Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szégyelled hogy magyar vagy?

Szégyelled hogy magyar vagy?

Figyelt kérdés

pont ma néztem a youtube-on egy Magyar Himnuszos videót, és nagyon sokan voltak akik azt írták h szégyellik hogy magyarok, meg hogy a Himnusz is miért ilyen szomorú hangvételű?

én egyáltalán nem szégyellem h magyar vagyok, a Himnuszról meg csak annyit, hogy teljesen jó hogy ilyen. hiszen tényleg sok mindent megért már a magyar nép. és azok akik az USA-t vagy másik hasonló országot magasztalják szerintem nem ismerik a történelmünket, azt hogy mi nagyhatalom voltunk.

persze a mai magyar viszonyok,meg a magyar mentalitás, ez már nekem sem tetszik.

és voltak páran Romániából, akik szidták Magyarországot. ők! akik sokáig egy nem létező ország voltak. és tulajdonképpen Magyarországból lettek. komolyan kiborított.

te hogy vagy ezzel? te is szégyelled h magyar vagy? [kor, nemet is légyszíves]

16/L

2010. szept. 4. 16:49
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
95%
én nem szégyellem. kifejezetten büszke vagyok rá.
2010. szept. 4. 16:54
 2/28 anonim ***** válasza:
96%
A magyar himnusz az egyik legszebb himnusz a vilagon. Ez el van ismerve nemzetkozileg. Az amcsik, angolok, mas orszagok nagyon szeretik a magyarokat, jobban mint barmey szlav nepet. Hollywood tele van magyarokkal, peldaul. A magyarok nagyon szep kiejtessel beszelik a kulfoldi nyelveket. Azt hogy a romanok, a cigany nepje mit mond? Utaljak oket kulfoldon, lopok, csalok, bunkoknak hivjak oket. A bocskorosak sehol sem kedveltek. Meg sajat nyelvuk sincsen, tobb nyelvbol van osszeterve. Ismerek egy par romant, inkabb olasznak valljak magukat, mert szegyelik kimondani hogy romanok kulfoldon.
2010. szept. 4. 16:57
 3/28 anonim ***** válasza:
93%

Nem szégyellem. Mondjuk, ha nem is voltunk akkora nagyhatalom, de azért nem voltunk elhanyagolható ország sem. Román fejedelemségek meg léteztek már régebb óta, szóval ez sem túl pontos. A magyar mentalitás meg...Szóval tényleg olyan, amilyen...

A Himnusz tényleg szomorú, de nincs szomorú sorsa. A komcsik sem tudták megváltoztatni. Míg mondjuk a német himnuszt igencsak megtépázták, már csak a harmadik versszaktól lehet énekelni. Szóval büszke vagyok arra, hogy ilyen sokatlátott, időtálló himnuszunk van.

Meg persze nem istenítem egyik országot se. Ha már ide dobott a sors, akkor magyarként büszkén élem le az életem.

2010. szept. 4. 16:58
 4/28 anonim ***** válasza:
95%
Nem szégyellem. Számomra érdekes a történelmünk, szép a kultúránk, tetszenek a hagyományaink. Szeretek magyar lenni.
2010. szept. 4. 16:58
 5/28 anonim ***** válasza:
29%
Külföldön a magyarokat nem látják szivesen,egy románt elörébb vesznek.meg azt mondják hogy a magyar bünöző.a világsajtó is tele lett azzal,hogy a motorját itt lopták el ennek az utazó pasinak.
2010. szept. 4. 16:59
 6/28 A kérdező kommentje:
köszönöm, habár a kor, nem elmaradt. kíváncsi lettem volna hány éves fejjel gondoljátok mindezt...
2010. szept. 4. 17:02
 7/28 anonim ***** válasza:
96%

16:59

Nem erted velek egyet.

Kulfoldi ujsagok tele vannak a ruszki mafiaval, roman/orosz bank lopas-csalassal. Sokkal tobb magyar tudos, szinesz, ismert ember van, mint roman.

2010. szept. 4. 17:05
 8/28 anonim ***** válasza:
72%

Nem szégyellem. Extrém büszkeség tárgyának sem tartom (mivel úgy vagyok vele, hogy nem az adott tényekre: nem, kor, nemzetiség, ki az apád, stb., hanem a teljesítményre kell büszkének lenni...), de jelentéktelennek sem. Miért hagyjam, hogy lenézzenek minket "nyugaton", és miért lehetne büszkébb nálam egy német vagy francia?

29/N

2010. szept. 4. 17:06
 9/28 anonim ***** válasza:
97%
Nem szégyellem magam, a világban bárhol büszkén hangsúlyozom, hogy magyar vagyok. Viszont egyetlen másik népet, népcsoportot sem nézek le.
2010. szept. 4. 17:08
 10/28 anonim ***** válasza:
95%
34/F (17:08 voltam)
2010. szept. 4. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!