A világ tényleg egyre rosszabb lesz?
Fiatal vagyok és mégis úgy gondolom, hogy ez a világ amiben élünk nem egyre jobb lesz hanem egyre rosszabb.
A klímaválságot szerintem már nem lehet megoldani, hiába van néhány optimista ember. Már túl sok minden lett elszúrva túl régen. Enyhíteni lehet a problémákat de szerintem megoldani már nem.
Háborúk mindig voltak de valahogy mégis az az érzésem a különböző politikusokat és országok politikáját elnézve, hogy a háborúknak nem lesz vége, legfeljebb akkor ha az egész világnak vége lesz. Ide tartozik az orosz-ukrán konfliktus és a palesztin-izraeli is de lehet más is van amiről nem tudok.
Járványok is előfordultak már párszor a történelemben de most mégsem tudok abban bízni, hogy ennek a covid-járványnak egyszer vége lesz. Túl sok ember nincs még beoltva, a szegény országok nem kapnak elég vakcinát, nagyon eltérő a különböző országok járványkezelése, sokan nem estek még át a fertőzésen. Abban sem lehetünk biztosak, hogy nem lesz majd egy újabb járvány mert az emberiség eléggé hozzájárul ehhez.
Ami az emberek viselkedését illeti, erősen kétlem, hogy több lenne a jóság a világban pár év múlva és ha belegondolunk, régen azért ennyire nem volt gonosz a világ. Hiába mondják egyesek, hogy de régen is az volt, csak nem volt média ami sugározza és titkolták is, én akkor is azt látom, hogy régen jobb világ volt. Nem tökéletes de jobb. Kevesebb állatkínzás, kevesebb megcsalás, kevesebb egymás kihasználása, kevesebb pénzéhes ember. Napjainkban elég sok gyűlölet van, erősödik a zsidóellenesség is és még sorolhatnám tovább.
Tévedek ha azt mondom, hogy a világ soha nem lesz jobb hanem egyre rosszabb lesz?
Szerintem az csak egy illúzió, hogy majd jobb lesz.
Akár azt is mondhatnám, hogy véleményem szerint 10-20 év maradt és utána vége mindennek. Már most annyira rossz a helyzet.
Már most is arról van szó, hogy nem lesz kakaó, nem lesz papír, nem lesz akár víz sem. Bizonyos országokban már most sincs de tudomásom szerint Magyarországon is előfordult már, hogy nyáron egyszerűen takarékoskodni kellet a vízzel mert egy egész városnyi víz fogyott volna el ha mindenki annyit használ amennyit akar.
Már közel vagyunk ahhoz, hogy kikerüljünk ebből a fosból.
Egyre terjednek a felvilágosult eszmék, a gondolkodás, pszichológia, önismeret.
Ez a világ egyre jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!