Kertesztszülőséget meleglehet szüntetni?
Elkövettünk egy óriási hibát! Olyan keresztülőket választottunk akik nem érdemlik meg!
Arról van szó, hogy 5 éve megkeresztelték a gyerkőcöt elején úgy tűnt, hogy ők a megfelelőek! Mert még kicsi volt a gyerek foglalkoztak törődtek vele! De utóbbi egy évben semmi!
Nem anyagi támogatásra gondolok mert nem az a elsődleges és nem is a keresztülő feladata nyilván, hogy eltartsa a gyereket.
De szerintem egy keresztülőtől elvárható lenne, hogy sűrűbben nyisson rá ajtót! Fontosabb lenne minden másnál!
Szóval hivatalosan is töröltetni akarjuk őket
Hivatalosan be vannak jegyezve ezek valahol? Még nem hallottam ilyenről.
Amúgy nem szoktak újat választani.
Szerintem ilyen nincs, hogy meggondolta magát az ember és megszüntetjük a keresztszülőséget. Legalábbis papíron nem lehetséges. Az én kereszt szüleimmel sem tartom a kapcsolatot, amióta összevesztünk velük 3 éve (16 éves koromban), legszívesebben lecserélném őket.
Szó szerint "hülye gyereknek" és "lusta disznónak" hívtak a 16. születésnapomon, akkor voltam 9. osztályos. Azt hittem, leütöm őket, hogy lenyugodjanak, már elegem volt, főleg a keresztanyám viselkedéséből. Szakmát váltottam (infóról vendéglátásra), mert már az elején láttam, hogy nem fog menni a választott szakom. Nem mondanám azt, hogy gyenge tanuló voltam, egy erős közepes átlagom volt, de 2 szakmai tantárgynál rezgett a léc.
Mekkora hisztit csaptak, amikor szakot váltottam... Nem, mintha sok közük lett volna hozzá. "Semmire se fogod vinni, lesz 8 általánosod és söpörhetsz az utcán."
Na, a beszólasaik után nem is voltam hajlandó velük beszélgetni. Eltelt 3 teljes év, kimagasló tanulmányi eredményeket értem el. Köpni-nyelni nem tudtak irigységükben és volt mit kárörvendenem; a 10. és a 11. osztályos bizonyítványom kitűnő volt és az összes szakmai tantárgyból dicsérettel végeztem. A szakmai vizsgám 97%-os lett.
Idén úgy gondolták, hogy újra kéne velem barátságosan kapcsolatban maradniuk, de nem vagyok hajlandó ilyen sznob, pöffeszkedő személyiségű egyénekkel semmilyen kapcsolatot folytatni. Letojom nagy ívben, hogy kereszt szülők-e vagy sem. És akkor ők vannak megsértődve, hogy én nem beszélgetek velük... Van rá nyomós okom, hogy miért nem.
Szóval, kedves Kérdező, csak annyit tudsz tenni, hogy nem tartjátok a kapcsolatot velük. Nincs ilyen, hogy útközben lecserélitek a kereszt szülőket. Max. annyit tehettek, hogy előre kiválasztotok bérmaszülőket.
(Ha esetleg van mód a keresztszülők hivatalos törléséről -bár kétlem, hogy van ilyen- , akkor érdekelne engem is ez a folyamat!!)
Hivatalos keresztszülöség nincs, csak az egyháznál van valami bejegyzés, de ennek semmi jelentösége, sehol nem számít.
Ezt megváltoztatni nem lehet, egyszerüen ne találkozzatok az illetövel ezután.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!