Ki az aki fél, amikor félek?
Elgondolkoztam, pontosan ki vagy mi az az én, ami fél dolgoktól.
Pl. Ez most arról jutott eszembe, hogy félek a pókoktól, és itt mászott egy, nagy nehezen kitessékeltem. Az világos hogy attól félek hogy rám mászik, azon belül pedig hogy árthat, tehát elszenvedhetek valami fájdalmat, de a testem nem fél ettől, pedig a testet érné fájdalom. Én félek, nem a testem, tehát attól félek hogy a test közvetítésével fájdalmat élhetek meg. Na most az érdekelne pontosan mi az az én ami fél?
Aki nem ért hozzá, minek ír?
A félelmet, és más érzelmeket az érzelmi agy okozza. Ez kb. dió nagyságú az emberi agyban is, meg a hüllőktől kezdve minden állatban kb. ugyanolyan.
Egészen pontosan EZ az agyterület felelős a félelemért.
#3 "Mindent, ami a te részed. Az elméd, az emlékeid, a tested, stb."
A test nem fél, az emlék nem fél, az elme alatt nem tudom mit értesz, ha a gondolatokat, akkor szerintem a gondolatok sem félnek. Nem az mert szólhatnak a gondolatok félelemről, de nem a gondolataim félnek hanem én. Erre értettem hogy mi az én?
"Aki nem ért hozzá, minek ír?
A félelmet, és más érzelmeket az érzelmi agy okozza. Ez kb. dió nagyságú az emberi agyban is, meg a hüllőktől kezdve minden állatban kb. ugyanolyan.
Egészen pontosan EZ az agyterület felelős a félelemért."
Nem győztél meg hogy te jobban értesz hozzá, mert az én felfogásom szerint, ami logikus is, az agy a testhez tartozik, a test pedig szerintem nem fél. Az lehet hogy a félelmem kihat a testemre is, sőt biztos is, mert ha nagyon félünk összehúzódunk, meg nyomás van a mellkasomban olyankor, meg a hasamban is érezni, lehet hogy az agyban is van látszata, de ezek már félelmem okozatai. Azért kérdeztem hogy mi az az én ami fél, mert a tapasztalatom szerint én félek, nem az agyam.
Kérdező, valamit nem értettél:
a félelmet az érzelmi agy okozza.
PONT.
Az agyban semelyik másik terület nem foglalkozik közvetlenül a félelemmel.
A nyomás a mellkasban, hasban, stb. - ez pedig a hasi dúcok (ez is egy idegközpont) működésének a következménye. Erről még elég keveset ismerünk, alapból ez a beleket vezérli, de kapcsolatban áll az aggyal is.
Én az vagyok aki fél, ez a kiindulópont, mert én félek. A kezem nem fél, a lábam nem fél, a szemöldököm nem fél stb. pedig ezek ugyanannyira vagyok mint az agyam.
De ha én konkrétan az agy vagyok, ha az én ami fél az egyenlő az aggyal, akkor a te állításod szerint én az okozója is vagyok a félelmemnek, nem csak az elszenvedője, mert az mondod az agy okozza a félelmet, és az is szenvedi el. Ha jól értem.
Csak egy kérdés: milyen végzettséged van?
Azért, hogy mennyire lehetsz tisztában az anatómiával, meg a szervezet és az agy felépítésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!