Hol tudnám bejelenteni, hogy hajléktalan telepedett be a
szomszédságunkba?
Figyelt kérdés
Egy társasház nem használt bejáratába "beköltözött" egy hajléktalan, ami pont a szomszédságunkban van. Nem zavart, sőt sajnáltam/sajnálom szegényt. Megkérdezte, hogy alhat e a pincékben, de ezt nem engedhettem meg, mivel nem csak mi lakunk a házban (kertes ház, 2 külön lakóval) és ráadásul albérletben. Miután nemet mondtunk neki, felháborodott. Azóta a kapunk elé vagy az ablak alá végzi a dolgát. Nem is tudok kiszellőztetni, mert irtózatos bűz jön be. Mit tehetnék vele? Félek, hogy ha beszólok neki, akkor majd beveri az ablakot, vagy bármi más hülyeséget csinál. Neki nincs veszteni valója! Segítsetek kérlek!
En a helyedben bemennek a rendorsegre, es ott megkerdeznem, hogy hova fordulhatok. Mert ehhez nincs joga a hajlektatalannak, es senki masnak sem. De hivd fel a tulajt, akitol berlitek a lakast, lehet hogy o batrabb mint te, es megmondja neki hogy menjen el.
Intezkedj minel elobb, a rendorseget ma is felhivhatod, ott mindig van ugyelet, es lehet hogy a jarorosok kijonnek erte. Szolj be szerintem telefonon, mert a buz undorito lehet, es lehet hogy holnap meg egy haverjat is odahoz, es egy-ket kutyat magaval.
Sok szerencset hozza!
2008. dec. 7. 16:32
2/19 anonim válasza:
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Annyival egészíteném ki, hogy ha lehet számolj be itt a fejleményekről, mert kíváncsi vagyok, és szerintem tanulságos sztori. Köszi! Sok szerencsét! :)
2008. dec. 7. 18:50
3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ma már nem hívom fel a rendőrséget, majd csak holnap, (már lassan 2 hete "szenvedünk" így 1 nap már nem jelent semmit) de amit történik valami megírom ide. Nem egyszerű... :( Próbálok emberséges lenni, de vannak bizonyos határok...
2008. dec. 7. 19:11
4/19 anonim válasza:
A rendőrséget ne hivd!
Az első, hogy kiengeszteld őt, nem kell puszi pajtási kapcsolatot kialakitani, de valami étel és pár kedves szó ilyenkor karácsony táján mindennél többet ér.
Azért piszkit a házatok elé, mert nem fogadtátok el őt emberként (ergo nem engedted meg neki, hogy a pincében aludjon. Ő ezt igy látja, tudja, hogy koszosnak, és bárdolatlannak tartja mindenki, hogy kiveti magából a társadalom. ) A következő lépés, hogy bejelented telefonon a városodban lévő szeretet háznak, ők fognak intézkedni. Vannak hajléktalanok, akik télen se veszik igénybe a szociális otthont, mert nem biznak a szociális munkásokban. Ki fog jönni valaki, és majd megpróbál beszélni vele, esetleg megnyerni a bizalmát. Ezután a hajléktalan jóeséllyel tovább áll, vagy azért mert belátja, hogy a szállón jobb lesz neki, vagy pedig azért, mert kerülni akarja a további találkozást a szociális munkásokkal...
2008. dec. 7. 20:06
5/19 anonim válasza:
Szerintem pedig mindenképpen szólni kell illetékes hatóságnak. Ugyanis tél van, hideg van, ha pincében nem is alhat, mert azért az mégiscsak a lakók közös tulajdona, és minden lakónak bele kéne egyeznie, de ti meg csak bérlők vagytok, nem engedhettek meg ilyent, a tulaj elmarasztalhat titeket, és jogosan, de hatóságok el tudják vitetni hajléktalan szállóra. Azért mégiscsak jönnek a fagyok, és ilyenkor állandóan arról számolnak be hírekben, hogy hány hajléktalan fagy halálra az utcákon. Egyébként pedig nem, még bosszúból sem piszkíthat senki ajtajába vagy ablaka alá, ha tudja, hogy ott emberek laknak.
2008. dec. 7. 22:13
6/19 anonim válasza:
Bírom az ilyen szívbemarkoló véleményeket és gondolatokat, mint hogy: nem fogadtuk el embernek őt... Hát amíg ő sem fogad el, ERGO illemtudóan odacsinál az ablak alá, addig az én szememben nem ember, sokkal inkább valamiféle állat.
2008. dec. 7. 22:49
7/19 anonim válasza:
Tulajdonképpen az illetékes minisztériumok lépcsőire is odapiszkíthatna bárki, bosszúból, kíváncsi lennék, mit szólnának a delikvensek :-D
2008. dec. 7. 22:55
8/19 anonim válasza:
Erről csak annyit, hogy nekik más a mentalitásuk. Örülj neki, hogy neked nem kell úgy élned...
2008. dec. 8. 08:17
9/19 anonim válasza:
Tudod, ismerek olyan lecsúszotakat, akik nagyon szeretnének abból az állapotból kikerülni. És segíteni lehet rajtuk, ha elfogadják a segítséget, erre megvannak a megfelelő szervezetek. De nem jutnak el mindenhova, viszont karácsony és szilveszter környékén is sokan járják a várost, hogy összegyűjtsék a rászorulókat, és tényleg meleg helyre vigyék őket. Állampolgári kötelesség jelenteni, ha ilyen a környékünkön van. Nem beszélve arról, hogy emberi kötelesség is segíteni olyan módon, ahogy tudunk. És felemelni egy telefont mibe kerül? Bérlő nem engedélyezheti hajléktalannak, hogy megszálljon egy közös pincében, ez viszont már jog. És nem arról szól, hogy nem akar segíteni, mindössze ezen a módon ő nem segíthet, mert ehhez neki nincs jogosultsága. De van más mód, ahogy segíteni tud, és ez az, hogy jelenti illetékes szerveknek, akik tudnak intézkedni, és nem egy pincében kell megszállnia a hajléktalannak, hanem egy szállón, és még élelmet is kap esetleg.
2008. dec. 8. 11:34
10/19 A kérdező kommentje:
Egyetértek az utolsó hozzászólóval! De hol tudnám bejelenteni? Budapesti vagyok, pontosabban Újpesti!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!