Téged nem zavar ez a tény? Nem elégedetlenkedsz az
életszínvonalod miatt?
Figyelt kérdés
4 évet éltem külföldön, Cipruson. Pár hónapja jöttem haza először és döbbenten tapasztalom hogy ebben az országban iszonyat nagy a szegénység. De még nagyobb döbbenettel tapasztalom hogy úgy tűnni az emberek ezt szinte "természetesnek" veszik, meg sem kérdőjelezzik véletlen máshol nem-e élnek jobban. Miért van ez?
Cipruson egy sima egyszerű bolti eladóként 1200 eurot kerestem ami kb 340 ezer forint, itt egy ilyen eladó 100 ezret jó ha kap. És nekem a munkaidőm napi 6 óra volt, mert 2-kor zártunk és jött egy 4 órás szieszta. És heti 5 napot dolgoztam.
Az árak pedig UGYANAZOK!!!! Sőt mi az hogy egy kiló barack 300 forint könyörgöm??!! Cipruson fél euro volt... meg egy liter benzint ott nem érte el az egy eurot itt meg...
Nem zavar ez a tény. Nem érdekel hogy ki, máshol hogyan él. Megbecsülöm azt a keveset amit kemény munkával megkeresek és örülök annak hogy nem Afrikában robotolok napi 2 dollárért.
2010. aug. 27. 13:48
2/20 anonim válasza:
Ha olyan jó ott, miért nem mész vissza?
Itt ez van, ezt kell szeretni.
2010. aug. 27. 13:52
3/20 anonim válasza:
sajna nem lehet mit tenni ellene :/
egyébként kit nem zavarna?
2010. aug. 27. 13:53
4/20 anonim válasza:
persze a politikusokon kívül XD
2010. aug. 27. 13:54
5/20 anonim válasza:
De nagyon zavart!! Melóztam én is németbe, de a jó fizu miatt nem érte meg mindent hátrahagyni.. Amiért visszajöttem: Haverok, barátok, magyar csajok, balaton, őrületes bulik, stb..
2010. aug. 27. 14:00
6/20 anonim válasza:
És akkor az egészségügyről még nem is szóltál semmit :S De igen zavar, elégedetlenkedtem, tettem ellene. Nem zúgolódok, háborgok káromkodok, hanem kezembe vettem a sorsom és megoldottam.
2010. aug. 27. 14:01
7/20 anonim válasza:
Ha esetleg még valaha külföldre mennék azt max ausztria lenne. Heti 4-5 nap meló kinn aztán a hétvégét itthon tölteni.. Utolsó voltam..
2010. aug. 27. 14:02
8/20 anonim válasza:
Igen,zavar.
2010. aug. 27. 14:11
9/20 anonim válasza:
"ebben az országban iszonyat nagy a szegénység" --> Akkor menj el Afrikába vagy Pakisztánba és környékére, nézz jól körül, gyere haza és gondold át újra amit írtál.
2010. aug. 27. 14:17
10/20 anonim válasza:
Én szívesen élnék Cipruson, nem csak az árak, hanem az éghajlat miatt is. Magyarország nagyon drága a magyar ember pénztárcájához mérve. Én például szoktam évente egyszer-kétszer külföldi édességet vásárolni, aminek külföldi, illetve nagyker ára alig 200 Ft, míg nekünk, vásárlóknak, már 800 alatt nem adják. De ez lehet, hogy rossz példa volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!