Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondolsz arról a nőről,...

Mit gondolsz arról a nőről, aki semmilyen formában nem veszi fel a férje nevét?

Figyelt kérdés
2021. dec. 8. 10:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Semmit, nem kötelező, és én sem várnám el senkitől, hogy felvegye a nevem.
2021. dec. 8. 10:54
 2/20 KZitus ***** válasza:
76%

Szia

Számos oka lehet annak, hogy amiért nem veszi Nem lenne érdemes itt okokat sorolni. De megkérdezheted konkrétan azt a bizonyos nőt, valószínűleg elmondja az indokait.

2021. dec. 8. 10:56
 3/20 A kérdező kommentje:
Én vagyok az a bizonyos nő, csak kíváncsi vagyok, hogy mások mit gondolnak :) még mondjuk senki nem mondott semmi rosszat sem a szemembe, de sokszor megrökönyödtek már, hogy én tulajdonképpen miért nem vagyok Xné Y Erzsébet vagy X-Y Erzsébet.
2021. dec. 8. 10:58
 4/20 anonim ***** válasza:
70%
Vagy mindakettő X-Y vagy egyik se, egyenlőség van, senki senkinek nem alárendeltje. Legalábbis az én véleményem szerint.
2021. dec. 8. 11:02
 5/20 KZitus ***** válasza:
29%

2-es vagyok.

Mit gondolunk....

lehet, hogy nem akarsz egyetlen hivatalos okiratodat sem megváltoztatni? van diplomád? vállalkozásod? tudod mennyi időbe kerül az összes átíratása?... nos melyik a tiéd?

2021. dec. 8. 12:02
 6/20 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem ez kizárólagosan az ö magánügye, ha neki így velel meg jobban, akkor miért ne?

Nekem ami mellette szól elvileg, hogy ugyan sok éve (több, mint 25) házas vagyok, az X-né YZ formában vettem fel a nevet, de ha magamra gondolok, még mindig YZ-nek tartom magam, az X-né csak idegenekkel szemben tartozik hozzám

2021. dec. 8. 12:09
 7/20 anonim ***** válasza:
77%

Abszolút magánügy, ill. a férj-feleség ügye.

Senkinek semmi köze hozzá.

2021. dec. 8. 12:10
 8/20 anonim ***** válasza:
35%

Ha nem ismernem, akkor az jutna eszembe, hogy nem érzi annyira az egységet az új csaladban amit a férjével alkotnak. (Nálunk pl gyűrű nincs, ezen is többen megrokonyodnek)

Ha ismernem akkor eszembe jutna pl hogy jaj de jó hogy nem vette fel a férje nevét mert annyi bena hangzású, meg túl hosszu X-Y forma van ami nekem mindig kínos mikor valaki bemutatkozik :D

De egyébként ha nincs asszonyneve nem gondolnek semmit mert nem tudnám hogy házas :)

2021. dec. 8. 12:25
 9/20 anonim ***** válasza:
78%
Ez az ő és a férje dolga. Semmi extrát nem gondolok.
2021. dec. 8. 12:50
 10/20 anonim ***** válasza:
28%

Én csodálkozom. A házassággal az együvé tartozás is kifejezésre kerül. Szerintem valamilyen formában "illik", akár úgy is, hogy a férfi is felveszi a feleségi családi nevét.

De persze ezekből nem vonok le messzemenő következtetéseket és negatív véleményt. :)

2021. dec. 8. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!