Ki az aki fél, amikor félek?
Elgondolkoztam, pontosan ki vagy mi az az én, ami fél dolgoktól.
Pl. Ez most arról jutott eszembe, hogy félek a pókoktól, és itt mászott egy, nagy nehezen kitessékeltem. Az világos hogy attól félek hogy rám mászik, azon belül pedig hogy árthat, tehát elszenvedhetek valami fájdalmat, de a testem nem fél ettől, pedig a testet érné fájdalom. Én félek, nem a testem, tehát attól félek hogy a test közvetítésével fájdalmat élhetek meg. Na most az érdekelne pontosan mi az az én ami fél?
Ha a programozók írnak egy mesterséges intelligenciát, ami felfogja a saját létezését, akkor sem lesz egyenlő az azt futtató processzor az egésszel, ugyanúgy csak egy része lesz annak, ami a számtalan funkció közül pont a vezérlésért felel.
Egy agy is magában csak egy darab szövet, semmi más.
"Mire utalsz konkrétan amikor azt írod "az agyad is egy részed" kinek a része. Mielőtt írod hogy nekem..megelőlegezem a kérdést, mi az a neked vagy nekem, ki vagy mi az"
Ugyanaz, mint eddig is. Mindennek az összessége, ami téged alkot.
"Ugyanaz, mint eddig is. Mindennek az összessége, ami téged alkot."
És ezek közül melyik felelős az értelmezésért? Akármelyik is az, az vagyok én lényegileg, mert én magamat az értelmezővel azonosítom.
Gondolom te is az értelmezővel azonosítod magad..
Ha jól tudom a tudomány tudja melyik egyetlen szerv végzi az értelmezést.
"Akármelyik is az, az vagyok én lényegileg, mert én magamat az értelmezővel azonosítom."
Tedd azt. De akkor meg minek írtad ki a kérdést, ha eleve csak egy saját prekoncepciót erőltetsz, amivel a többség egyáltalán nem ért egyet?
A kérdés természetesen költői volt, innentől úgyis tárgytalan bármi további.
De.
Csak jó lenne tudni, hogy az agynak melyik területe értelmezi a félelmet.
Azt lehet tudni, hogy melyik kelti.
De bármely agyterületen jelenik is meg a nem tudom mi, mindenhol értelmeződik.
De még csak most értettem meg a #26-os hozzászólásodat. Merthogy tênyleg csak azt tudjuk melyik agyrész kelti a félelmet, melyik értelmezi az kérdéses.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!