A barátaim nagyon erőszakosak alkohol ügyben, mit tehetnék?
Egyetértek az elsővel. Ha ők nem fogadják el ezt az egyetlen furcsa szokásodat, akkor az nem barátság. Legyen ez a büszkeséged, erőd jele. Én sem versengtem soha ezen a téren, és előbb-utóbb beletörődtek a rokonok is, kollégák is, barátok is. Ha mégis iszok valamit "illemből" azt vegyék megtiszteltetésnek, és nehogy már az legyen, hogy az erőszaknak kell engednem. De vannak így többen ne izgulj, az egyik kollégám viccesen úgy szokott "hárítani", hogy azt mondja kínálónak:
-Figyelj, tudod milyen nehéz volt leszokni az elvonóban?
Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Nekem is voltak (VOLTAK!!!) olyan barátaim, akik nem tudták elfogadni, hogy nem, vagy csak nagyon ritkán fogyasztok alkoholos ital, akkor is csak keveset! Viszont (sajnos) dohányzom! Volt egy-két olyan barátom(?), aki nem dohányzott, de ivott, mint a gödény! Amikor szóvá tették, hogy "mi van, ennyit sem bírsz(/mersz) meginni", akkor elővettem (a kifejezetten erre a célra tartogatott, iszonyatosan erős és büdös) egy szál cigit, majd felajánlottam: ha te ezt elszívod, én azt megiszom...
Ugye nem kell részleteznem a köhögést, a hányást?
Azóta nem kínálgat...
Szerintem ideje lenne más barátok után nézni.
Velem is hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy én nem vagyok antialkoholista, de csak nagyon kevés italt vagyok hajlandó meginni (sör, könnyű likörök), és azt is csak akkor, ha hangulatom van hozzá.
Vannak, akik nem fogadják el, hogy ha játék van, te nem veszel részt benne, vagy nem iszol, ha vesztesz.
Bár nekem elfogadták, de nem játszhattam, halálra untam magam, ezért maradoztam ki.
Más barátok, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!