Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hol tudnám bejelenteni, hogy...

Hol tudnám bejelenteni, hogy hajléktalan telepedett be a szomszédságunkba?

Figyelt kérdés
Egy társasház nem használt bejáratába "beköltözött" egy hajléktalan, ami pont a szomszédságunkban van. Nem zavart, sőt sajnáltam/sajnálom szegényt. Megkérdezte, hogy alhat e a pincékben, de ezt nem engedhettem meg, mivel nem csak mi lakunk a házban (kertes ház, 2 külön lakóval) és ráadásul albérletben. Miután nemet mondtunk neki, felháborodott. Azóta a kapunk elé vagy az ablak alá végzi a dolgát. Nem is tudok kiszellőztetni, mert irtózatos bűz jön be. Mit tehetnék vele? Félek, hogy ha beszólok neki, akkor majd beveri az ablakot, vagy bármi más hülyeséget csinál. Neki nincs veszteni valója! Segítsetek kérlek!
2008. dec. 7. 16:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
én már irtam, hogy a szeretet szolgálatoknak kell szólni. Hogy felétek milyen néven van ilyen, azt nem tudom, a tudakozó ill. internet, viszont tudja.
2008. dec. 8. 17:22
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a tudakozót, most nekem se jut eszembe, de tudom, hogy vannak ilyenek és néhol még reklámozzák is magukat. A tudakozó még telefonszámot is ad.
2008. dec. 8. 23:13
 13/19 anonim ***** válasza:
51%

Egyetértek azzal, aki a szeretetszolgálatot javasolta. Itt nem az az alaphelyzet, hogy bosszút álljunk egy nyomorultan, aki odacsinált az ablak alá (persze, tudom, hogy "sz*r" dolog, nálunk régen részegek használták a tömbház pincéjét közvécének). Az alaphelyzet az, hogy adott egy valaki, akinek nincs hová menni, valószínűleg más környezetből származik, mint mi, valószínűleg keserű élettapasztalatai miatt gyökeresen más perspektívából látja a világot, és biztos vagyok benne, hogy az idegei sincsenek éppen toppon, így nem mindig mintaszerűen reagál.

Adott egy probléma, amit a lehető legemberségesebben kell megoldani, hiszen éppen eleget verte az Isten azt a szerencsétlent. A szeretetszolgálat ezért van, ez a hivatásuk, jó és hatékony módszereik vannak az ilyen helyzetek kezelésére. Bár, szerintem, ha a rendőrséghez történne a bejelentés, akkor ők is egy ilyen szervezettel lépnének kapcsolatban, mert hát pénzbírságot nem róhatna ki rá, a börtön sem túl logikus, hiszen azok is tele vannak. A legésszerűbb, hogy elvitetig egy menhelyre, ahol talán ő is belátja, hogy ott sokkal jobb neki.

2008. dec. 9. 12:53
 14/19 anonim ***** válasza:
55%
Bocsi a hibákért, most látom, hogy elsiettem a választ..:(
2008. dec. 9. 12:56
 15/19 A kérdező kommentje:
Felhívtam a Máltai szeretetszolgálatot, de nem vették fel. :( Volt mail cím is, írtam is nekik, de semmi reakció. Se válasz se semmi. Próbálkozom még pár helyen, hátha sikerül, és akkor mindenkinek könnyebb lesz. Nekünk is és az ideiglenes "szomszédunknak" is.
2008. dec. 9. 19:40
 16/19 A kérdező kommentje:
Hát senki sem óhajt segíteni rajtunk! :( Se a szeretetszolgálat, se a rendőrség. Szóltam a főbérlőnek, ő is felhívta az illetékes szerveket és azt ajánlották neki, hogy jól meg kell verni az embert, meg megfenyegetni, hogy kihívjuk rá a közterület felügyeletet. Ez szerintetek emberséges??? Most mit tegyek? :(
2008. dec. 11. 20:36
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez hihetetlen. Karácsony közeledtével ennyire veszik szívre az ilyen szerencsétleneket? Úgy képzeltem, hogy Mo-nak jobban működik ez a rendszere..

Google-ben rákerestem a szeretetszolgálat kifejezésre, konkrétan a Máltai Szeretetszolgálat és a baptistáktól kaptam linkeket. Próbáltad ezt már?

2008. dec. 12. 20:13
 18/19 A kérdező kommentje:
A Máltai szeretetszolgálatnál már próbálkoztam, de nem sok sikerrel. Telefont nem veszik fel, e-mail-re nem válaszolnak. :S
2008. dec. 13. 10:06
 19/19 anonim válasza:
Látom régi téma, de ha valaki segíteni szeretne egy veszélyeztetett hajléktalanon, akkor a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatát keresse (menhely.hu) Én már hívtam a budapesti számukat és segítőkészek voltak. A főoldalukon ott van, hogy regionálisan melyik számot kell hívni. Ha meg valami problémás helyzet alakult ki, akkor feltételezem a rendőrség az illetékes, de azért célszerű előbb inkább a segítőkész megoldással próbálkozni.
2022. dec. 8. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!