Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tud egy átlagos belvárosi...

Mit tud egy átlagos belvárosi ember Soroksárról?

Figyelt kérdés
Meg tudja mutatni vaktérképen? Tudja egyáltalán, hogy Budapesten van?
2021. nov. 18. 23:20
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
85%
Igen. Mióta megölték ott a futó hölgyet.
2021. nov. 18. 23:30
 2/27 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem azóta se tudnak semmit.
2021. nov. 18. 23:30
 3/27 A kérdező kommentje:
Szerintem se tudnak azok semmit. Bezzeg a külvárosiakat azonnal lenézik, amikor nem tudják, hogy a Nyugatinál hol a mekdánelc. Megtörtént eset velem!
2021. nov. 18. 23:37
 4/27 anonim ***** válasza:
84%

Ja, ez tényleg tapasztalható, hogy egy belvárosi szerint a belváros nem ismerete az alapműveltség hiányát jelzi, miközben ő azt se tudja hány kerülete van Budapestnek vagy mi a legmagasabb pontja.

Feltettem itt egyszer egy kérdést a budapestieknek, hogy mi a város legmagasabb pontja, és azt hiszem nullán tudták. Akit érdekel, megkeresheti.

Az ilyeneket kéne eltiltani az önkormányzati választástól. Mégis mit akarnak önkormányozni, ha azt se tudják mit foglal magába az "ön".

2021. nov. 18. 23:48
 5/27 anonim ***** válasza:
92%

Hülyéskedsz? A főpolgármester azt hitte, hogy Csepel Észak-Pesten fekszik. (Soroksárról meg gondolom azt hiszi, vidéken van.) :)

Bár én nem vagyok belvárosi, de jártam már párszor Soroksáron és nagyon kellemesen csalódtam: a főtér szép és rendezett, a házak pedig jólétről árulkodnak. A Horgász part, a hattyúkkal szintén gyönyörű.

2021. nov. 19. 00:45
 6/27 A kérdező kommentje:

A főpolgármester nagy valószínűséggel Észak-Csepel helyett véletlenül Észak-Pestet mondott. Ez nyelvbotlás, nem pedig tudatlanság.

De tulajdonképpen mindegy is, mert ha igazad is van, az csak engem igazol.

2021. nov. 19. 00:52
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
A Csepel-sziget északi része maga a XXI. kerület (Csepel). A többi részére nem terjed ki a jogköre, mert az már Budapesten kívül fekszik. Ha Csepelről beszélünk, az a köznyelvben mindig a kerületet jelenti, úgyhogy ez a Gerinél sajnos bukta! :)
2021. nov. 19. 01:17
 8/27 anonim ***** válasza:
61%
Sokan csak az ottani Óshan-t tudják, azt csoki. Habos, tejszínes kakaós csoki zsíros papagállyal.
2021. nov. 19. 05:15
 9/27 molnarmarcell21 ***** válasza:
27%

Bár nem vagyok belvárosi, nem tudom pontosan, hol van Soroksár.

Sosem néztem le senkit, ha keresett valamit.

Ja de, egyszer papírtérképpel jött hozzám valaki, amikor már a leggagyibb telefonokon (mint amilyen nekem van) is van térkép és GPS. Na ott azért néztem.

2021. nov. 19. 06:32
 10/27 anonim válasza:
Valahol Békés megyében keresné, nagyon vidéki hely. Amúgy komolyan ott tanyák és gazdaságok vannak. És ez elvileg Budapest.
2021. nov. 19. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!