Csak én érzem úgy hogy a járvány után semmi nem lesz a régi. Olyan érzésem van mintha egy új, rosszabb világ venné kezdetét?
Ha lesz eszük az embereknek, jobb világ lesz, és a rossz vezetőket elzavarják (sajnos, ehhez lehet, hogy túl sok embernek kell meghalnia, megbetegednie).
Egy régi vicc jutott eszembe (aminek egy verzióját itt találtam meg [link] ):
"A kommunista hatalomátvétel után Kovács és Szabó találkoznak a Sztálin szobor előtt.
− Mit szólsz? – kérdezi Kovács. – Mi lesz ennek a vége?
− Hogy mi lesz, azt tudom – feleli Szabó. – De, hogy addig mi lesz, azt nem tudom. "
Más lesz a világ, mert más lesz fontos.
A különleges jogrend alatt hozott intézkedések majd megszűnnek a különleges jogrenddel együtt.
Alkotmánybíróság lesz, teljes jogkörrel. Ha az ellenzéknek nem tetszik valami, akkor azt az alkotmánybírósággal megvizsgáltatja.
Hogy semmi nem lesz a régi, abban van valami. Amikor a 80-as években megjelent az AIDS, mindenki be volt tojva és apokalipszist emlegettek mindenhol.
De aztán megtanultunk együtt élni vele, pár dolgon változtattunk, bejött egy-két új szabály; ma már nem is igazán foglalkozunk vele. Ugyanerre számíthatunk a koronavírussal kapcsolatosan is.
A politikai vonalat inkább hagyjuk... Megvan a véleményem és felkészülök arra, amire az eddigiek alapján számítani lehet -de ezt inkább nem részletezném, mert mindig akad valaki, aki a saját -a valósággal köszönőviszonyban sem levő- elképzelései alapján kapásból elutasítja; amiből előbb-utóbb csak veszekedés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!