Szégyelled hogy magyar vagy?
pont ma néztem a youtube-on egy Magyar Himnuszos videót, és nagyon sokan voltak akik azt írták h szégyellik hogy magyarok, meg hogy a Himnusz is miért ilyen szomorú hangvételű?
én egyáltalán nem szégyellem h magyar vagyok, a Himnuszról meg csak annyit, hogy teljesen jó hogy ilyen. hiszen tényleg sok mindent megért már a magyar nép. és azok akik az USA-t vagy másik hasonló országot magasztalják szerintem nem ismerik a történelmünket, azt hogy mi nagyhatalom voltunk.
persze a mai magyar viszonyok,meg a magyar mentalitás, ez már nekem sem tetszik.
és voltak páran Romániából, akik szidták Magyarországot. ők! akik sokáig egy nem létező ország voltak. és tulajdonképpen Magyarországból lettek. komolyan kiborított.
te hogy vagy ezzel? te is szégyelled h magyar vagy? [kor, nemet is légyszíves]
16/L
Szerintem nem szabadna atesni a lo tuloldalara egyik ertelemben sem.
En pl. abszolut nem szegyellem, hogy magyar vagyok, viszont az a tipusu nacionalizmus, ami a tobbi orszagot lealazza, undorito. Gondolok itt arra, hogy "milyen hosszu tortenelme van Magyarorszagnak, a romanok meg a kanyarban sem voltak, mikor mi mar kiralysag voltunk" vagy, hogy "az USA-nak nincs tortenelme, igy nincs kulturaja sem" stb megnyilvanulasok. A tortenelem hossza nem hatarozza meg, hogy egy orszag epp milyen gazdasagi helyzetben van. Szamit ez most nekunk? Nezd utana Afganisztan tortenelmenek. Milyen hosszu tortenelmuk van, az okorban fejlett civilizacio volt pl. a mai Irak teruleten is, megis hogy elnek ott az emberek manapsag.
Szoval miert jo dolog azzal kerkedni, hogy melyik orszagnak milyen hosszu a tortenelme, hany Nobel-dijasa van es ezt direkt ugy adja elo, hogy mas orszagokat le tudjon szolni? Ez nem az egyen erdeme, akkor mire vag fel?
En egyebkent kulfoldon elek (USA), de mindig mondom, hogy magyar vagyok, buszke vagyok erre amellett, hogy ugyanugy szeretem az USA-t, mint Magyarorszagot (nem ertem, hogy miert gondolod, hogy a ketto kizarja egymast?). Szerintem a magyar nyelv kulonleges es gyonyoru, de soha az eletben nem szolnek le mas embereket csak azert, mert az orszaguk pl. szegeny vagy nem olyan esemenydus a tortenelmuk.
A buta (nem feltetlen iskolazatlan, de elvakult es begyepesedett) emberek eszkoze az ilyen szintu furkalas. Itt talalkoztam romannal, litvannal, szerbbel...egyik sem szolta le Magyarorszagot, sot...az okos ember nem mas leszolasaval akar ervenyesulni, a buta ember meg mindenhol a masikban keresi a hibat, versenyezni akar olyan dolgon, aminek semmi ertelme sincs. Amit emlitettel, az epp ez a kategoria. Ilyen emberekkel nem kell foglalkozni. De mellettuk ott van rengeteg jo ember is, akik meg normalisan allnak az emberhez es roman letukre magyarul szolnak hozzad. En ereztem magam rosszul, mert en egy roman szot sem tudok, o meg nagyon jol megtanult magyarul.
24/N
Büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok. Lehetne kisregényt írni erről, pozitív és negatív dolgokat egyaránt, de ez a lényeg, és mindig is az leszek.
17 / L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!