Miért van ilyen kevés fekete (mármint 'néger') metál fan?
A Feketék sokkal inkább értékelik a zenei harmóniákat. Ha meghallgatsz egy blues, vagy egy jazz dalt (ami valódi, és nem valami annak nevezett imprós szar) rögtön észre veszed, hogy nem csak a kemény pörgős torz hangulat a lényeg, sokkal több szerepet kapnak ahangszerek és a hangok.
Ezt nem a metál ellen írom, mert gyenge szinten, de én is hallgatok metált, mondjuk a határ az a deep purple-made in japan.
"Mert ők értenek a zenéhez"
Pffff..
Az itt kezdődik fiam:
https://www.youtube.com/watch?v=cbTz62SXLyo
"A Feketék sokkal inkább értékelik a zenei harmóniákat. Ha meghallgatsz egy blues, vagy egy jazz dalt (ami valódi, és nem valami annak nevezett imprós szar) rögtön észre veszed, hogy nem csak a kemény pörgős torz hangulat a lényeg, sokkal több szerepet kapnak ahangszerek és a hangok."
Ugye most csak viccelsz?
A metál minden téren felül múlja a gagyi kis könnyűzenéket.
Különben meg a romák se szeretik.
Ennek valami genetikai háttere is kell hogy legyen.
7. Ez azért ironikus, mert a szám, amit belinkeltél, az a fajta metalcore, amit a hardcore mentál fanok lenéznek. Tehát nézőpont kérdése.
Amúgy barátom a metál is könnyűzene, mert nem klasszikus zene. Jó lenne, ha a fogalmakkal tisztában lennél.
Azért pedig duplán ironikus, mert a metál a rockból fejlődött ki, ami meg a blues - ból, ami fekete zeneként indult. Tehát fekete zene nélkül metál sem lenne.
Minden stílusnak megvan a minőségi változata. Nincs olyan, hogy minden téren felülmúlja, mert egy metalcore és egy blues szám teljesen más érzéseket céloz meg. Ergo nem lehet összehasonlítani őket.
Az én kedvenc műfajom éppen hogy a rock, de szeretem a metált is, a rapet és az elektronikus zenét is, meg a régi popot, viszont abban egyet kell, hogy értsek a másik válaszolóval, hogy az igazi klasszikus, hardcore metálzene nem a komplikáltságáról híres, gondolok itt az ilyen Slayer meg hasonlókra. De nem is ez a célja.
Amúgy van fekete metál is, például a ragga metál:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!