A "Feka" szó csak számomra tűnik sokkal sértőbbnek a "Néger" kifejezésnél?
"Én úgy tudtam, meg úgy is használtam mindig, hogy a "feka" az a "fekália" szó, azaz, a nagy kupac szar rövidített verziója."
És arra nem gondoltál még, hogy esetleg másoknak nem a fekália jut eszébe, amikor fekáznak? Mert mondjuk a fekete szót becézik fekának?
Hmm?
"És arra nem gondoltál még, hogy esetleg másoknak nem a fekália jut eszébe, amikor fekáznak?"
Nekem pl. nem, mert boldogult ifjúkoromban véletlenül sem jelentett feketét, és igen negatív jelző volt a fekáliából származtatva (ahogy azt a kérdező is írja). Amikor először hallottam tanítványtól, tökre kikeltem magamból, s híresen éles eszem :DD ellenére is alig fogtam az adást. Igaz, amikor én voltam fiatal, a szenya szemétséget, szemét alakot jelentett (s egyben súlyos sértést... igaz, mi a hülét is sértésre használtuk, és nem megszólításként) és nem szendvicset.
A nyelv változik, de ettől nekem pl. a feka a négernél és a ni*gernél is sokkal, de sokkal sértőbb, hogy ne mondjam, szenyább. :)
A néger (nig_ger) szónak sokkal hosszabbra nyúlik vissza a története, mint hogy az emberek rasszokba rendezték volna az emberi népeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!