Ez kötekedés, vagy félreérthető?
Nemrég költöztem "falura". Hivatalosan város, meg nem is olyan kicsi, de abszolút falu jellege van, és szinte mindenki ismer mindenkit.
Egy dohánybolt van a faluban, és én kék multit szívok, mindig úgy kérem ki, hogy "Szia egy kék multit kérek"
A boltban két csaj váltja egymást mindig, és múltkor az egyik azt mondja, hogy mindig azt érti, hogy KÉT multit kérek.
Persze ezt olyan flegmán, olyan hangsúllyal, hogy kb ezt gondolhatta: "beszélj már érthetően a k anyád".
Teszem hozzá, szerintem érthetően beszélek, bár néha szoktam hadarni, de figyelek rá szóval egyre kevésbé jellemző.
Na mindegy, a lényeg hogy most már a másik csaj is elkezdett flegmázni, és ő még direkt kettőt is üt be, aztán vágja a fejeket mikor mondom, hogy egyet kértem.
Eleve kivétel nélkül mindig úgy kezdem a mondatot hogy "EGY kék multit kérek"
Szerintem innentől kezdve hadarva is félreérthetetlen.
Ezen kívül mindig a kéket adják, abból húznak be kettőt ha úgy van, szóval nagyon jól tudják, hogy azt szívom.
Marhára idegesít a viselkedésük, bár most nyilván nem fogok emiatt problémázni, meg panaszt tenni, igyekszem a szomszéd falu boltjába járni, ahol egyébként már a pulthoz lépve annyit kérdeznek, hogy "szokásos?!" és csak mondom, hogy igen.
Azt nem tudom, hogy most ennek a kettőnek mi baja lehet?
Arra gondoltam, hogy nem kedvelnek mert amolyan betelepülő vagyok, vagy mi lehet?Egyszerűen unszimpatikus vagyok nekik?
(Ebben a faluban csak egyfajta kék multi szokott lenni, és rengeteg dohányboltban jártam életemben 10 éve ezt szívom, sosem értették félre mit mondok, ezért hiszem, hogy nem velem van a baj)
Írd le nekik cetlire.Ha azt sem értik,akkor panaszkönyv,üzletvezető.
Amúgy simán lehet,hogy besokalltak a munkájuktól és bekattantak.
Nem akarok én irkálni, meg panaszkodni.
Igazából csak az érdekelt volna, hogy ez valóban félreérhető e, vagy ahogy sejtettem kötekedés.
Nem okoz nagy problémát megvenni a másik faluban a cigit, előre nem szeretek sokat venni, mert ha látom, hogy kevés van akkor kevesebbet szívok el, mert nem akarok kimozdulni újat venni.Ha meg lenne egy karton akkor nem gátolna, hogy rágyújtsak.
nem benned van a hiba, nekem az a tapasztalatom, hogy a dohányboltok nagy részében agyhalott 20-25 éves libák vannak, akik a 8 általánosukkal vérig vannak sértődve, amiért dohányboltban kell dolgozniuk alacsony fizetésért.
ritkán beugrottam a szomszéd város dohányboltjába (7000es kisváros) , ha ünnepnap volt, és vettem egy energiaitalt.
Most már egyáltalán nem járok ilyen helyekre, inkább megveszem előre normális boltokban. Ugyanis pár hónap 05 59 perc 45 másodperckor akartam bemenni, mire az üzlet előtt bagózó roppant műveltnek tűnő 25 éves liba hisztizni kezdett, h még nincs 6 óra, aztán elkezdtek haragozni, majd sűrű káromkodások közepette bement, és sértődötten kiszolgált.
más dohányboltokban „csak” köszönni felejtettek el, úgyhogy tényleg kerülöm az ilyen helyeket, nincs energiám idiótákhoz.
„Arra gondoltam, hogy nem kedvelnek mert amolyan betelepülő vagyok, vagy mi lehet?Egyszerűen unszimpatikus vagyok nekik?”
túlbonyolítod.
én hol izmosabb vagyok, hol visszafogyok, edzés, ételérzékenységek, stb. ezzel most senkit nem untatnék.
a lényeg az,h mikor 10 kg izom volt rajtam, és sugárzott rólam a magabiztosság, érdekes módon senki nem flegmázott, ha visszafogyok, akkor meg minden frusztrált h-lye megtalál.
nyilván egy proli eladócsaj hamarabb fog belekötni egy gyengének látszó emberbe, mint hogy elgondolkodjon azon az életén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!