Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki az aki fél, amikor félek?

Ki az aki fél, amikor félek?

Figyelt kérdés

Elgondolkoztam, pontosan ki vagy mi az az én, ami fél dolgoktól.

Pl. Ez most arról jutott eszembe, hogy félek a pókoktól, és itt mászott egy, nagy nehezen kitessékeltem. Az világos hogy attól félek hogy rám mászik, azon belül pedig hogy árthat, tehát elszenvedhetek valami fájdalmat, de a testem nem fél ettől, pedig a testet érné fájdalom. Én félek, nem a testem, tehát attól félek hogy a test közvetítésével fájdalmat élhetek meg. Na most az érdekelne pontosan mi az az én ami fél?

2022. márc. 1. 18:43
A kérdező szavazást indított:
A tudatom
A gondolatom
Nem tudom
Egyéb
8 szavazat
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
Te. Mivel a tested is a részed, a gondolataid is, stb.
2022. márc. 1. 19:09
 2/36 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom hogy én, de az pontosan mit takar?
2022. márc. 1. 19:56
 3/36 anonim ***** válasza:
Mindent, ami a te részed. Az elméd, az emlékeid, a tested, stb.
2022. márc. 1. 21:25
 4/36 anonim ***** válasza:

Aki nem ért hozzá, minek ír?

A félelmet, és más érzelmeket az érzelmi agy okozza. Ez kb. dió nagyságú az emberi agyban is, meg a hüllőktől kezdve minden állatban kb. ugyanolyan.

Egészen pontosan EZ az agyterület felelős a félelemért.

2022. márc. 2. 00:01
 5/36 A kérdező kommentje:

#3 "Mindent, ami a te részed. Az elméd, az emlékeid, a tested, stb."

A test nem fél, az emlék nem fél, az elme alatt nem tudom mit értesz, ha a gondolatokat, akkor szerintem a gondolatok sem félnek. Nem az mert szólhatnak a gondolatok félelemről, de nem a gondolataim félnek hanem én. Erre értettem hogy mi az én?

2022. márc. 2. 17:46
 6/36 A kérdező kommentje:

"Aki nem ért hozzá, minek ír?

A félelmet, és más érzelmeket az érzelmi agy okozza. Ez kb. dió nagyságú az emberi agyban is, meg a hüllőktől kezdve minden állatban kb. ugyanolyan.

Egészen pontosan EZ az agyterület felelős a félelemért."

Nem győztél meg hogy te jobban értesz hozzá, mert az én felfogásom szerint, ami logikus is, az agy a testhez tartozik, a test pedig szerintem nem fél. Az lehet hogy a félelmem kihat a testemre is, sőt biztos is, mert ha nagyon félünk összehúzódunk, meg nyomás van a mellkasomban olyankor, meg a hasamban is érezni, lehet hogy az agyban is van látszata, de ezek már félelmem okozatai. Azért kérdeztem hogy mi az az én ami fél, mert a tapasztalatom szerint én félek, nem az agyam.

2022. márc. 2. 17:53
 7/36 anonim ***** válasza:
Mert az agyad nem te vagy?
2022. márc. 2. 18:14
 8/36 anonim ***** válasza:

Kérdező, valamit nem értettél:

a félelmet az érzelmi agy okozza.

PONT.

Az agyban semelyik másik terület nem foglalkozik közvetlenül a félelemmel.

A nyomás a mellkasban, hasban, stb. - ez pedig a hasi dúcok (ez is egy idegközpont) működésének a következménye. Erről még elég keveset ismerünk, alapból ez a beleket vezérli, de kapcsolatban áll az aggyal is.

2022. márc. 2. 19:56
 9/36 A kérdező kommentje:

Én az vagyok aki fél, ez a kiindulópont, mert én félek. A kezem nem fél, a lábam nem fél, a szemöldököm nem fél stb. pedig ezek ugyanannyira vagyok mint az agyam.

De ha én konkrétan az agy vagyok, ha az én ami fél az egyenlő az aggyal, akkor a te állításod szerint én az okozója is vagyok a félelmemnek, nem csak az elszenvedője, mert az mondod az agy okozza a félelmet, és az is szenvedi el. Ha jól értem.

2022. márc. 2. 20:40
 10/36 anonim ***** válasza:

Csak egy kérdés: milyen végzettséged van?

Azért, hogy mennyire lehetsz tisztában az anatómiával, meg a szervezet és az agy felépítésével.

2022. márc. 2. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!