Miért depressziósak az emberek?
Téli depi. Szinte az emberek 50%-a beleesik.. Több száz oka lehet.
De azt mondják a magyarok csak panaszkodnak, úgy érzik semmi jó nincs az életükben. De.. vajon mért is?
Kimondottan jól érzem magam, ha a magánéletemre vagy kíváncsi. Az időjárás kimondottan jól esik most: én ugyanis fordítva vagyok behuzalozva, mint az emberek többsége: szeretem a hideget és a sötétséget, utálom a túl erős napfényt és a 25 foknál melegebbet.
a gazdasági klíma miatt inkább szenvedek. Végzős bölcsész vagyok, megyeszékhelyen élek, és még így sem lesz munkám, vagy csak nagyon protekcióval. Ez elkeserítő.
Ugyancsak elkeserítő, hogy a politikusok csak magukkal és a meggazdagodással vannak elfoglalva, a néppel nem törődnek. Az is rossz, hogy a közbiztonság egyre inkább csak múlt időben használatos fogalom lett az utcákon. Rossz látni, hogy az emberek összefogás helyett inkább marják egymást, utálkoznak, hogy mindenki csak a maga hasznát nézi. Ezért gazdaságilag nem érzem jól magam, sajnos. Nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék.
Nem akarok okoskodni,de a depi szót a borúlátóra cserélném föl,és inkább ez illik ránk,magyarokra.
Vannak nálunk sokkal szegényebb országok (a mi minmálkeresetünk számukra már gazdagságnak számít),mégsem törődnek ennyit a saját bajaikkal,nem panaszkodnak,keseregnek ennyit.Persze,az ha elmondja az ember a búját-baját a másiknak (akiben megbízik!),az jól esik,kell is,de azért nem szabad(na) túlzásokba esni.
Van egy szudáni orvos ismerősöm,az anyukámat ő kezeli,így néha szoktunk beszélgetni,és azt mondta nekem egyszer:idejött Magyarországra,mert itt viszonylag jól keres,de hamarosan vissza fog menni (ha már összegyűjtött egy kis pénzt)a hazájába,mert lehet,hogy szegényebb az az ország,de nem lát ennyi megkeseredett,búval-bélelt embert,mint itt.A szó szerinti társadalmi nyomor jellemzi ott a mindennapokat,mégis jobb a hangulat,vidámabbak az emberek.
Hangsúlyozom:Szudánról van szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!