Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondolsz arról a nőről,...

Mit gondolsz arról a nőről, aki semmilyen formában nem veszi fel a férje nevét?

Figyelt kérdés
2021. dec. 8. 10:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%
Semmit. Nem vette fel és kész.
2021. dec. 8. 14:08
 12/20 anonim ***** válasza:
72%
Én pl. felvettem, de a szakmámban továbbra is a lánykori nevemet használom. Mert így ismernek. A férjes nevemet csak hivatali ügyintézéskor kell elővennem.
2021. dec. 8. 14:26
 13/20 Andizsuzsi ***** válasza:
30%

"nem érzi annyira az egységet az új csaladban amit a férjével alkotnak"

Az egyésget nem a közös név jelenti. Ha valakinek fontos ez, akkor tegye, de attól, hogy nem egy neve van a házastársaknak, még nagyon jó egység lehet közöttük.

2021. dec. 8. 15:40
 14/20 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem ez már általánosan elterjedt. Tegyél fel inkább olyan kérdést, hogy mi van azzal, aki nem akar közös kasszán élni, rögtön jönnek a felháborodott kommentek, hogy minek mész hozzá, ha nem akarod a mancsod a pénzére tenni :D
2021. dec. 8. 15:54
 15/20 A kérdező kommentje:
Én azért nem akartam felvenni, mert szeretem a nevem. Nem gondolnám, hogy egy család egységét egy névnek kellene demonstrálnia, nem beszélve arról, hogy házasság után sem szűnök meg önálló individuumnak, így úgy gondoltam mindig is, hogy ha egyszer feleség leszek, a nevemet megtartom. Ráadásul úgy is gondoltam mindig a nevemre, hogy a szüleimtől kaptam, nem dobok el egy ilyen ajándékot azért, mert "úgy szokás".
2021. dec. 8. 16:03
 16/20 Metionin ***** válasza:
67%
Semmit, a magánügye. Én sem tervezem amúgy felvenni.
2021. dec. 8. 16:37
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

13 nem írtam hogy ez jelenti a teljes egységet. Teljesen egyetértek veled, hogy nem a nevfelvetelen múlik.

A melegvíz se attól meleg hogy a hőmérő 60 fokot mutat.

2021. dec. 8. 16:48
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én örülnék neki, ha a jövőbeli feleségem nem venné fel a nevem. Természetesen az ő döntése, ha fel akarja venni, elfogadom, de mindenkinek egyszerűbb lenne, ha nem tenné.

Én biztos nem változtatnám meg a saját nevem és ehhez neki is joga van.

Egyébként azt gondolom egy ilyen nőről, hogy szerencsére nem úgy éli az életét, ahogy azt régen elvárták (meg sokan még most is).

2021. dec. 8. 22:12
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vettem fel. Ahogy a 12-es engem a szakmámban a leánykori nevemen ismernek, de egyébként sem változtattam volna meg szívesen a nevem. Ilyen x-né formában pedig semmiképp nem vettem volna fel, maximum simán a férjem vezetéknevét, arról pedig aki nem ismer úgysem tudná, hogy házas vagyok.

Ettől még ugyanúgy egy család vagyunk, nekem anyukám is a leánykori nevét viseli, a legtöbb barátnőm is vagy legfeljebb kötőjellel összekapcsolták a neveket.

Nincsen semmi jelentősége szerintem.

2021. dec. 9. 11:31
 20/20 anonim ***** válasza:

19 ezzel a gondolatmenettel csak azért nem értek egyet, mert összeházasodni is tok felesleges, hiszen a papír nélkül is lehet boldog kapcsolatban élni és elkötelezni magunkat.

Én egyébként a férjem vezetéknevét vettem fel az enyém helyere, de nem érzem úgy hogy megszűnt volna az egyenisegem.

2021. dec. 9. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!