg egyszerűen nem tudom felfogni hogy egy magyar embernek nem fáj Trianon!

2010. szept. 17. 13:55
 20/38 anonim ***** válasza:
56%

"Egyetértek veled kérdező. Sajnos elszomorítóak ezek a válaszok. Trianon igazságtalan volt és ebbe nem lehet beletörődni nem szabad hagyni hogy ezek a gyönyörű földek ilyen primitív kulturálatlan söpredék népek kezébe kerüljenek."

Na, ez az undorító!!!

Milyen alapon "söpredékezel" te le más kultúrákat? Magadat jól minősíted!

De ne add fel, van amivel egyetértek veled: Trianon valóban igazságtalan volt. Na és? Majd 100 évvel később mi lenne a jó megoldás? Tán erőszakkal visszacsinálni mindent? Milyen jogos és becsületes történelmi alappal?

Azt tudtad, hogy a Trianon előtti "nagy Magyarország" területén a népességnek kb. a fele nem vallotta magát magyar nemzetiségűnek és nem is tudott magyarul?!

És vajon mi lenne, ha a világ minden igazságtalanságát ilyen beteges módon felemlegetnék a népek, országok és mindent meg akarnának bosszulni, visszafordítani, az előző állapotokat visszaállítani?

Totális anarchia és káosz... előzné meg a világpusztulást - amire egyébként az egyre szaporodó, ilyen szélsőségek miatt, nem is kicsi az esély!!!

2010. szept. 17. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!