Nekem erről az a véleményem, hogy pl itt M.o.-n a címlapokon sokszor mutatnak lebarnult nőket. ( Persze nem mindig ) És még is ugyanakkora a rasszizmus.
És még annyi eszembe jutott, hogy nem értem azokat az embereket akik direkt barna bőrt szeretnének (szoli pl ), akkor hogy is van a rasszizmus? A bőrszín alapján ítélik meg az embereket?Mert, ha igen akkor miért akar "mindenki" barna bőrű lenni? ( Persze tudom van olyan is, akinek nem tetszik a fehér bőre és azért-de akkor nem értem, hogy a színes bőrüeket pl négereket (is) miért rekesztik ki , vagy közösítik ki sokszor ).
ez egy elég béna duma, hogy a bőrszín alapján ítélünk meg valakit. nem, nem érdekel, ha piros vagy kék lenne a bőre színe, de tudom, ha valaki cigány, vagy néger, akkor az esetek többségében nem sok jóra számíthatok.
2010. szept. 14. 16:37
12/15 anonim válasza:
Kérdező. Kicsit kevered a napbarnított, és a genetikailag fekete/barna bőrt.
Egyébként amennyire tudom, voltak erre irányuló kutatások, hogy az emberek milyen bőrszínt tartottak legvonzóbbnak, és a négerek közt is a világosabb árnyalat volt a nyerő. akkor most a négerek is kirekesztők önmagukkal szemben?
2010. szept. 14. 17:44
13/15 A kérdező kommentje:
Nem keverem, mert épp ez a kérdés.
Sokszor hallottam olyanokat, hogy kiközösítettek valakit mert más volt a bőrszíne- de persze ő maga is barna volt, szoli meg napozás által.
2010. szept. 14. 17:48
14/15 anonim válasza:
A szolitörzsvendég pirított ribancoknak annyi eszük sincs, mint az itt bőszen cigányozó, a helyesírással viszont hadilábon álló, mélymagyar kommentelőknek. Ők csak mennek a felbőszült tömeg után.
2010. szept. 14. 19:38
15/15 anonim válasza:
Ez egy erdekes tema, mert vilag eletemben nagyon vilagosboru voltam, amiert kineztek a szolisok meg az alapbol barnabb boruek es mindig megkaptam, hogy miert nem megyek ki napozni (en csak leegni tudok a napon). Most meg, hogy mashol elek es csomo azsiai vesz korul, szinte csodalnak a hofeher boromert, mert nekik meg az tetszik. Mindenkinek az tetszik, ami neki nincs. A rasszizmushoz pedig szerintem nem szo szerint a borszinnek van koze. Nem azert utalnak valakit, mert fekete szinu, hanem azert, mert azt a sztereotipiat kotik a feketekhez/ciganyokhoz stb-hez, hogy tobbet bunoznek, nem megbizhatoak, munkakerulok stb, mivel hogy statisztikailag bizonyithato, hogy a csoportukban magasabb a bunozesi es munkanelkulisegi rata. Szoval nem a borszinnel van gondjuk, hanem a tulajdonsagokkal, amit adott nepcsoporthoz/fajhoz kotnek. Attol, hogy egy feher ember barna akar lenni, meg nem lesz cigany. A fajjal van bajuk, nem a szinnel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!