Téged nem zavar ez a tény? Nem elégedetlenkedsz az életszínvonalod miatt?
4 évet éltem külföldön, Cipruson. Pár hónapja jöttem haza először és döbbenten tapasztalom hogy ebben az országban iszonyat nagy a szegénység. De még nagyobb döbbenettel tapasztalom hogy úgy tűnni az emberek ezt szinte "természetesnek" veszik, meg sem kérdőjelezzik véletlen máshol nem-e élnek jobban. Miért van ez?
Cipruson egy sima egyszerű bolti eladóként 1200 eurot kerestem ami kb 340 ezer forint, itt egy ilyen eladó 100 ezret jó ha kap. És nekem a munkaidőm napi 6 óra volt, mert 2-kor zártunk és jött egy 4 órás szieszta. És heti 5 napot dolgoztam.
Az árak pedig UGYANAZOK!!!! Sőt mi az hogy egy kiló barack 300 forint könyörgöm??!! Cipruson fél euro volt... meg egy liter benzint ott nem érte el az egy eurot itt meg...
Az igazán fontos dolgok utolsó ???????? Az egészséget is meg kell venned pedig annál fontosabb nincs !!!! Apukámat nem műtötték meg sérvvel, mert nem üszkösödött és nemvolt kizáródva!!! Viszont akkora fájdalmai voltak, hogy nem tudott dolgozni. De egyszerűen nemvolt pénze a kórháznak, ezért valamikor télen műtötték volna meg !!! Ismeretséget és pénzt kellett latba vetni, hogy megműtsék, ne legyen táppénzen télig, mert tuti kirúgták volna !! DE igen a fontos dolgokat is meg kell venni, különben hagynak megdögleni!
El el ebből a rohadt országból :S
Jobb is lenne ha a hozzád hasonló nyávogós p....k elhúznának innen, semmi szüksége nincsen az ilyen mentalitású emberekre az országnak. Nyavalyogni tudtok csak, meg sírni az internet előtt a fotelben hogy milyen szar az életetek és hogy milyen nyomorban éltek itt az országban. Húzzatok is el ahová akartok.
Én a legaljáról indultam és becsületes, kemény munkával eljutottam odáig hogy ma anyagi biztonságban, boldog családban élhetek. Sosem sírtam, megpróbáltam becsülni a keveset ami van, akkor is amikor visszadobták a 100. elküldött önéletrajzomat. Tudtam hogy előbb-utóbb sikerül és sikerült is.
Csináltam volna hogy a pénz miatt elmegyek egy teljesen idegen országba valami aljamelót csinálni idegen embereknek? Lett volna rá lehetőségem, de akartam valaki lenni a saját szememben.
Sírjatok csak a sorsotok miatt, ez ma Magyarország kedvenc időtöltése úgy is...
A boldogság nem a pénz kérdése, állítom, hogy sokkal boldogabbak azok, akik egy kis tanyán élnek és önfenntartó gazdálkodást folytatnak, mint aki egy város közepén él szmogban, piszokban, és hajt az áhított vagyonért, amit mire megszerez, lehet már annyira bele lesz betegedve a munkába testileg, hogy ki sem tudja majd használni. Nem egy ismerősünk van, akik többet keresnek mint a szüleim, de még sosem voltak nyaralni, nincs berendezve rendesen a lakás és nincs egy rendes ruhájuk sem, mert vagy eleszik a pénzüket, vagy éppen elisszák vagy elcigizik, meg mellette ott vannak a hitelek. Mások életszínvonala nem érdekel, jelenleg az enyém se rózsás de az akadályok azért vannak, hogy átjussunk rajtuk és most ezen vagyok.
Ha természetesnek vennénk a szegénységet, nem sopánkodnának és jajgatnának ennyien, hogy bezzeg az ő idejükben. Dolgoztam külföldön két országban is, de azt a megalázást senkinek sem kívánom, mikor azt hiszik hogy lóval járunk iskolába, meg furcsállják, hogy naponta szeretnénk fürödni.
De igen,ezér is akarok elmenni,mert úgyan nekem jó az életem,de kint én milliomos leszek egy éven belül sőt sőt.
És tényleg undorító ez az ország sajnos.
Nem tudom miért kell leszólni aki többre vágyik mint egy szakadt verda egy 1,5 szobás panel,és évente egy Balatoni nyaralás.
Ebből is látszik nincsen célja az átlagnak.Most ha feltennék egy kérdést hol akartok tartani öt év múlva.
Max az 1%-a tudná,na belőlük lesz valami.
#18 ez csak önámítás ugye te sem hiszed ezt el.
A pénz nem boldogít,DE amit megtehetsz vele az k_rvára boldogít.
Csak megnézem a barátaimat,mind fullos nőket dug,nagyon kiegyensúlyozottak,bármit megtehetnek.
Szóval én még nem láttam gazdag boldogtalan embert,ez csak önigazolás.Menj fel az Istenhegyre és meglátod miről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!