Miért van ilyen kevés fekete (mármint 'néger') metál fan?
"7. Ez azért ironikus, mert a szám, amit belinkeltél, az a fajta metalcore, amit a hardcore mentál fanok lenéznek. Tehát nézőpont kérdése."
És akkor?
A death metal fanok meg lenézik a black metált.
Hogy jön ez most ide?
"Amúgy barátom a metál is könnyűzene, mert nem klasszikus zene. Jó lenne, ha a fogalmakkal tisztában lennél."
Pfff...
Mert csak könnyű zene és klasszikus létezik szerinted?(Facepalm)
De ha neked ez könnyű zene akkor nem tudok veled mit kezdeni. lol
https://www.youtube.com/watch?v=0o68tUS0z5E
"Azért pedig duplán ironikus, mert a metál a rockból fejlődött ki, ami meg a blues - ból, ami fekete zeneként indult. Tehát fekete zene nélkül metál sem lenne."
Aha. Az ősember tűz körüli törzsi tánca nélkül meg semmilyen zene nem lenne, mert az volt a legelső.
Kb ennyi értelme volt a kijelentésednek.
"Minden stílusnak megvan a minőségi változata. Nincs olyan, hogy minden téren felülmúlja, mert egy metalcore és egy blues szám teljesen más érzéseket céloz meg. Ergo nem lehet összehasonlítani őket."
Én nem így látom.
Bluessal nem lehet olyan érzelmeket kifejezni mint a harag, düh, az agresszió, ellenben a metál mindenre alkalmas.
"Amúgy van fekete metál is, például a ragga metál:"
xD
Azt is pár emberke csinálhatja.
Kb 1%
Amit linkeltél vidi? 182 375 megtekintés2011. márc. 12. óta,
Ezzel kb el is mondtam mindent.
De hát a kivételek csak erősítik a szabályt.:)
Itt egy jó példa arra hogy a könnyűzene mennyire alkalmatlan bizonyos érzelmek, vagy témák kifejezésére.
Ed Sheeran bad habits: https://www.youtube.com/watch?v=orJSJGHjBLI
Most vessük össze ezzel:
https://www.youtube.com/watch?v=r0YimMicUik
Hogy melyik tudta jobban átadni a mondani valóját az szerintem egyértelmű.
Egyszerűen könnyűzenével nem lehet mindent. Nem igazán.
Vagy könnyűzenével hogy lehetne már ehhez hasonló érzelmeket átadni?:
https://www.youtube.com/watch?v=jGba1gDibw4
Sehogy!
"Mert csak könnyű zene és klasszikus létezik szerinted?(Facepalm)"
Igen, ez a szakkifejezés te szerencsecsomag. Hiába vered magad, teknikailag MINDEN könnyűzene, ami nem klasszikus zene és nem is népzene:
Könnyűzene bármely olyan zenei stílus, amely „széles körben népszerű”,[1] és nem tartozik sem a komolyzene,[2][3][4] sem a hagyományos népzene körébe.
"Aha. Az ősember tűz körüli törzsi tánca nélkül meg semmilyen zene nem lenne, mert az volt a legelső.
Kb ennyi értelme volt a kijelentésednek."
Nem, ugyanis nem csontokat veregetünk össze a modern zenében, viszont a metálban és a rockban a mai napig megvannak a bluesra jellemző dallamok. A hasonló hangszerelésről nem is beszélve.
"Bluessal nem lehet olyan érzelmeket kifejezni mint a harag, düh, az agresszió, ellenben a metál mindenre alkalmas."
Mert a blues egy nagyon specializált stílus. De amit fent említesz, arra a metál sem képes, hogyan fejezel ki vele mondjuk eleganciát, vagy nyugalmat? Óvatosságot? Ugyanúgy sok dolgot ki lehet fejezni amúgy rappel is, nem csak metállal. A harag és a düh meg ugyanaz. Ezzel nem tudsz úgy csinálni, mintha többet soroltál volna.
"Amit linkeltél vidi? 182 375 megtekintés2011. márc. 12. óta,
Ezzel kb el is mondtam mindent."
Mivan, most már a nagy metálfannak a népszerűség a mérték? A (pop)ularity? Milyen aranyos. Amúgy csak érdekességként hoztam fel.
