Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kertesztszülőséget meleglehet...

Kertesztszülőséget meleglehet szüntetni?

Figyelt kérdés

Elkövettünk egy óriási hibát! Olyan keresztülőket választottunk akik nem érdemlik meg!

Arról van szó, hogy 5 éve megkeresztelték a gyerkőcöt elején úgy tűnt, hogy ők a megfelelőek! Mert még kicsi volt a gyerek foglalkoztak törődtek vele! De utóbbi egy évben semmi!

Nem anyagi támogatásra gondolok mert nem az a elsődleges és nem is a keresztülő feladata nyilván, hogy eltartsa a gyereket.

De szerintem egy keresztülőtől elvárható lenne, hogy sűrűbben nyisson rá ajtót! Fontosabb lenne minden másnál!

Szóval hivatalosan is töröltetni akarjuk őket

2021. okt. 1. 18:57
 1/8 anonim válasza:
24%
meleglehet
2021. okt. 1. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
43%
Azt hiszem nem nagyon érted ezt a keresztszülőséget.
2021. okt. 1. 19:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan be vannak jegyezve ezek valahol? Még nem hallottam ilyenről.

Amúgy nem szoktak újat választani.

2021. okt. 1. 19:32
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen nincs, hogy meggondolta magát az ember és megszüntetjük a keresztszülőséget. Legalábbis papíron nem lehetséges. Az én kereszt szüleimmel sem tartom a kapcsolatot, amióta összevesztünk velük 3 éve (16 éves koromban), legszívesebben lecserélném őket.

Szó szerint "hülye gyereknek" és "lusta disznónak" hívtak a 16. születésnapomon, akkor voltam 9. osztályos. Azt hittem, leütöm őket, hogy lenyugodjanak, már elegem volt, főleg a keresztanyám viselkedéséből. Szakmát váltottam (infóról vendéglátásra), mert már az elején láttam, hogy nem fog menni a választott szakom. Nem mondanám azt, hogy gyenge tanuló voltam, egy erős közepes átlagom volt, de 2 szakmai tantárgynál rezgett a léc.

Mekkora hisztit csaptak, amikor szakot váltottam... Nem, mintha sok közük lett volna hozzá. "Semmire se fogod vinni, lesz 8 általánosod és söpörhetsz az utcán."

Na, a beszólasaik után nem is voltam hajlandó velük beszélgetni. Eltelt 3 teljes év, kimagasló tanulmányi eredményeket értem el. Köpni-nyelni nem tudtak irigységükben és volt mit kárörvendenem; a 10. és a 11. osztályos bizonyítványom kitűnő volt és az összes szakmai tantárgyból dicsérettel végeztem. A szakmai vizsgám 97%-os lett.

Idén úgy gondolták, hogy újra kéne velem barátságosan kapcsolatban maradniuk, de nem vagyok hajlandó ilyen sznob, pöffeszkedő személyiségű egyénekkel semmilyen kapcsolatot folytatni. Letojom nagy ívben, hogy kereszt szülők-e vagy sem. És akkor ők vannak megsértődve, hogy én nem beszélgetek velük... Van rá nyomós okom, hogy miért nem.

Szóval, kedves Kérdező, csak annyit tudsz tenni, hogy nem tartjátok a kapcsolatot velük. Nincs ilyen, hogy útközben lecserélitek a kereszt szülőket. Max. annyit tehettek, hogy előre kiválasztotok bérmaszülőket.

(Ha esetleg van mód a keresztszülők hivatalos törléséről -bár kétlem, hogy van ilyen- , akkor érdekelne engem is ez a folyamat!!)

2021. okt. 1. 19:39
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Hivatalos keresztszülöség nincs, csak az egyháznál van valami bejegyzés, de ennek semmi jelentösége, sehol nem számít.

Ezt megváltoztatni nem lehet, egyszerüen ne találkozzatok az illetövel ezután.

2021. okt. 1. 19:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
3: Ha jól tudom, a pap a keresztelés után feljegyzi jegyzőkönyvbe a gyermek hogy hol, mikor történt a keresztelés és a gyermek szüleit/keresztszüleit is felírja. Úgyhogy van valamilyenfajta "hivatalos" oldala a keresztszülőségnek.
2021. okt. 1. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:
65%
Tehát ha jól értem, akkor az a problémád, hogy a választott keresztszülők nem támogatják megfelelőképpen a gyereket a keresztény hitbeli fejlődésében és nincsenek segítségetekre megfelelőképp abban, hogy erősítsék őt az Istennel és az Egyházzal való kapcsolatában, amire veletek együtt ígéretet tettek a keresztelés alkalmával?! Hiszen ez az, ami a keresztszülő feladata és kvázi kötelessége.
2021. okt. 2. 06:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet visszavonni, vagy töröltetni, ahogy a keresztség sem eltörölhető.
2021. okt. 6. 13:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!