Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki az aki fél, amikor félek?

Ki az aki fél, amikor félek?

Figyelt kérdés

Elgondolkoztam, pontosan ki vagy mi az az én, ami fél dolgoktól.

Pl. Ez most arról jutott eszembe, hogy félek a pókoktól, és itt mászott egy, nagy nehezen kitessékeltem. Az világos hogy attól félek hogy rám mászik, azon belül pedig hogy árthat, tehát elszenvedhetek valami fájdalmat, de a testem nem fél ettől, pedig a testet érné fájdalom. Én félek, nem a testem, tehát attól félek hogy a test közvetítésével fájdalmat élhetek meg. Na most az érdekelne pontosan mi az az én ami fél?

2022. márc. 1. 18:43
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Most látom hogy két külön válaszolótól jöttek az előbbiek, én pedig összekombináltam.

Értem hogy érzelmi agy, csak rövidítve agynak írom, mert itt most nem vezet félreértéshez szerintem.

Szóval tegyük fel hogy az agy váltja ki a félelmet, de az agy is éli meg? Tehát az én ami megéli a félelmet, az egyenlő az aggyal?

2022. márc. 2. 20:53
 12/36 A kérdező kommentje:
#10 Most ez nem lényeges, itt most nem papírok fogják eldönteni hogy ki tudja jobban, hanem tapasztalati, logikai érvek.
2022. márc. 2. 20:56
 13/36 anonim ***** válasza:

Akkor induljunk ki egy egyszerűbb agyból.

Mondjuk egy krokodilnál tudjuk, hogy az érzelmi agya pont olyan, mint a miénk. Ez KELTI a félelmet.

Tudata nincs.

Gondolkodni tud valamilyen nagyon alacsony szinten.

Teát akkor szerinted az agya melyik része éli meg a félelmet?

2022. márc. 2. 21:27
 14/36 anonim ***** válasza:
Az agyad a szerv, ami mindent vezérel a testedben, és ami emellett értelmezi is a téged ért ingereket. De nem az agy váltja ki az ingert, értelemszerűen, hanem az, amitől félsz. Az agyadban jön létre az inger, amit te félelemként élsz meg, ennyi az egész.
2022. márc. 2. 21:38
 15/36 A kérdező kommentje:

Akkor jól értem hogy én valójában az agyam vagyok lényegileg? Én lennék az agyam maga végsősoron, ami csak szépen van becsomagolva a járművébe ami a test? Elhitetem magammal hogy egy szép test vagyok, ami szexelhet, ami egy szép faj a földön, közben meg egy darab dióbélkinézetű nyersvelő vagyok?

Végülis mind az öt érzék csak közvetítők az agy számára, de amik az érzékeken keresztjutnak nem tudottak az érzékszervek számára. Csak az agy számára tudottak, és tekintve hogy én vagyok az aki ismerem az öt érzékszervem közvetítette tapasztalatokat, (én általam tudott), így én az aggyal vagyok egyenlő lényegileg. A testem viszont csak egy eszköz, bár veleszületik az aggyal, mégsem egyenlő azzal, az öntudat minősége különbözteti meg az agyat és a többi testrészt. Mivel én magamat öntudatként azonosítom, (mindig tudom hogy létezem, a tudat megbízható), csak az agy lehetek, a többi testrész lényegileg nem vagyok, csak segédeszközök, az élet örömeihez, de legelősősorban a túléléshez, amiket az agy él át, vagyis én. Fura hogy az agy nem tudja magáról hogy agy, azt hiszi hogy emberi lény. Mert mind emberi lénynek hisszük magunkat, közben meg agyi lények vagyunk. Ha tudná az agyam hogy nem emberi lény, akkor én vagyok az aki tudná. Ha nem lenne agyam, akkor én nem lennék. A legfontosabb bajtársam a szív, anélkül biztos halál, ezért szeretjük mi tudatalatt a szívet, pl. szívecskéket rajzolunk. Közben meg a szív is csak a járművem egy része, nincs tudata, csak egy darab hús. Tudata csak az csak az agynak van, vagyis nekem. Ezt fel kell dolgozni.

2022. márc. 3. 18:42
 16/36 A kérdező kommentje:
#13 Nem tudom csak tippelek: az érzelmi?
2022. márc. 3. 18:49
 17/36 A kérdező kommentje:

Nézd azt nem mondhatjuk viszont, hogy csak az érzelmi agy lennénk, mert az egész agy vagyunk szerintem.

Nem csak érzelmeket él át az agy hanem az öt érzék által bejövő jeleket is átéli. Pl. Szexnél: Tapintás, látás, szaglás, hallás, ízlelés. Ezek pedig ha jól tudom, bár nem vagyok agykutató, az agy különböző részein jelennek meg, és mivel mind átélem, az egész agy tudatos, tehát az egész agy kell legyek.

2022. márc. 3. 19:01
 18/36 A kérdező kommentje:
A szexnél a helyes sorrend: Látás, szaglás, hallás, tapintás, ízlelés.
2022. márc. 3. 19:03
 19/36 anonim ***** válasza:

"Akkor jól értem hogy én valójában az agyam vagyok lényegileg?"

Nem, az agyad is egy részed. Ahogy a szíved is, a májad, vagy épp az emlékeid, a vágyaid, stb.

Az agyad olyan, mint egy számítógépnek a processzor. Ettől még nem lesz a processzor maga a számítógép.

2022. márc. 3. 19:07
 20/36 A kérdező kommentje:

Jó de a processzor nem tud róla hogy létezik, de mi tudjuk.

Az agy tud róla hogy létezünk nem?

Eddig arról volt szó az agy értelmez.

"Nem, az agyad is egy részed. Ahogy a szíved is, a májad, vagy épp az emlékeid, a vágyaid, stb."

Mire utalsz konkrétan amikor azt írod "az agyad is egy részed" kinek a része. Mielőtt írod hogy nekem..megelőlegezem a kérdést, mi az a neked vagy nekem, ki vagy mi az

én??? Mert ha ilyeneket írsz hogy az agy egy részem tudnom kell mit értesz az én alatt. Így lyukadunk vissza az elejére, ahonnan elindultunk, ahelyett hogy szintet lépünk, visszaugrunk.

2022. márc. 3. 19:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!