"Hogy melyik tudta jobban átadni a mondani valóját az szerintem egyértelmű."
Te mi a f@szról beszélsz? Mondanivaló egy szó, egyébként meg Ed Sheeran Bad Habitjának nincs mondanivalója, egy egyszerű impresszionista popzene, vibe - olásra lett írva. Most komolyan neked ez az összehasonlítási alap? Én meg magasabb vagyok, mint egy 10 éves, nagyon nagy erény.
"Vagy könnyűzenével hogy lehetne már ehhez hasonló érzelmeket átadni?"
Erre a fajta extrém érzésre képes még az elektronikus zene, a keményebb dubstep mondjuk. De amint mondtam, a metál meg az olyanokat nem tudja kifejezni, mint az elegancia.
Az a helyzet, hogy sokan két kategóriába tartoznak zenét illetően, a túlérzékeny és az érzéketlen. A túlérzékenynek a metál már túl sok, az erős érzések csak túldramatizált zajnak hatnak neki, az érzéketlennek meg a pop kevés ahhoz, hogy érzéseket tudjon kicsavarni belőle, a végletes látásmódja miatt. Az első kategória túl, a második alulhangolt. Te is ugyanannyira elvakult vagy, mint a metált csörömpölésnek hívó pop fanok. Tudom, mert én is ilyen voltam, mint te. Majd kinövöd jóeséllyel és kiszélesedik a látóköröd.
"Könnyűzene bármely olyan zenei stílus, amely „széles körben népszerű”,[1] és nem tartozik sem a komolyzene,[2][3][4] sem a hagyományos népzene körébe."
NAGY LOL :)
Ezt is a wikipédiából másoltad ide. lol
Azok aztán tudják.
Érdekes az angol wiki mást mond.:
"Igen, ez a szakkifejezés te szerencsecsomag. Hiába vered magad, teknikailag MINDEN könnyűzene, ami nem klasszikus zene és nem is népzene:"
Elárulok egy titkot.
Metál az extrém zenei műfajok közé tartozik.
"Nem, ugyanis nem csontokat veregetünk össze a modern zenében, viszont a metálban és a rockban a mai napig megvannak a bluesra jellemző dallamok. A hasonló hangszerelésről nem is beszélve."
Elárulok még egy titkot.
Metál zenét hangszerek nélkül is lehet csinálni. :)
"Te mi a f@szról beszélsz? Mondanivaló egy szó, egyébként meg Ed Sheeran Bad Habitjának nincs mondanivalója, egy egyszerű impresszionista popzene, vibe - olásra lett írva. Most komolyan neked ez az összehasonlítási alap? Én meg magasabb vagyok, mint egy 10 éves, nagyon nagy erény."
Na jó, ebben van igazság.
De tök mind1 melyik pop zenét linkeltem volna, mind ilyen vicc.
"Erre a fajta extrém érzésre képes még az elektronikus zene, a keményebb dubstep mondjuk."
De linket azért 1et sem küldtél. xD
"De amint mondtam, a metál meg az olyanokat nem tudja kifejezni, mint az elegancia."
Még csak az képes rá igazán:)
"Az a helyzet, hogy sokan két kategóriába tartoznak zenét illetően, a túlérzékeny és az érzéketlen. A túlérzékenynek a metál már túl sok, az erős érzések csak túldramatizált zajnak hatnak neki, az érzéketlennek meg a pop kevés ahhoz, hogy érzéseket tudjon kicsavarni belőle, a végletes látásmódja miatt. Az első kategória túl, a második alulhangolt. Te is ugyanannyira elvakult vagy, mint a metált csörömpölésnek hívó pop fanok. Tudom, mert én is ilyen voltam, mint te. Majd kinövöd jóeséllyel és kiszélesedik a látóköröd."
Jujujujujjj... Na a pszichológiába meg főleg ne menjünk bele.
Még nem tudod mit akarsz ebből az egészből kihozni komám.
Egész véletlenül te nem az a bizonyos "Aarseth" nevű felhasználó vagy?
Az ekkora bohóc.
A 13-asnak üzenem, hogy szerintem tud eleganciát is kifejezni a metál is. Pl az utolsó 3 Tribulation album, Slaegt, Alcest, Agalloch, Opeth, stb.
A többiben egyetértünk, a 14-es pedig vagy gyerek vagy brutálisan hülye.
