Miért helyezik gyakran a homofóbiát a rasszizmus mellé?
A kérdést úgy értem, miért tartják olyan gyűlölködő tulajdonságnak a homofóbiát, mint a rasszimust?
Minden melegpárti ember azt hiszi, hogy a homofóbok csak gyűlölködni akarnak, nem akarják elfogadni mások tulajdonságait. Vannak kivételek, de ez nem így van. Mi arra akarjuk felhivni a figyelmet, hogy a melegek/melegpártiak szembemennek a természettel.
Ellenben a rasszistákkal akik maguk mennek szembe a természettet: gyűlölnek olyan embereket, akik tényleg nem tehetnek arról, hogy milyennek születtek.
A homofóbia nem egy a fóbiák közül, mint a félelem valamitől.
De ez csak egy érdekesség...
Ami mindkettő mögött áll, az az ősi tartózkodás attól ami nem olyan mint én. Hiszen azt nem ismerem és amit nem ismerek attól félek. A halálfélelem ennek a is az alapja, ahogy minden félelemnek. Ezt kár mádhogy magyarázni, mert minden egyéb magyarázat támadható és lerombolható 3 mondaton belül.
Az már más kérdés hogy mennyire kell beleszólni mások életébe ma, amikor nincs már okunk félni kb semmitől. Pl miért érdekeljen annak a színe akit csak az utcán látok? Ha csak nem azt megítélni hogy neken szép e vagy csúnya.
Vagy miért kell nekem foglalkozni azzal ahogy két ember akik szabad akaratukból és saját döntés alapján együtt van? Ha nem akarom az egyiket magamnak vagy éppen az egyik nem akar engem akkor nem kellene ezzel törődnöm. De mégis akkor miért szóljak be, vagy bántsam őket?
Nem lenne jobb a saját életemet rendbe rakni, hogy boldog legyek és ne zavarjon más hogy él?
Ezek érdekesebb kérdések nekem.
Én nem vagyok meleg, sem melegpárti (hála Istennek). Én vagyok a homofób kérdező. :D
Nem pontosan értem a kérdésedet. A homofóbia épp úgy aljas náci senkiházi patkány dolog, mint a rasszizmus. Ezen nem igazán filozofálni kell, meg hülyén nézned magad elé, hanem a leghatározottabban ELÍTÉLNI és küzdeni ellenük.
Amúgy a kettő ugyanabból az emberi ostobaságból és aljasságból táplálkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!