Hol tudnám bejelenteni, hogy hajléktalan telepedett be a szomszédságunkba?
Egyetértek azzal, aki a szeretetszolgálatot javasolta. Itt nem az az alaphelyzet, hogy bosszút álljunk egy nyomorultan, aki odacsinált az ablak alá (persze, tudom, hogy "sz*r" dolog, nálunk régen részegek használták a tömbház pincéjét közvécének). Az alaphelyzet az, hogy adott egy valaki, akinek nincs hová menni, valószínűleg más környezetből származik, mint mi, valószínűleg keserű élettapasztalatai miatt gyökeresen más perspektívából látja a világot, és biztos vagyok benne, hogy az idegei sincsenek éppen toppon, így nem mindig mintaszerűen reagál.
Adott egy probléma, amit a lehető legemberségesebben kell megoldani, hiszen éppen eleget verte az Isten azt a szerencsétlent. A szeretetszolgálat ezért van, ez a hivatásuk, jó és hatékony módszereik vannak az ilyen helyzetek kezelésére. Bár, szerintem, ha a rendőrséghez történne a bejelentés, akkor ők is egy ilyen szervezettel lépnének kapcsolatban, mert hát pénzbírságot nem róhatna ki rá, a börtön sem túl logikus, hiszen azok is tele vannak. A legésszerűbb, hogy elvitetig egy menhelyre, ahol talán ő is belátja, hogy ott sokkal jobb neki.
Ez hihetetlen. Karácsony közeledtével ennyire veszik szívre az ilyen szerencsétleneket? Úgy képzeltem, hogy Mo-nak jobban működik ez a rendszere..
Google-ben rákerestem a szeretetszolgálat kifejezésre, konkrétan a Máltai Szeretetszolgálat és a baptistáktól kaptam linkeket. Próbáltad ezt már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!