Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki az aki fél, amikor félek?

Ki az aki fél, amikor félek?

Figyelt kérdés

Elgondolkoztam, pontosan ki vagy mi az az én, ami fél dolgoktól.

Pl. Ez most arról jutott eszembe, hogy félek a pókoktól, és itt mászott egy, nagy nehezen kitessékeltem. Az világos hogy attól félek hogy rám mászik, azon belül pedig hogy árthat, tehát elszenvedhetek valami fájdalmat, de a testem nem fél ettől, pedig a testet érné fájdalom. Én félek, nem a testem, tehát attól félek hogy a test közvetítésével fájdalmat élhetek meg. Na most az érdekelne pontosan mi az az én ami fél?

2022. márc. 1. 18:43
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
32%

Hagyjuk már ezt a játékot. Ha tudni akarod meditálj. Olvasd el ezt: AZ INDULATOK MEGSEMMISÍTÉSE

[MADDZSHUMA-NIKÁJA 2.]

2022. márc. 5. 22:35
 32/36 A kérdező kommentje:
Most ez hogy jön ide? Rossz helyre írtál haver..
2022. márc. 6. 08:53
 33/36 anonim ***** válasza:
Jó helyre írtam “haver”. De ha nem olvasod el akkor nem is fog leesni.
2022. márc. 6. 15:24
 34/36 anonim ***** válasza:
A félelem megértésére ott lenne a függő keletkezés is, de nem mondok többet úgyis le pontozol te arrogáns.
2022. márc. 6. 15:26
 35/36 A kérdező kommentje:
Eddig sem pontoztam senkit, ezután sem teszem. Azt mondod ott a válasz, mégsem írod ide. Miért nem írod ide amit tudsz?
2022. márc. 6. 20:06
 36/36 A kérdező kommentje:

Itt most direktbe írjunk, én sem linkelgetek. A lényeget ideírhatod, esetleg el is magyarázhatod, ha úgy érzed témába vág. Elolvastam egyébként nem találtam benne az agyról, és az énről semmit, indulatokról ír, fura régimódi guru nyelvezetben.

Mi itt most a tudomány és a tapasztalatunk összehozásán dolgozunk. A lényegi ént keressük, az értelmezőt vagy másképp mondva a tudó részünket, azt amivel azonosnak tekintem magam. Eddig az agyig jutottunk, megbeszéltük hogy az agyban jelenik meg minden tapasztalat, és azon morfondíroztunk hogyan képes az agy tudatosan értelmezni a megjelenő tapasztalatokat. Senki sem játszott.

2022. márc. 6. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!