Mit tud egy átlagos belvárosi ember Soroksárról?
Az én családom 110 év óta pesti: már hogyne tudnám, bár eléggé új családtag.
Békés sváb falu volt, fejlett iparral.
Azt is le tudom neked rajzolni, hogy Rákosligetről hogy jutsz oda leggyorsabban.
Bunkók mindenhol vannak, a Belvárosban is.
Szard le!
Te érted egyáltalán saját magadat? Észak-Csepelt akart karigeri mondani, csak véletlenül Észak-Pest lett belőle. Ebből csak azért lett hír, mert a hozzád hasonló ostoba Fideszesek tényleg elhiszik, hogy szerintük karigeri nem tudja hol van Csepel.
Én belvárosi vagyok és tudom hol van Soroksár (Dél-Pest, pl HÉV-vel könnyen megközelíthető. Viszonylag ritkán lakott kerület, egyébként nekem rendezettnek tűnt az a része, amit láttam.
Kérdező, ne vedd személyes sértésnek, ha valaki nem tudja és ne általánosíts csak azért, mert valaki beszólt neked valami jelentéktelen dolog miatt. Engedd el.
Milyen egyvalaki? Tudod hány megtörtént esetet sorolhatnék? Egyszer egy vidékről beköltözött ember nézett le engem, amiért nem tudtam hol a Szalay utca. Majd mikor sikeresen odaértem, azt mondtam neki, hogy az utca keleti végében várom. És nem tudta melyik a keleti vége!
De ez meg éppenhogy nem igaz. Ha valakivel nem volt ilyen szóváltásom, abból még nem következik, hogy ő nem ugyanúgy gondolkodik mint a többi. Becslésem szerint a belvárosi emberek 50-60 százaléka alapműveltségnek tartja a saját lakóhelyének ismeretét, míg az égtájak ismerete szerinte csak térképészektől meg csillagászoktól elvárható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!