Ki az aki fél, amikor félek?
Elgondolkoztam, pontosan ki vagy mi az az én, ami fél dolgoktól.
Pl. Ez most arról jutott eszembe, hogy félek a pókoktól, és itt mászott egy, nagy nehezen kitessékeltem. Az világos hogy attól félek hogy rám mászik, azon belül pedig hogy árthat, tehát elszenvedhetek valami fájdalmat, de a testem nem fél ettől, pedig a testet érné fájdalom. Én félek, nem a testem, tehát attól félek hogy a test közvetítésével fájdalmat élhetek meg. Na most az érdekelne pontosan mi az az én ami fél?
Hagyjuk már ezt a játékot. Ha tudni akarod meditálj. Olvasd el ezt: AZ INDULATOK MEGSEMMISÍTÉSE
[MADDZSHUMA-NIKÁJA 2.]
Itt most direktbe írjunk, én sem linkelgetek. A lényeget ideírhatod, esetleg el is magyarázhatod, ha úgy érzed témába vág. Elolvastam egyébként nem találtam benne az agyról, és az énről semmit, indulatokról ír, fura régimódi guru nyelvezetben.
Mi itt most a tudomány és a tapasztalatunk összehozásán dolgozunk. A lényegi ént keressük, az értelmezőt vagy másképp mondva a tudó részünket, azt amivel azonosnak tekintem magam. Eddig az agyig jutottunk, megbeszéltük hogy az agyban jelenik meg minden tapasztalat, és azon morfondíroztunk hogyan képes az agy tudatosan értelmezni a megjelenő tapasztalatokat. Senki sem játszott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!