14. A wikipédia cikkeket ellenőrzik egy bizonyos szint felett, de amúgy a forrásokban ott van, hogy miből vannak az információk, ha érdekel tovább mehetsz, de szerintem te is tudod, hogy nincs igazad, csak nem mered beismerni.
Nincs olyan, hogy extrém zenei műfaj. Hol van leírva zeneelméletben ilyen? Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy a kecske a durvaszőrűek családjába tartozik, vagy a tehén a foltosbundájúak rendjébe. Van klasszikus zene, van népzene és van könnyűzene. Mindhármon belül vannak műfajok. A könnyűzene azért könnyűzene, mert nem egy operaházban adják elő, akár többszáz zenésszel, hanem egy banda is elő tudja adni a pincében. Ide tartozik a metál is.
"De tök mind1 melyik pop zenét linkeltem volna, mind ilyen vicc."
Miért vicc? Michael Jackson számainak jó része teljesen professzionálísan megszerkesztett, hangszerelt, komplikált zene, mondanivalóval. Egy Who Is It - nek, vagy egy They Don't Care About Us - nak ne mond már, hogy nincs mondanivalója.
Zenéről beszéltünk, te meg belinkelsz öltözeteket. Amúgy ha neked ez elegáns, akkor bajok vannak, ez gej giccs.
"Még nem tudod mit akarsz ebből az egészből kihozni komám."
Én tudom, csak te nem érted.
"14. A wikipédia cikkeket ellenőrzik egy bizonyos szint felett, de amúgy a forrásokban ott van, hogy miből vannak az információk, ha érdekel tovább mehetsz, de szerintem te is tudod, hogy nincs igazad, csak nem mered beismerni."
Pedig tovább mentem.
Még csak meg sem említik a metál szót egyik forrásban sem.
És afelett gyorsan átsiklottál hogy az angol nyelvű wikipédia már mást mond.
"Nincs olyan, hogy extrém zenei műfaj. "
Hogyne lenne.
"Lassan tényleg tudományosan is kiderül mindenki számára, hogy azzal teszünk legjobbat az egészségünknek, ha metált hallgatunk. Előbb azt kutatták ki, hogy ha sok metálzenekar van az országodban, akkor nagyobb valószínűséggel vagy boldog, most pedig azt, hogy a különböző extrém zenei műfajok hallgatása egyenesen kisimítja az idegeket!"
Forrás:
Hidd el nem én találtam ki, hogy a metál extrém zenei stílus.
A Cradle of filth, és Nile vallották interjúikban.
Had döncsék már el azok akik csináják a metált, vagy részesei a szubkultúrának, hogy mi a túró is az.
"Hol van leírva zeneelméletben ilyen?"
Sehol.
De csak azért nincs, mert azok a bizonyos emberkék ha tehetnék még a létezésünket is letagadnák.
Az ilyeneket nem is ismerik el zenének mint pl:
https://www.youtube.com/watch?v=EaN7mwJWsDI
De ha téged ez megnyugtat akkor legyen könnyűzene.
Mi akik a szubkultúra tagjai vagyunk pont le se sz..juk mit gondolnak rólunk, vagy a zenéeinkről.
"Zenéről beszéltünk, te meg belinkelsz öltözeteket. Amúgy ha neked ez elegáns, akkor bajok vannak, ez gej giccs."
Na ezen jót nevettem.
Azt a 2 darabot én is megvettem, és bizony sokszor lányok mondták hogy milyen elegáns vagyok benne.
"Miért vicc? Michael Jackson számainak jó része teljesen professzionálísan megszerkesztett, hangszerelt, komplikált zene, mondanivalóval. Egy Who Is It - nek, vagy egy They Don't Care About Us - nak ne mond már, hogy nincs mondanivalója."
Azt aláírom hogy voltak Jackónak nagy alkotásai, de én nem szeretem.
Szerintem s..r, gagyi.
"Még nem tudod mit akarsz ebből az egészből kihozni komám."
Én tudom, csak te nem érted."
Haggyad már.
Biztos van pár metál szám ami tetszik, de nem annyira jó mint a jazz, meg a blues, pop, rap meg a többi hányadék.
Végig ezt akartad kihozni az egészből.
+ Ne hallgasson már metál zenét aki nem akarja fel venni a szubkultúrát!
