Miért az a menő, ha valaki diszkóba partizni?
Van ez a kategória: mindig a legújabb divat szerint öltözik,kibeszéli a háta mögött, aki viszont nem, és csak az a jóarc, aki diszkóba jár.
Tiszta unalmas.Osztályban is mást se hallok, csak hogy "megyünk hétvégén Rioba/Studioba/White Angelre stb...?"
Ha meg igényes zenét hallgatsz, akkor meg "jajj, hogy lehet ilyet hallgatni?".
Csomó ismerősöm régebben tök normális volt, meg volt egyéni stílusuk, normális zenét hallgattak, aztán egyszerre elkezdtek dance-t, house technot hallgatni meg tök megváltzott a stílusuk.
Nem azért írom ezeket, mert valami büdös, elhanyagolt tokker vagyok, sőt... Csak tiszta idegesítő, hogy mindenki csak a külsőségekkel, a divattal törődnek.
Hát nem tudom. Szerintem az egyetemek, főiskolák is tele vannak ezekkel az ostoba partyarcokkal (nézz csak meg egy átlagos egyetemi bulit vagy szórakozóhelyet). Az hogy valaki szellemileg és érzelmileg mennyire érett, teljesen más dolog, mint hogy meg tudja-e szerezni az egyetemhez, főiskolához szükséges lexikális tudást. Én a Corvinusra jártam (nem tudom ez mennyire számít), de az bizony tele volt partyarccal. BME-ről is ismertem jó pár partyarcot, meg az ELTE-ről is. (Volt osztálytársaim nagy része BME-re ment, és ELTE-s koleszban laktam.) Őket is csak a buli, a piálás, a hányás és a kefélés érdekelte, pedig az ország legjobb egyetemeire jártak. Amúgy a Corvinus után több évig tanítottam főiskolákon óraadóként, és ott is ugyanezt tapasztaltam. Viszont ismerek olyan szakmunkást (többet is), aki meg nem ilyen, pedig a tanulás nehézséget okozott nekik annak idején (erről nem tehet, a tanulási képesség veleszületett dolog, bár lehet rajta valamennyit fejleszteni, de egy rossz memóriával rendelkező embertől nem lehet csodát vagy három diplomát várni).
Szóval szerintem ez tök nagy sztereotípia, hogy aki partyarc, az nem kerülhet be jó suliba, nem szerezhet jó állást. Jó suli általában tanulási készség vagy (manapság már) pénz kérdése (lásd még a legjobb sulikban is megvan minden képzésnek a költségtérítéses párja, ami jóval gyengébb teljesítményt igényel, mégis ugyanazt a diplomát adja). Jó állás meg itt a korrupt és nepotista Magyarországon kb. 90%-ban a kapcsolatok függvénye. Amiből a közös hányás és részegen vécében gruppenben b.szás (igen, ilyet is láttam, igen, egyetemi buliban, nem, én nem vettem részt benne :D) során rengeteget lehet szerezni, pl. összebarátkozhatsz így befolyásos emberek, cégvezetők pénzért diplomát vett h.lyegyerekeivel, és ezzel a "barátság"-gal az álláskeresés során sokkal többre mész, mint az egy félév alatt megszerzett 45 krediteddel. Mondom mindezt úgy, hogy soha nem voltam partyarc. Ne azért ne akarj ilyen ostoba, jellemtelen birka lenni, hogy jó egyetemre kerülj (ők is bekerülnek a felsőoktatás jelenlegi színvonala mellett), vagy jó állásod legyen (ők is megszerzik, lehet, hogy előbb mint te), hanem azért, hogy ember maradj.
29/n
Utolsó vagyok: a kiégettséggel viszont tökéletesen egyetértek. Az ilyenek mind kiégett, boldogtalan emberek lesznek, akiknek nem lesz egy őszinte emberi kapcsolatuk se. Ezért is nem kell irigyelni ezeket a partyface-ket (partifa.szok :D).
29/n
10.51 folyt.:
A normális bulizással viszont semmi bajom. Egy normálisan szórakozó fiatal nem lesz partif.asz, mert:
- nem issza hányásig magát
- nem szív kokaint a vécében
- nem kefé.l idegenekkel a diszkó háta mögött, vagy legalább ezt nem veszi/veteti fel kamerás mobillal ;P
- nem szól meg másokat az öltözködésük, szegényesebb ruházatuk, "márkátlanság"-uk miatt, vagy hogy nem sminkelnek
- lányok nem játszanak csöcsmancit, nem hordanak még éjszaka a sötétben is légszemüveget
- fiúk olyan ruhát is hajlandók felvenni, amin nincs fél méteres nájkipipa, vagy az übergáz "Devergo" felirat a háton, nem szoláriumoznak és nem szednek izomport, hogy macsónak nézzenek ki
- nem tartják menőnek a részegséget, a gruppenszexet, az egyéjszakás "kaland"-okat és a drogozást
- tánc közben nem dörgölőznek idegenekhez, stb.
hát igen... Van amúgy nem egy olyan osztálytársam, aki partyarc, de azért okos végül is, meg nem hülye, de kb. csak a bulikon jár az esze, a piáláson, a "shopcizáson"(:D) meg a szexen. Amúgy mindegyiknek nagy tervei vannak, meg tényleg nem hülyék, csak ilyen hogy is mondjam... elglobalizálódtakxD De ezt amúgy többnyire együtt járt azzal, hogy tele vannak pénzzel és a szüleik le sem sz*rták őket. Csak hogy egy példát említsek:
12/13 évesek voltunk, amikor egy ilyen csapat osztálykiránduláson úgy leitta magát - pontosabban mindannyian ittak, de nem mindenki rúgott be - hogy egy csaj alkoholmérgezést kapott. Ebből sem lett semmi nagy dolog, 10-ből 1-2 embert ha kirúgtak, és a szüleik sem nagyon törődtek vele. Aztán lehet, hogy én vagyok ilyen különc nem tudomxD De engem annyira nem érdekelnek ezek a dolgok. Imádok vásárolni, de nem ebből áll az életem. Szeretek néha inni egy keveset, de nem iszom le magam minden hétvégén a sárga földig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!