Ezek a zenék nem nektek készültek!
"Pedig tovább mentem.
Még csak meg sem említik a metál szót egyik forrásban sem.
És afelett gyorsan átsiklottál hogy az angol nyelvű wikipédia már mást mond."
És az angolul van, hogy könnyűzene, vagy magyarul? Angol, vagy magyar szót használtam? Amúgy meg a metál klasszikus zene? Vagy népzene? Mit nem lehet érteni azon, hogy olyan zene, ami nem klasszikus és nem is népi?
"Hogyne lenne"
Egy blogról linkeltél, egy BLOGRÓL. Tudod mi a külömbség a melléknév és a főnév között? Extrém, mint egy melléknév, nem mint egy műfaj.
"De csak azért nincs, mert azok a bizonyos emberkék ha tehetnék még a létezésünket is letagadnák."
Ez konteó, ami nem érv.
"Mi akik a szubkultúra tagjai vagyunk pont le se sz..juk mit gondolnak rólunk, vagy a zenéeinkről."
Mindenki lexarja, hogy ti mit xartok le, mert ti csak egy kis klikk vagytok a zenei világban, a kisebb kategória a nagyobbon belül. Nem ti mondjátok meg, hogy az univerzális tudománynak mik a szakszavai.
"Azt a 2 darabot én is megvettem, és bizony sokszor lányok mondták hogy milyen elegáns vagyok benne."
Tisztában vagy vele, hogy egy kisebbség tagja vagy ugye? Nyilván ha azon belül érdeklődsz, veled fognak egyet érteni. De amit linkeltél az már giccses, túlzás, cringe, egy jelmezbálban elmegy, vagy egy filmforgatáson.
"Haggyad már.
Biztos van pár metál szám ami tetszik, de nem annyira jó mint a jazz, meg a blues, pop, rap meg a többi hányadék.
Végig ezt akartad kihozni az egészből."
Az hagyjad te túlművelt, gyj - vel. Nem, nem ezt akartam kihozni az egészből, itt te voltál az, aki elkezdett lekezelően beszélni más zenei stílusokról, ha megnézed a kommentjeim egyszer sem mondok rosszat a metálról. Én csak a realitás talajára akartalak terelni. És nem csak pár metál szám tetszik, mint mondtam a kedvencem a rock, utána a rap és a metál fej - fej mellett. Egyáltalán nem hallgatok jazzt, sem bluest és poppot is csak ritkán, de elismerem azt ami bennük van, egyszerűen csak nem az én stílusom. Kedvenc előadóim metálból Rammstein és Eluveitie.
"+ Ne hallgasson már metál zenét aki nem akarja fel venni a szubkultúrát!
Ezek a zenék nem nektek készültek!"
Az felvenni, te hány éves vagy? Majd pont te mondod meg kinek készültek? Az szerintem az előadók dolga, nem az önjelölt keménymagé. Akinek van saját személyisége, annak nincs szüksége arra, hogy felvegyen egy klisés matricát. Akár tetszik, akár nem, ez történik.
Ettől függetlenül még élvezheti és értékelheti az adott zenét, csak mivel nem merül ki abban a személyisége, hogy metált hallgat, nem feltétlen akarja magán hordozni a dolgot.
Az is a szubkultúra része, hogy mindenre köpködtök, ami nem metál? Csak mert én ezt az egyet kifogásoltam.
A hozzád hasonlók miatt vannak a sztereotípiák.
"Az is a szubkultúra része, hogy mindenre köpködtök, ami nem metál? Csak mert én ezt az egyet kifogásoltam."
Na neeee!NA NEEEEE!
Nekünk kell nap mint nap az ilyen S..RSÁGOKAT ÁTÉLNI! NEM NEKTEK!
https://www.youtube.com/watch?v=rSDl06gL9uA
Csodálkozol hogy mindenre köpködünk ami nem metál?
Legjobb barátom már nem is mer így öltözködni, ráadásul a haját is le kellett vágatnia mert nem vették fel sehová a pincér szakmájával.
Engem viszont nem lehet becsicskítani.
Előbb halok meg, minthogy feladjam ezt az érzést.
https://www.youtube.com/watch?v=B1-UzXfht5A
"A hozzád hasonlók miatt vannak a sztereotípiák."
Had legyenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!